پیش بینی مرگ بیماران کرونایی با آزمایش خون

مهر/ نتايج يک تحقيق تازه نشان ميدهد با انجام آزمايشهاي خون عادي ميتوان مشخص کرد کدام يک از افراد مبتلا به بيماري کرونا بيش از ديگران با خطر مرگ مواجه هستند.
پژوهشگران ميگويند ويروس کرونا براي افراد مسن يا داراي بيماريهاي زمينهاي خطرات جدي ايجاد ميکند. اما اين بدان معنا نيست که افراد جوان بتوانند از بيماري مذکور جان به در ببرند يا افراد مسن لزوماً در صورت ابتلاء به کرونا با خطر مرگ مواجه شوند.
گروهي از محققان آمريکايي با بررسي دادههاي هزاران بيمار مبتلا به کرونا راهي براي کمک به پزشکان به منظور ارزيابي بهتر وضعيت بيماران و شناسايي دقيق افرادي که بيشتر با خطر مرگ مواجه هستند، يافتهاند. پژوهشگران نمونههاي خون ۱۶۴۱ بيمار کرونايي را تجزيه و تحليل کرده و با استخراج الگوهاي مولکولي خاص هر بيمار توانستهاند شدت بيماري کرونا در هر فرد را دريابند.
بر همين اساس، آزمايش خوني که براي اندازهگيري تنوع اندازه گلبولهاي قرمز انجام ميشود و آزمايش آر دي دبليو ناميده ميشود ميتواند با دقت بالايي احتمال مرگ و مير هر يک از بيماران کرونايي را مشخص کند. البته براي افزايش دقت اين پيش بيني به شاخصهاي ديگري مانند سن، بيماريهاي زمينهاي، نتايج برخي آزمايشهاي ديگر و غيره نيز توجه ميشود.
در مجموع هرچقدر عدد آر دي دبليوي به دست آمده در يک آزمايش بالاتر باشد، احتمال مرگ و مير فرد مبتلا به کرونا بالاتر ميرود.
بالاتر بودن اين عدد در جوانان مبتلا به کرونا خطرناکتر از افراد مسن است. همچنين افرادي که در زمان بستري بودن در بيمارستان شاهد افزايش آر دي دبليو خود هستند بيشتر با خطر رنج کشيدن از پيامدهاي ابتلاء به کرونا در درازمدت برخوردار هستند.