وزیر بهداشت: طب سنتی نباید در دست پلید خرافه قربانی شود

تسنيم/ وزير بهداشت با بيان اينکه دانشجوي طب به جاي اينکه طبيب شود بايد حکيم تربيت شود، گفت: مردم ما بايد تفاوت بين عوامفريبي و کار علمي را در طب سنتي و ايراني ما تشخيص دهند.
دکتر سعيد نمکي، وزير بهداشت، صبح امروز در آيين افتتاح طرح پايلوت ادغام خدمات طب ايراني در نظام شبکه بهداشت و درمان در شهرستان اردکان گفت: وقتي از طب سنتي و ايراني صحبت ميکنيم، منظورمان مجموعه نفيس و فاخري است که به عنوان يکي از زيربناهاي علمي و فرهنگي اين سرزمين، سالها در دانشگاههاي جهان تدريس شد. چهرههاي ارزندهاي مانند ابن سينا و رازي و ساير بزرگاني که در تاريخ اين سرزمين در عرصه جهاني درخشيدند هرگز از ياد نخواهند رفت.
وي افزود: يکي از اهداف بزرگ ما در رابطه با طب سنتي و ايراني، اين است که به دانشجويان خود اين را آموزش دهيم تا بدانند که وابسته به يکي از ديرينهترين و کهنترين فرهنگهاي جهان هستند؛ دانشجويان ما امروز کتابهاي غربي را ميشناسند اما ابن سينا و بزرگان طب سنتي خود را نميشناسند و اين امر باعث ميشود ارتباط آنها با سرزمين و وطن به مرور سستتر شود. اولين گامي که بايد برداريم، آشنايي دانشجويان علوم پزشکي با ديرينه عظيم علمي و فرهنگي اين سرزمين است.
نمکي ادامه داد: دانشجوي امروز ما بايد بداند به جاي اينکه طبيب شود بايد حکيم تربيت شود. ما بايد گامهاي بزرگي در زمينه پژوهش در طب سنتي نيز برداريم؛ بايد طب سنتي را در چارچوب علم امروز بياوريم تا دانشجوي طب ما آن را به عنوان يک حرکت عالمانه بپذيرد. مردم ما بايد تفاوت بين عوامفريبي و کار علمي را در طب سنتي و ايراني ما تشخيص دهند.
وزير بهداشت تأکيد کرد: طب سنتي و ايراني ما نبايد در دستان پليد جهل و خرافه قرباني شود؛ اين علماي دانشگاههاي ما هستند که بايد به عرصه بيايند و بتوانند ريشههاي اصيل و نام طب ايراني و سنتي ما را زنده کنند.
وي با اشاره به ادغام خدمات طب سنتي در نظام ارائه خدمات بهداشتي و درماني، خاطرنشان کرد: ما هيچ زيرساختي مناسبتر از نظام شبکه بهداشتي و درماني کشور براي ادغام فعاليتهايمان نداريم.
ما حق نداريم فعاليتهاي موازي را در نظام ارائه خدمت طراحي کنيم. يکي از اقداماتي که ميتوان دنبال کرد، ادغام فعاليتهاي طب سنتي در نظام ارائه خدمات است که امروز سامان يافت و در اولين سطح ارائه خدمات، در خانه بهداشت، بعد از آن در مراکز بهداشتي و درماني و بعد هم در بيمارستانها آميزهاي از طب مدرن و طب ايراني و سنتيمان را بتوانيم در کنار يکديگر داشته باشيم تا اينها به جاي تقابل بتوانند در اجراي درست اين برنامه علمي به يکديگر کمک کنند. اميدوارم اين آغازي باشد براي اين کار بسيار بزرگ و تا پايان سال بتوانيم در کليه سطوح ارائه خدمت ادغام طب سنتي و ايراني را داشته باشيم.