ستاد «جمعیت و تعالی خانواده» تشکیل می شود

ايرنا/ رييس کميته مطالعات و پايش سياستهاي جمعيتي کشور با اشاره به تشکيل «ستاد جمعيت و تعالي خانواده» ذيل دبيرخانه شوراي عالي انقلاب فرهنگي گفت : آييننامه اجرايي ستاد جمعيت و تعالي خانواده، در دست تهيه است.
محمدجواد محمودي در سومين جلسه کميته مطالعات و پايش سياستهاي جمعيتي ستاد فرهنگ دبيرخانه شوراي عالي انقلاب فرهنگي افزود: اين آيين نامه پس از نهايي شدن براي تصويب به ستاد راهبري نقشه مهندسي فرهنگي کشور ارسال ميشود.
وي تصريح کرد: ستاد جمعيت شوراي عالي انقلاب فرهنگي، برنامهريزي، سياستگذاري، هدايت، نظارت کلان بر برنامهها، اقدامات راهبردي و ارزيابي عملکرد مربوط به وزارتخانهها و دستگاههاي اجرايي را براي جلب مشارکت فراگير در تحقق سياستهاي کلي جمعيت را در دستور کار دارد.
محمودي ادامه داد: پيش بيني شده که «ستاد جمعيت و تعالي خانواده» شوراي عالي انقلاب فرهنگي، کميتههاي تخصصي مختلفي داشته باشد، که در محورهاي مختلفي مانند شناسايي اولويتها و نيازهاي پژوهشي، نظارت بر مطالعات و پژوهشهاي راهبردي جمعيت، آينده پژوهي موضوعات و مسائل جمعيتي و ... فعاليت خواهد کرد.
رئيس کميته مطالعات و پايش سياستهاي جمعيتي ضمن درخواست از اعضاي جلسه براي ارائه اولويت هاي پژوهشي و پيشنهادات و نظرات خودبه کارگروه، اظهار اميدواري کرد که طرح جامع جمعيت و تعالي خانواده به زودي در مجلس شوراي اسلامي تصويب شود.
وي با اشاره به کاهش جمعيت در کشور، اظهارکرد: واقعيت اين است که عوامل فرهنگي بيشتر از مشکلات اقتصادي در کاهش جمعيت تأثيرگذار بوده است.
وي با بيان اينکه قانون تنظيم خانواده چندين بار ويرايش شده است، تأکيد کرد:اين قانون بايد تعيين تکليف شود و نهاد متولي و ضمانت اجرايي شدن آن نيز مشخص شود. در کنار سياستهاي تشويقي براي افزايش جمعيت، جلوگيري از سقط عمدي و يا کمک به درمان زوجهاي نابارور ضرورت دارد.
عضو هيئت علمي دانشگاه تهران نيز در اين نشست به ارائه گزارش آمار ازدواج و طلاق با استناد به آمار مندرج در سايت سازمان ثبت احوال در سه بازه زماني سال ۱۳۹۰، ۱۳۹۵ و ۱۳۹۸ پرداخت و گفت: تعداد زنان مجرد کشور در سال ۱۳۹۰، ۶ميليون و ۷۵۰ هزار نفر و در سال ۱۳۹۵، پنج ميليون و ۸۵۸ هزار نفر و در سال ۱۳۹۸، پنج ميليون و ۳۶۰ هزار نفر بوده است.
شهلا کاظمي پور با بيان اينکه آمار ازدواج در سالهاي اخير کاهش داشته است، ادامه داد: ۸۳۴ هزار ازدواج در سال ۱۳۹۰، ۶۶۶ هزار ازدواج در سال ۱۳۹۵و ۵۵۱ هزار ازدواج در سال ۱۳۹۸در کشور به ثبت رسيده است.
وي افزود: همچنين ازدواج زنان مجرد در بازه زماني سال ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۸ در سنين ۳۵ تا ۴۴ سال افزايش داشته است.
عضو هيات علمي دانشگاه تهران از افزايش ميانگين سن ازدواج آقايان در ۸ سال اخير خبر داد و گفت: طبق آخرين آمار اعلامي ثبت احوال، ميانگين سن ازدواج آقايان ۲۹.۷ سال و ميانگين سن ازدواج خانمها ۲۵.۲ سال اعلام شده است.
کاظمي پور درمورد آمار طلاق اظهارکرد: آمار طلاق در بازه زماني سال ۱۳۹۰تا ۱۳۹۵ افزايش و در بازه زماني سال ۱۳۹۵تا ۱۳۹۸ کاهش داشته و دوهزار و ۵۰۰ طلاق در سال ۱۳۹۸ثبت شده است.
وي با بيان اينکه ۴۰ درصد طلاقها در ۵ سال اول زندگي مشترک اتفاق مي افتد، تصريح کرد:يکي از دلايل کاهش طلاق، کم شدن آمار ازدواج در سالهاي اخير است.