چرا واکسن آنفلوآنزا برای گروههای اولویتدار هم انجام نشد؟

ايلنا/ معاون کل وزارت بهداشت توضيحاتي درباره تزريق واکسن آنفلوآنزا براي گروههاي اولويتدار و احتمال قاچاق اين واکسن ارائه کرد.
ايرج حريرچي معاون کل وزارت بهداشت درباره عدم تزريق واکسن در خانههاي بهداشت براي برخي زنان باردار و بيماران گفت: واکسنهايي که در حال حاضر براي گروههاي اولويتدار در نظر گرفته شده، شامل افرادي است که از قبل در سامانه سيب تعريف شدهاند و بيماري آنها نيز ثبت شده است مانند بيماران دياليزي، صعب العلاج، بيماران خاص و زنان بارداري که پرونده دارند.
وي ادامه داد: افرادي که براي آنها تزريق صورت نميگيرد، اما مشمول اين بيماريها هستند، بايد ابتدا در خانه بهداشت محل سکونت خود تشکيل پرونده داده و پس از بررسي پرونده به تدريج که واکسن توزيع ميشود، براي اين افراد نيز تزريق واکسن انجام خواهد شد.
معاون کل وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: در حال حاضر براي يک ميليون و ۳۰۰ هزار خانم باردار اين واکسن را پيشبيني کردهايم که از همين طريق توزيع خواهد شد.
حريرچي درباره اظهارات معاون پيشگيري و درمان اعتياد سازمان بهزستي که اعلام کرده بود، معتادان متجاهر و افرادي که به اين معتادان خدمات ارائه ميدهند از ليست تزريق واکسن آنفلوآنزا جاماندهاند، گفت: براي بيماران خاص و افرادي که بايد براي آنها واکسن تزريق شود، کميته علمي تشکيل شده است و براساس اعلام اين کميته براساس اولويتبندي و برنامهاي که داريم به محض ورود واکسن براي آنها نيز تزريق انجام خواهد شد.
وي درباره اينکه گفته ميشود واکسن آنفلوآنزا از کشور قاچاق ميشود، گفت: در کل دارو و واکسن به دليل اينکه در کشور ما به قيمت ارزان توزيع مي شود، احتمال قاچاق آن وجود دارد، اما در حال حاضر واکسني که ما توزيع ميکنيم به اين صورت است که در مراکز جامع سلامت و خانههاي بهداشت تزريق انجام مي شود و واکسن به کسي تحويل داده نميشود.
معاون کل وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: در مرحله بعد که واکسن براي افراد بالاي ۶۵ سال توزيع ميشود، در داروخانه با ارائه کارت ملي توزيع انجام ميشود و ممکن است، آن موقع فردي با دريافت واکسن خود مرتکب تخلفي شود، اما چون توزيع واکسن در داروخانهها با ثبت کد ملي و کد واکسن در سامانه تيکت است، احتمال قاچاق آن کم است.