شکل گیری پیک سوم کرونا در تهران

مهر/ فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران ضمن ابراز نگراني از وضعيت شيوع کرونا در تهران، از شکل گيري پيک سوم اين بيماري خبر داد.
در جلسه روز چهارشنبه ستاد شوراي فرماندهي عمليات مديريت بيماري کرونا در کلانشهر تهران که با حضور جمعي از مسئولان حوزه توليدات، تجهيزات و واردات دارو برگزار شد، عليرضا زالي با اشاره به پيچيدگي وضعيت شيوع کرونا در تهران خواستار ايجاد کميته تجهيزاتي دارويي مستقل در اين ستاد شد.
وي استفاده از خرد جمعي و تجارب گران سنگ فعالان دارو و تجهيزات را براي کنترل ويروس کوويد ۱۹ مورد تاکيد قرار داد و افزود: بدون ترديد در شرايط سخت تهران به لحاظ افزايش بار مراجعان با علائم کرونا به بخشهاي درماني و بهداشتي، استفاده از ظرفيتها، راهکارها و ميانبرهاي اين کميته ميتواند راهگشا باشد.
زالي ضمن ابراز نگراني از وضعيت شيوع کرونا در تهران از شکل گيري پيک سوم اين بيماري خبر داد و افزود: افزايش شمار مبتلايان در مقايسه با بهبوديافتگان، تغيير معني دار آمارها و طولانيتر شدن پروسه درمان و ماندگاري بيماران در مراکز درماني نشان از بروز موج گسترده اين اپيدمي جهاني دارد.
فرمانده عمليات مديريت بيماري کرونا در کلانشهر تهران عدم مراجعه افراد به مراکز بهداشتي و درماني به دليل ترس و واهمه از ابتلاء به کرونا و در ادامه مراجعه ديرهنگام برخي ديگر از مبتلايان با وضعيت باليني وخيم و پيشرفت بيماري به مراکز درماني را از جمله دلايل تغيير الگوي ابتلاي کرونا در کشور ذکر کرد.
وي مراجعه مبتلايان کرونايي به مراکز جامعه سلامت را راه حل مناسبي براي دريافت خدمات مؤثر تر و کارا تر ذکر کرد و اتصال بيش از پيش بخش خصوصي به مراکز بهداشتي و درماني دانشگاهي را خواستار شد.
وي در ادامه با اشاره به اينکه تأمين واکسن آنفلوانزا در پاييز امسال به يکي از چالشهاي پيش روي وزارت بهداشت مبدل شده توضيح داد: تا به امروز آنفلوانزا و تهيه واکسن هرگز به عنوان چالش و يا گفتمان اصلي سلامت کشور در دستورکار نبوده ولي در پاييز و زمستان پيش رو با توجه به افزايش متقاضيان اين مشکل ميتواند به عنوان چالشي جهاني باشد.
زالي تأمين واکسن آنفلوانزا را براي گروههاي حساس، کادر درمان، زندانها، مددجويان سازمان بهزيستي، کارکنان بهشت زهرا و ساير گروههاي در معرض خطر ضروري ذکر کرد و مواردي همانند افزايش تراکنشهاي بانکي، تأمين ارز مورد نياز واردات دارو، تعامل بيشتر با بخش خصوصي، استفاده از منابع ارزشمند خيرين، توليد و تأمين ماسک، ايجاد محدوديتهاي بيشتر در حوزه دورکاري کارکنان دولت و ترددهاي بين شهري و ايجاد جرايم بازدارنده براي افراد متخلف را تا ريشه کني کامل کرونا ضروري دانست.
فرمانده عمليات مديريت بيماري کرونا در کلانشهر تهران طراحي فرآيند واردات بدون ارز دارو را فصل مشترک اين نشست ذکر کرد و گفت: در شرايط فعلي و محدوديت منابع اين راهکار ميتواند در تيراژ محدودتر و يا به شکل عددي فرمول بندي شده عرضه شود.
زالي با اشاره به اعتبارات مناسب اقتصادي و نهادهاي پرتوان و اثرگذار وارد کننده دارو در کشور، بهره مندي از اين ظرفيتها را خواستار شد.
وي در ادامه حمايت از توليدکنندگان داخلي را مورد تاکيد قرار داد و ارزبري محدودتر، ايجاد اشتغال و مقرون به صرفه تر بودن در مقايسه با توليدات خارجي را وجه تمايز اين توليدات ذکر کرد و افزود: بايد سازوکارهاي تشويقي و حمايتي از توليدکنندگان داخلي در دستور کار باشد.
زالي گفت: تسهيل فرآيندها، باز توزيع ارزي و تعيين تکليف به موقع مواد اوليه، داروها و تجهيزات وارداتي در گمرک ميتواند از اقدامات مؤثر تشکيل کميته تجهيزاتي دارويي مستقل باشد.
وي ضرورت حضور مستمر و پايدار بخش خصوصي با هدف ريشه کني پاندمي کوويد ۱۹ را ضروري دانست.
فرمانده عمليات مديريت بيماري کرونا در کلان شهر تهران با بيان اينکه عبور از بن بستهاي تأمين و تهيه دارو و تجهيزات با خرد جمعي و همگرايي ممکن خواهد بود تاکيد کرد: با اتکا به ظرفيتهاي دانشگاهي، شرکتهاي دانش بنيان، مشارکت بخش خصوصي و سرمايه اجتماعي فعالان حوزه دارو در داخل و خارج کشور ميتوانيم براي مهار کرونا گامهاي پرتواني را برداريم.
بر اساس اين گزارش؛ در جلسه ستاد شوراي فرماندهي عمليات مديريت بيماري کرونا در کلان شهر تهران مواردي نظير ضرورت و نحوه تأمين منابع دارويي، ارائه پروتکلهاي جامعتر براي دريافت خدمات به بيمار سرپايي، توزيع منسجمتر داروها، نحوه استاندارد سازي داروها، ضرورت تأمين ارز، تصميم گيري و اطلاع رساني روشنتر مسائل مربوط به دارو و تجهيزات، تعريف چارچوبهاي بين المللي کميتهها و تأمين بودجه به موقع تأمين داروهاي استراتژيک مورد بحث و بررسي قرار گرفت.