نماد آخرین خبر

جزئیات استخدام آتش نشان زن در شهرداری

منبع
فارس
بروزرسانی
جزئیات استخدام آتش نشان زن در شهرداری

فارس/ رئيس سازمان آتش نشاني شهرداري تهران از جذب کمتر از ۲۰ زن آتش نشانان تا ۲ ماه آينده در شهرداري خبر داد.

آتش‌نشانان مشکلات زيادي از جمله بيمه، مسکن و... دارند. در اين زمينه با مهدي داوري رئيس سازمان آتش‌نشاني شهرداري تهران به گفت‌وگو نشستيم. 

فردا 7 مهر روز آتش‌نشان است. سالهاست که آتش‌نشان‌ها در خصوص بيمه سخت و زيان‌آور دچار مشکلاتي هستند. چه برنامه‌اي براي رفع مشکل بيمه آتش‌نشانان داريد؟

روز 7 مهر امسال با شرايطي که داريم، سخت‌تر از سالهاي گذشته است. دو الي سه سال است که روز آتش‌نشان با محرم و صفر متقارن مي‌شود و ما جشن برگزار نمي‌کنيم، اما امسال با موضوع کرونا شرايط پيچيده‌تر شده است.


فقط ۴۰ اتش نشان تقاضاي بازنشستگي پيش از موعد را دارند

در حال حاضر 400 نفر از آتش‌نشانان ما با شرايط فعلي، شرايط بازنشستگي پيش از موعد با سنوات ارفاقي پنج سال را دارند و چهل نفر از آنها تقاضاي بازنشستگي پيش از موعد را کرده‌اند. در سال گذشته 48 نفر با اين شرايط بازنشسته شدند و براساس قانون و سنوات ارفاقي، حق و حقوق همه پرداخت شده است. 

چرا عده‌اي از آتش‌نشانان متقاضي بازنشستگي پيش از موعد نيستند و از 400 نفري که شما اعلام کرديد، فقط چهل نفر تقاضاي بازنشستگي پيش از موعد را کردند؟

بسياري از آتش‌نشانان به دنبال بازنشستگي پيش از موعد نيستند

بالاخره وقتي که آتش‌نشاني شاغل باشد، مزايايي دريافت مي‌کند، اما در حقوق بازنشستگي مزايا حذف مي‌شود و با شرايط اقتصادي فعلي، بسياري از آتش‌نشانان به دنبال بازنشستگي پيش از موعد نيستند. 

امسال 200 آتش‌نشان را جذب کرده‌ايد، شنيده  شده  که قرار است به زودي 200  آتش‌نشان ديگر هم جذب شوند، در اين زمينه توضيح مي‌دهيد؟ 

براي جذب فرايندي وجود دارد. ما هم مجوزهاي لازم را اخذ کرده‌ايم. 200 نفر جذب شده‌اند و در حال آموزش ديدن هستند و قرار است 200 نفر ديگر هم در نيمه دوم سال جذب شوند.

قرار بود تعدادي آتش‌نشان خانم در تهران جذب شوند، اما خبري از اين موضوع نيست، آيا مراحل قانوني کار را طي کرده ايد تا خانم‌ها بتوانند جذب آتش‌نشاني شوند؟

۲۰ آتش نشان زن جذب شهرداري مي شوند 

بگذاريد يک خبر خوب به خانم‌ها بدهم.  اولين گروه آتش‌نشان خانم حرفه‌اي تا يکي دو ماه آينده جذب شهرداري مي‌شوند. مقدمات کار را فراهم کرده‌ايم و شرايط حضور بانوان نيز در آتش‌نشاني بررسي شده است. در حال فراهم کردن شرايط استخدام اين افراد در آتش‌نشاني هستيم. تعداد محدودي از بانوان براي اولين‌بار جذب آتش‌نشاني مي‌شوند. فعلاً در يک ايستگاه عملياتي اين افراد حضور دارند و تعداد آنها کمتر از 20 نفر خواهد بود.

آيا از آتش‌نشانان زن داوطلب براي استخدام در آتش‌نشاني استفاده مي‌کنيد؟

به زودي شرايط را اعلام مي‌کنيم. آنها هم مي‌توانند براساس شرايط استخدام و ضوابط قانوني شرکت کنند، اما آزمون‌هايي برگزار خواهيم کرد که بايد داوطلبان در آن حضور داشته باشند. البته ما شرايط خانم‌ها و نحوه حضور آنها درعمليات‌ها را هم بررسي کرده‌ايم و اين موضوع را درک کرده‌ايم که در برخي عمليات‌ها با وجود ملاحظات فرهنگي، حضور خانم‌ها مؤثر است. 

وضعيت حقوق و مزاياي و نوع ماموريت خانم‌هاي آتش‌نشان چگونه است؟ آيا فرقي با آقايان دارند؟

خير، حقوق و مزاياي آنها هيچ فرقي با بقيه ندارد. ما در حال بررسي دقيق شرايط هستيم و قطعاً تا دو ماه آينده فرايند جذب آغاز مي‌شود. 

آيا با شوراي شهر در اين زمينه صحبت کرده‌ايد و آنها موافق انجام اين کار هستند؟

بله مجوزهاي لازم اخذ شده است. اعضاي شوراي اسلامي شهر تهران هم تأکيد داشتند بايد شرايط فراهم شود تا اين کار انجام شود. نظر اعضاي شوراي شهر و شهردار تهران در اين زمينه مثبت بوده است. 


در خصوص زمان رسيدن آتش‌نشانان به محل حادثه توضيح دهيد. آيا در حال حاضر به نرم جهاني رسيده‌ايد و در تايم استاندارد آتش‌نشانان به محل حادثه مي‌رسند؟

در خصوص زمان رسيدن به حوادث، در شهر تهران شرايط خوبي داريم و ميانگين زمان رسيدن ما براساس نرم است. ببينيد از زماني که فرد با سازمان تماس مي‌گيرد، ما يک دقيقه فرصت پاسخگويي و ثبت حادثه را داريم. يک دقيقه هم وقت داريم تا اين حادثه را به آتش‌نشانان اطلاع داده و آنها لباس بپوشند و به محل اعزام شوند. چهار دقيقه هم زمان رسيدن آتش نشانان به محل حادثه است. البته بگويم که آتش‌سوزي منزل مسکوني، برج، آوار شرايط خاص خود را دارد. در کل، يک دقيقه فرصت است تا زنگ بخورد، آتش‌نشانان تجهيزات خود را بپوشند و از ايستگاه خارج شوند و در مجموع، ما شش دقيقه زمان رسيدنمان به محل حادثه باشد. در حال حاضر به طور ميانگين، 6 دقيقه زمان رسيدن آتش‌نشانان به محل حادثه است و تقريباً استاندارد معتبر بين‌المللي را در اين زمينه رعايت مي‌کنيم. البته بگذاريد نکته‌اي را بگويم. زمان رسيدن به محل حادثه چهار دقيقه است، اما در تهران چهار دقيقه و 19 ثانيه است. حال ما از زمان لباس پوشيدن و آماده شدن آتش‌نشانان و  همچنين زمان پاسخگويي کم کرده‌ايم و به زمان حرکت اضافه کرده‌ايم تا توانسته‌ايم در همان 6 دقيقه به حادثه برسيم. در برخي حوادث زودتر و در برخي حوادث چند ثانيه ديرتر مي‌رسيم، اما متوسط ظرف 6 دقيقه به محل حادثه مي‌رسيم.

يکي از مواردي که باعث مي‌شود آتش‌نشانان ديرتر به محل حادثه برسند ترافيک است. چه برنامه‌اي براي رفع اين مشکل داريد؟ 

در بسياري از مأموريت‌ها فرمانده تصميم مي‌گيردکه براساس شرايط و ثانيه‌ها حتي از چراغ قرمز هم عبور کند، چرا که ثانيه‌ها هم براي ما تعيين‌کننده هستند. در حال حاضر با توجه به خطوط امدادي و خطوط ويژه در شهر تهران راحت‌تر به محل حادثه مي‌رسيم. ببينيد، ترافيک قابل پيش‌بيني نيست. گاهي براي يک حادثه ما مجبور هستيم چند ايستگاه را به محل اعزام کنيم تا به موقع به محل حادثه برسيم. ايستگاه‌ها را از زاويه‌هاي مختلف اعزام مي‌کنيم تا بالاخره يکي از آنها سريع‌تر به محل برسد. گاهي مواقع ايستگاهي که دورتر است زودتر مي‌رسد چرا که ترافيکش کمتر است.

تأکيد مي‌کنم که شرايط ترافيکي قابل پيش‌بيني نيست. ما هم براي اينکه ريسک را پايين بياوريم،‌از چند نقطه نيرو اعزام مي‌کنيم، هر چند که اين کار توان زيادي از ما مي‌گيرد و حتي هزينه‌بر است، اما مهمترين کار ما خدمت به مردم است. به همين دليل براي حفظ جان مردم در برخي موارد چند ايستگاه را به محل اعزام مي‌کنيم تا در کوتاه‌ترين زمان به محل حادثه برسند. در برخي مناطق ترافيک زياد است. مثلاً در مناطق مرکزي، 11 و 12 ايستگاه‌هاي سازمان آتش‌نشاني شهر تهران فاصله کمتري با هم دارند و شايد اين فاصله در ساير مناطق بيشتر باشد. علت اين امر هم مخاطرات در اين مناطق، تراکم ترافيکي و جمعيتي است و ساخت ايستگاه‌ها با فاصله کمتري انجام مي‌شود. 

قرار بود تعدادي موتورسوار براي حريق‌هايي که امکان دسترسي به آنها سخت است درنظر گرفته شود، در اين زمينه توضيح مي‌دهيد؟

بله، تعدادي آتش‌نشان موتورسوار داريم که به فراخور شرايط، در بازار گشت‌زني مي‌کنند، اما توان نيروهاي موتورسوار محدود است، چرا که يک‌نفر است، با وسايل اطفايي سبک، شايد اين آتش‌نشانان مي‌توانند براي حريق‌هاي کوچک باشند، اما براي آتش‌سوزي‌هاي بزرگ خير. در برخي جاها مثل بازار، موتورهاي چهارچرخ طراحي شده و تا يک‌ماه آينده وارد مي‌شود. اين طرح پايلوت است و براي مناطقي که بافت فرسوده با عرض معبرهاي کم دارد مي‌توان استفاده کرد. در صورتي که در طرح پايلوت اين کار جواب دهد، آن را به مکان‌هاي ديگر تعميم مي‌دهيم.

اين کار براي ايمن‌سازي برخي مکان‌ها که پرخطر هستند مانند بازار درنظر گرفته شده است. البته اين را هم بگويم ما بازديدهاي مستمري از ساختمان‌ها داريم و دستورالعمل‌هاي ايمني را صادر مي‌کنيم و نقش مؤثري هم در ايمني داريم. البته دستگاه‌هاي ديگر هم در اين زمينه نقش‌هايي دارند، اما ما براي اينکه ميزان حريق در بازار با توجه به شرايط و بافت اين محدوده زياد است، اقدامات مؤثري انجام داده و برنامه‌ريزي کرده‌ايم، اما ايمني بازار نيازمند همکاري چندجانبه است. 

تاکنون توانسته‌ايم حريق‌هايي که در اين محدوده صورت مي‌گيرد اطفا کنيم و مأموران ما درحال گشت‌زني هستند اما بايد ايمني بالاتر برود.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره