کلید مقابله با کرونا از زبان معاون وزیر بهداشت

ايرنا/ معاون مرکز سلامت و محيط کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي با بيان اينکه محدوديتهاي اعمال شده در تهران بطور قطع تاثير دارد، گفت: راه اساسي و کليدي مقابله با ويروس کرونا جلوگيري از تجمعات است.
محسن فرهادي روز سه شنبه درباره اعمال دورکاري و محدوديتهاي کرونايي براي مشاغل ۳ و ۴ که در تهران اجرايي شده، افزود: راه اساسي و کليدي مقابله با کرونا، جلوگيري از تجمعات است اما بسياري از اين موارد امکان پذير نيست.
معاون مرکز سلامت و محيط کار وزارت بهداشت ادامه داد: بايد توان بيمارستانها در نظر گرفته شود. از طرفي بايد به اين نکته نيز توجه کرد که اعمال محدوديت، به معني تعطيلي کسب و کارها است. بايد به اين توجه کرد که هرچه محدوديت بيشتر شود، بيماري کمتر ميشود، اما در مجموع بايد منطقي نگاه کرد. هيچ جاي دنيا نيز محدوديتها را به صورت مستمر ادامه نميدهد.
وي افزود: وزارت بهداشت موافق دورکاري است اما بايد به اين نکته نيز دقت کنيم که دولت الکترونيک به طور کامل در کشور مستقر نشده و امکان دارد که در کار بسياري از افراد اختلال به وجود بيايد.
معاون مرکز سلامت و محيط کار وزارت بهداشت بيان کرد: محدوديتهاي اعمال شده در تهران بطور قطع تاثير دارد زيرا مشاغل ۳ و ۴ مثل مدارس، دانشگاهها، تالارهاي پذيرايي، باشگاههاي ورزشي پر برخورد، شامل مواردي هستند که تماسها در آنها زياد بوده و خاصيت آن شغل هم مبني بر تجمع است. هر رفتاري که تماس و تجمع را کم کند، در کاهش ابتلا به ويروس کرونا موثر است. البته ممکن است اين محدوديتها در يک هفته پاسخگو نباشد و براي يک هفته ديگر نيز تمديد شود.
فرهادي افزود: اختيار استانداريها توسط ستاد ملي مقابله با کرونا تعيين ميشود. استانداريها درخواست خود براي اعمال محدوديت را به وزارت کشور و روساي دانشگاههاي علوم پزشکي نيز درخواست را به وزارت بهداشت ميفرستند. در صورت تاييد وزير بهداشت و وزير کشور، درخواستها به ستاد ملي مقابله با کرونا ميرود.
جريمه براي افرادي که ماسک نميزنند
معاون مرکز سلامت و محيط کار وزارت بهداشت اظهار کرد: وقتي محدوديتها اعمال و نظم پروتکلي برقرار ميشود، مورد حمايت اکثر مردم است. اگر به مکاني که پروتکلهاي بهداشتي را رعايت نميکند، تذکر داده شود، مردم حمايت ميکنند. وقتي پروتکلهاي بهداشتي در فروشگاه زنجيرهاي يا رستوران اجرا شود، مردم از آن مکان استقبال ميکنند.
وي ادامه داد: در نتيجه افراد اندکي باقي ميمانند که پروتکلهاي بهداشتي را رعايت نميکنند که براي اين موضوع راههاي مختلفي در نظر گرفته شده است. به طور مثال پليس راهور ميتواند خودروهاي عمومي را که افراد در آن ماسک نميزنند، جريمه کند. اين موضوع براي اجرا در حال بررسي است.
پيگيري و رهگيري افراد کرونا مثبت
فرهادي درباره پيگيري و رهگيري افرادي که تست کرونا آنها مثبت است نيز گفت: اين اقدام در اروپا با استفاده از سيستمهاي الکترونيک در حال انجام است. اپليکيشنهايي وجود دارد که افراد مبتلا که تست آنها مثبت است را ردگيري ميکند و اين اقدام در ايران نيز قابل اجراست.