نماد آخرین خبر

تعرضی دیگر به کوه دماوند!

منبع
ايسنا
بروزرسانی
تعرضی دیگر به کوه دماوند!

ايسنا/ با وجود اعتراض‌ها و محرز بودن تعرض به کوه دماوند به عنوان ميراث طبيعي ملي، چهار «ايگلو» (پناهگاه) در ارتفاع بالاي ۴۲۰۰ متري دماوند اضافه شد.

 هفته گذشته برخي کوهنوردان و فعالان گردشگري و محيط زيست نسبت به اقدام فدراسيون کوهنوردي براي اضافه کردن ايگلوهايي با کاربري پناهگاه در ارتفاع بالاي ۴۲۰۰ متري کوه دماوند معترض شدند؛ اين پرسش مطرح شده بود که آيا با وجود ثبت کوه دماوند به عنوان ميراث و اثر طبيعي ملي، فدراسيون کوهنوردي از مراجع ذي‌ربط از جمله وزارت ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي و سازمان حفاظت محيط زيست براي اضافه کردن اين سازه‌هاي ناسازگار، استعلام کرده و مجوزهاي لازم را گرفته است؟

در اين فاصله نه تنها فدراسيون کوهنوردي به اين پرسش پاسخي نداده است که ديگر متوليان همچون وزارت ميراث فرهنگي و گردشگري و سازمان حفاظت محيط زيست نيز واکنشي نسبت به اين اقدام نداشته‌اند. اين درحالي است که کوه دماوند در سال ۱۳۸۷ با عنوان «ميراث طبيعي» در فهرست آثار ملي ايران ثبت شده است و پيش از آن، در سال ۱۳۸۱ به عنوان «اثر طبيعي» در شمار مناطق چهارگانه ارزشمند محيط زيست قرار گرفته بود. بنابراين تمام کوه از ارتفاع ۲۲۰۰ متر تا قله ثبت شده است و مطابق قانون، انجام هرگونه عملياتي که منجر به تخريب يا تغيير هويت اثر شود از ارتفاع ۲۲۰۰ متر به بالا که عرصه دماوند محسوب مي‌شود، ممنوع بوده و هرگونه دخالتي در اثر،  صرفا با تاييد و نظارت وزارت ميراث فرهنگي ممکن بوده و تخلف از آن برابر مواد ۵۵۸ تا ۵۶۹ از کتاب پنجم قانون مجازات‌هاي اسلامي تعزيرات و مجازات‌هاي بازدارنده، جرم محسوب شده و مرتکب مشمول مجازات‌هاي قانوني خواهد شد.

وزارت ميراث فرهنگي و گردشگري سال ۱۳۹۵ پرونده دماوند را براي ثبت در فهرست جهاني در يونسکو مطرح کرد اما آسيب‌ها و تعرض‌هاي فراوان مانع از ثبت دماوند در فهرست جهاني يونسکو شد. ماجراي وقف بخش‌هايي از کوه دماوند و اينک تعرض‌هايي که در ارتفاع ۴۲۰۰ متري اين کوه شده، نگراني‌ها را براي ثبت جهاني اين ميراث طبيعي تشديد کرده است.

عکس‌هايي که روز گذشته (جمعه چهارم مهرماه) از جبهه جنوبي دماوند گرفته شده است، نشان مي‌دهد براي برپايي چهار «ايگلو» در ارتفاع بالاي ۴۲۰۰ متري، زيرسازي‌هايي انجام شده است که به گفته کنشگران، به نوعي تعرض به ميراث طبيعي ملي دماوند محسوب مي‌شود و کاربري موقتي بودن اين سازه‌ها را زير سوال مي‌برد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره