زالی: تهران تلخترین روزهای کرونایی خود را میگذراند

فارس/ فرمانده عمليات مديريت بيماري کرونا در کلانشهر تهران با تأکيد بر ضرورت نظارت دقيق بر روند رعايت پروتکل هاي بهداشتي در فرودگاهها براي جلوگيري از شيوع کرونا، گفت: تهران تلخترين روزهاي کرونايي خود را ميگذراند.
عليرضا زالي در نشستي که با هدف بررسي اقدامات شرکت فرودگاهها و ناوبري هوايي ايران در مقابله با کرونا با حضور اعضاي هيأت مديره و مديران شرکت فرودگاهها و ناوبري هوايي ايران در فرودگاه مهرآباد برگزار شد، با بيان اينکه کشورهاي آسياي شرقي عليرغم مجاورت جغرافيايي با چين، نسبت به بسياري از کشورهاي دورتر به نقطه داغ ابتلا تبديل نشدند، بر نقش پررنگ صنعت هوايي در گسترش بيماريهاي واگير اشاره کرد.
زالي با تأکيد بر اينکه تهران تلخ ترين روزهاي کرونايي خود را ميگذراند، نگاه مسؤوليت پذيرانه مديران ارشد فرودگاه ها را در کنترل اين بيماري بسيار تاثيرگذار توصيف کرد.
وي با بيان اينکه نوع تعهد سازماني که به عنوان يک فرهنگ در ماههاي کرونايي در شرکت فرودگاه ها و ناوبري هوايي ايران شکل گرفته ارزنده است، گفت: اين فرهنگ کماکان به عنوان يک خصلت سازماني براي استمرار پروتکلها و شيوهنامههاي اجرايي بهداشتي با همان طراوت روزهاي آغازين براي صيانت از سلامت مسافرين بايد باقي بماند.
زالي در ادامه يادآور شد: البته شيوهنامههاي استاتيک در روزهاي بحراني پاسخگوي نيازها نيستند و شيوهنامهها بايد به صورت دايناميک و پويا تدوين شوند.
وي با اشاره با ساختار منظم و ديسيپلينپذير اين شرکت، گفت: اين شرکت ظرفيت خوبي براي توجه به موازين بهداشتي دارد و تلاش اين شرکت در سالهاي اخير براي رسيدن به استانداردهاي بين المللي يک نقطه قوت است.
فرمانده عمليات مديريت بيماري کرونا در تهران با اشاره به چند وجهي و چند ساحتي بودن فرآيند سفر مسافران از طريق اين شرکت، بر ضرورت آناليز سهم خطرات بخشهاي مختلف از جمله گيت هاي کنترلي، ايرلاينها و استقرار در هواپيماها تأکيد کرد.
زالي همچنين ضمن اشاره به اينکه نيروهاي انساني شاغل در اين سازمان عموما از جمله نيروهاي متخصص و مجرب هستند که به راحتي امکان جايگزيني آنها وجود ندارد، بر ضرورت تدوين پروتکلهاي سختگيرانه براي صيانت از جان و سلامت آنان با راههايي همچون غربالگري، خوداظهاري، آزمايشها و معاينات ادواري تأکيد کرد.
وي با بيان اينکه بخش عمدهاي از توفيق شيوهنامهها به آحاد شهروندي مرتبط است، نسبت به تهيه بستههاي آموزشي براي بالا بردن سطح سواد سلامت مسافران توسط ستاد مقابله با کروناي کلانشهر تهران اعلام آمادگي کرد.
زالي با اشاره به آسيب بزرگي که صنعت هوانوردي در جهان ديده است، صنعت هوايي کشور را نيز از اين آسيب مستثني ندانست و افزود: دولت مي تواند با پرداخت يارانه با جبران بخشي از اين آسيب به کنترل کرونا نيز کمک کند.
سياوش اميرمکري مديرعامل شرکت فرودگاه ها و ناوبري هوايي ايران نيز در اين جلسه تاکيد کرد که با وجود کاهش ۸۰ درصد درآمدهاي هوانوردي در شرکت، فرودگاه ها از تمام ظرفيتهاي موجود در استانها براي تأمين امکانات و منابع لازم براي پيشگيري و مقابله با بحران کرونا استفاده کردند.
وي ادامه داد: شرکت فرودگاهها و ناوبري هوايي ايران داراي دو وظيفه اصلي است که مديريت و راهبري ۵۳ فرودگاه تحت مالکيت و نيز مديريت ترافيک هوايي آسمان ايران را شامل مي شود.
مديرعامل شرکت فرودگاهها و ناوبري هوايي ايران با اشاره به اينکه فرودگاه در عين داشتن زيرساخت هاي انتقال سريع مسافران، در صورت عدم اتخاذ تمهيدات لازم، ظرفيت انتقال سريع بيماري کرونا را نيز داراست، افزود: نخستين بخشنامه هاي مرتبط با پيشگيري از ويروس کرونا را پنجم بهمن سال ۱۳۹۸ يعني قبل از شيوع بيماري در ايران، صادر کرديم و سپس وارد مراحل عمليات اجرايي و انجام اقدامات جدي در راستاي دستورالعملها و رعايت پروتکلهاي بهداشتي شديم.
وي تاکيد کرد: مديران فرودگاه ها به تنهايي نمي توانند مانع گسترش ويروس کرونا شوند و بايد تمام سازمانها و ارگانهاي مرتبط در اين زمينه همکاري کنند.
اميرمکري با اشاره به جابه جايي ۴۵ تا ۵۰ ميليون مسافر سالانه در فرودگاههاي کشور گفت: تمام مسافران ورودي و خروجي در بدو ورود به فرودگاهها غربالگري ميشوند و از جمله اقدامات پيشگيرانه مي توان به ضدعفوني و گندزدايي سطوح، رعايت فاصلهگذاري و نظارت و کنترل اجراي پروتکلهاي بهداشتي اشاره کرد.
وي از اختصاص حدود ۱۰ ميليارد تومان اعتبار براي تأمين محصولات شوينده مورد نياز فرودگاهها با استفاده از ظرفيتهاي استانها با وجود شرايط دشوار کاهش ۸۰ درصدي درآمدهاي هوانوردي شرکت خبر داد و افزود: با رعايت جدي پروتکلهاي بهداشتي تلاش کرديم که مانع وقفه در خدمترساني فرودگاهها شويم.
مديرعامل شرکت فرودگاه ها و ناوبري هوايي ايران با اشاره به پايش دايمي وضعيت سلامت نيروهاي عملياتي هوانوردي عنوان کرد: با تعريف دستورالعملهاي ويژه، کارکنان مشکوک به ابتلا با مشورت پزشک به آزمايشگاه طرف قرارداد معرفي ميشوند و تا زمان بهبود کامل اجازه بازگشت به محل کار را ندارند.
پس از پايان اين نشست، زالي با هدف بررسي نحوه رعايت پروتکل هاي بهداشتي، به بازديد از بخش هاي مختلف ترمينال ۱ فرودگاه مهرآباد از جمله گيت هاي ورود و خروج، اتوبوس ها و همچنين نحوه استقرار مسافران در هواپيما پرداخت.