نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
جامعه و حوادث

ماجرای ارسال پیامک‌های کشف حجاب چیست؟

منبع
ايرنا
بروزرسانی
ماجرای ارسال پیامک‌های کشف حجاب چیست؟

ايرنا/  ارديبهشت سال گذشته بود که تعدادي از شهروندان تهراني با دريافت پيامکي از سوي پليس با عنوان «سلام مالک خودرو به شماره پلاک...سرنشين/راننده خودرو شما مرتکب جرم کشف حجاب شده است. لذا به منظور جلوگيري از تکرار جرم به شما تذکر داده مي‌شود. پليس امنيت اخلاقي ناجا» به ساختمان پليس امنيت اخلاقي مراجعه کردند تا علت ارسال اين پيامک را جويا شوند.

با گذشت بيش از يک سال به تازگي نيز حجمي از اين پيامک ها براي برخي شهروندان ارسال شد، شهرونداني که اين پيامک را دريافت کرده اند، تنها به جامعه زنان محدود نمي شود زيرا گزارش ها حاکي از آن است که اين پيامک براي برخي از مردان نيز ارسال شده است.

يک شهروند تهراني (آقا) ضمن تماس با ايرنا مدعي شده که پيامکي اخيرا از سوي پليس امنيت اخلاقي براي وي صادر شده در حالي که همسرش با خودروي شخصي خود رفت و آمد دارد و از طرفي صاحب دو فرزند پسر بوده، نمي داند چرا اين پيامک براي وي ارسال شده است.

همچنين يک خانم کارمند نيز ضمن تماس با ايرنا  اظهار داشت: در خانواده اي متدين متولد شده و حالا که ۴۰ سال و اندي سن دارد و در يک سازمان دولتي کار مي کند، هيچ روزي را به ياد نمي آورد که بي حجاب در خودرو نشسته باشد. ارسال اين پيامک براي وي منجر به اختلاف خانوادگي شده و همسرش نسبت به چنين مسائلي بسيار حساس است.

اين در حالي است که به نظر مي رسد در روزهاي اخير حجم انبوهي از اين پيامک ها به شهروندان ارسال شده است.  

يک منبع آگاه در نيروي انتظامي در اين رابطه به خبرنگار ايرنا گفت: سامانه ارسال پيامک کشف حجاب حدود دو هفته با مشکل مواجه بود اما اخير اين اشکال رفع شده و اين نقص دو هفته اي سامانه منجر شد تا به ناگاه حجم انبوهي از اين پيامک ها به شهروندان ارسال شود.

وي ادامه داد: تک تک پيامک هاي ارسال شده، درست است و هيچ از موارد بي دليل ارسال نشده است.

سال گذشته نيز که اين پيامک ها براي شهروندان ارسال شده بود، پليس اذعان داشت که در ارسال اين پيامک هيچ نقشي ندارد و پليس راهور نيز ارسال کننده اين پيامک ها نيست، پليس امنيت اخلاقي به واسطه مسئوليتي که به آنها واگذار شده، اين پيام ها را ارسال کرده و مجري قانون است.

در اين متن گذري داريم به علت ارسال پيامک هايي که سال گذشته به شهروندان داده شد و مسئولان ذي ربط سئوالات شهروندان را در اين زمينه به نوعي پاسخ دادند.

عباس جعفري دولت آبادي دادستان وقت تهران ۱۶ اسفند سال ۹۶ در هفتمين جلسه دادستاني پيرامون آسيب‌هاي اجتماعي که با حضور سردار رحيمي فرمانده نيروي انتظامي تهران و تعدادي ديگري از فرماندهان نيروي انتظامي برگزار شد با تاکيد برتداوم برخورد پليس با افراد ساختارشکن در حوزه حجاب گفت: پليس بايد در اين زمينه به وظيفه خود عمل کند. دادستاني تهران دستور کتبي براي توقف اتومبيل رانندگاني که فاقد حجاب شرعي هستند، صادر کرده و حسب اعلام پليس، چندين دستگاه اتومبيل در رابطه با کشف حجاب، مزاحمت نواميس، آلودگي صوتي و مانند آن توقيف شده است.

‌غلامحسين اسماعيلي سخنگوي قوه قضاييه نيز در ۱۷ ارديبهشت سال گذشته در دومين نشست خبري خود گفت: به موجب تبصره ماده ۶۳۸ قانون مجازات اسلامي عدم رعايت حجاب شرعي در منظر عموم و در اماکن عمومي از ناحيه بانوان جرم شمرده مي شود.

وي همچنين درباره موضع قوه قضاييه در ارسال پيامک هاي بي حجابي گفت: اين که پيامک ها را چه کسي ارسال کرده ممکن است ناجا يا غير ناجا باشد اما آنچه ما اعلام مي‌کنيم اين است که عدم رعايت موازين شرعي جرم است و اين موضوع در اماکن عمومي جرم مشهود محسوب مي‌شود. نيروي انتظامي اگر از اين هم قوي تر به ميدان بيايد مورد حمايت دستگاه قضايي خواهد بود.

سخنگوي قوه قضاييه در ارديبهشت ماه سال گذشته در نشست شوراي فرهنگ عمومي استان تهران نيز گفت: اقدام اخير نيروي انتظامي در ارسال پيامک به کساني که در خودرو اقدام به کشف حجاب مي کنند براي برخورد با افرادي بود که مي خواهند بي فرهنگي را در جامعه ترويج دهند. نيروي انتظامي در اين زمينه اقدامي سازمان دهي شده را در مورد جرايم مشهود آغاز کرده است.

از سوي ديگر گفته شده که طرح ناظر از سوي ناجا اجرا شده و در راستاي اجراي اين طرح پيامک هاي کشف حجاب براي افراد ارسال مي شود.  

سردار حسين اشتري فرمانده ناجا تير ماه سال گذشته در جمع ائمه جمعه سراسر کشور اعلام کرد، براي عده اي اين پيامک ارسال شده و برخي براي اخذ تعهد مراجعه کردند و با برخورد محترمانه از آنها تعهد اخذ شده و در صورت تکرار تخلف، خودرو اين افراد توقيف و در مرحله بعد به مراجع قضايي معرفي مي شوند.

فرمانده ناجا با اشاره به اينکه براساس قانون بي حجابي جرم محسوب مي شود، گفت: بارها اعلام کرده‌ايم، خودرو حريم خصوصي نيست و کشف حجاب در آن، جرم محسوب مي شود، بر همين اساس طرح ناظر يک را راه‌اندازي کرده‌ايم که خوشبختانه اثرات مثبتي نيز به همراه داشته است.

وي افزود: نيروي انتظامي در برخورد با ناهنجاري هاي اجتماعي در عمل تنها است، عده‌اي با صدور برخي اطلاعيه ها و بيانيه ها، از پليس حمايت کنند اما ناجا در عمل تنها است.

سردار اشتري به وظايف ۲۶ دستگاه در موضوع عفاف و حجاب، اشاره کرد و افزود: ۳۰۰ مصوبه در شوراي عالي انقلاب فرهنگي که به تصويب مقام معظم رهبري (مدظله العالي) رسيده است، وجود دارد و بايد از اين دستگاه ها سوال شود که در قبال تهاجم و شبيخون فرهنگي دشمن که رهبر معظم انقلاب چندين بار در اين رابطه تذکر داده اند، چه کرده اند؟

وي با بيان اينکه نيروي انتظامي در اين ميان وظايف خود را به خوبي انجام داده است، گفت: گرچه ما به اين حد نيز راضي نيستيم ولي برحسب قانون وظايف خود را به درستي انجام داده ايم.

سردار اشتري با انتقاد از کساني که مخالف اين طرح هستند، گفت: بررسي ها نشان داده افرادي که با اين طرح مخالفت دارند، دليل آن اين است يکي از بستگان آنها پيامکي از سوي پليس دريافت کرده اند. مبناي کار ناجا، همواره قانون بوده و هست و برخورد با پديده بدحجابي نيز برخورد با بي قانوني محسوب مي شود.

سردار حسين رحيمي رئيس پليس پايتخت نيز ارديبهشت سال گذشته با تاييد ارسال پيامک از سوي پليس امنيت اخلاقي براي عده اي از رانندگان از تداوم برخورد اين پليس با بدحجابي و بي حجابي در خودروهاي شخصي خبر داد و گفت: پليس مطابق قانون موظف است با هر اقدام غيرقانوني برخورد کند.  ماموران پليس در سطح شهر خودروهايي که در آنها کشف حجاب مي شود را شناسايي و با آنها برخورد مي کند.

وي با بيان اينکه رصد خودروهاي حامل افراد هنجارشکن با چشمان غيرمسلح انجام مي شود، افزود: البته اظهارات کساني را که نسبت به اين اتهام اعتراضي داشته باشند، شنيده و در صورت اثبات بي گناهي آنها مشکلي براي آنها پيس نمي آيد.

رحيمي با بيان اينکه اين پيامک ها فارغ از اينکه اقدام به کشف حجاب از سوي چه کسي در خودرو انجام شده باشد، براي مالک خودرو ارسال شده، گفت: ممکن است کساني که کشف حجاب کرده اند، مسافر باشند اما پليس امنيت اخلاقي در اين زمينه راننده خودرو را مي شناسد. افرادي که پيامک را دريافت کرده اند پس از مراجعه به پليس امنيت و ارائه يک تعهد کتبي مرخص مي شوند و در صورتي که براي بارهاي بعدي اين اقدام در خودروي آنها مشاهده شود نسبت به تشکيل پرونده و ارسال آن به مراجع قضايي اقدام خواهد شد.

وي بر تداوم سياست پليس براي برخورد با کشف حجاب در خودروها تاکيد کرد و افزود: اين اقدام پليس قانوني است و پليس ترديدي در تداوم اجراي آن ندارد.

اين در حاليست که در اسناد بالادستي و بيانات مقام معظم رهبري مکرر به مساله عفاف و حجاب تاکيد شده است. شوراي عالي انقلاب فرهنگي نيز بيش از ۳۰۰ مصوبه در اين زمينه دارد.

طرح راهکارهاي اجرايي گسترش فرهنگ عفاف و حجاب نيز ۱۳ دي سال ۱۳۸۴ به تصويب شوراي عالي انقلاب فرهنگي رسيد؛ بر اساس اين طرح ۲۶ وزارتخانه، سازمان و دستگاه اجرايي موظف به اجراي اصولي براي گسترش فرهنگ حجاب و عفاف شدند و  بر اساس اين طرح، سازمان صدا و سيما با ۳۱ وظيفه براي گسترش فرهنگ حجاب و عفاف در رأس ۲۶ دستگاه متولي گسترش فرهنگ عفاف و حجاب قرار دارد.

 در ۱۲ شهريور سال گذشته نيز جزييات سند اجرايي حجاب و عفاف به عنوان متمم مصوبات قبلي در جلسه شوراي عالي انقلاب فرهنگي به رياست رئيس جمهوري تصويب شد.

همچنين در تبصره ماده ۶۳۸ قانون مجازات اسلامي آمده است: «زناني که بدون حجاب شرعي در معابر و انظار عمومي ظاهر شوند به حبس از ۱۰ روز تا دو ماه يا از ۵۰ هزار تا ۵۰۰ هزار ريال جزاي‌ نقدي محکوم خواهند شد.»

سخنان مسئولان ذي ربط نشان از آن دارد که رعايت حجاب در کشور جمهوري اسلامي يک قانون است و همه شهروندان موظف به اجراي قانون هستند و پليس به عنوان ضابط قضائي در صورت مشاهده جرايم مشهود بايد برخورد قانوني را اتخاذ کند، بر اين اساس هر فردي که قانون را رعايت نکند بايد در برابر بي اعتنايي به قانون پاسخگو باشد.

اما در نهايت يک سئوال باقي مي ماند که تکليف افرادي که به راستي جرمي مرتکب نشده اند اما اين پيامک براي آنها ارسال شده است، چيست؟

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar