کرونا دارو ندارد؛ ابتلای مجدد ممکن است

ايسنا/ يک پزشک متخصص بيماريهاي عفوني در شيراز، با بيان اينکه هنوز هيچ داروي شيميايي در جهان براي پيشگيري يا درمان بيماري کرونا کشف و توليد نشده است، چه رسد به داروي گياهي، پرهيز از مصرف خودسرانه هرگونه دارو براي پيشگيري يا درمان اين بيماري را مورد تاکيد قرار داد.
دکتر زينب محرابي ضمن تاکيد براينکه توليد واکسن براي پيشگيري از کرونا همچنان در مرحله آزمايشي قرار دارد، خاطرنشان کرد که تنها و تنها راه پيشگيري از ابتلا به کوويد۱۹، رعايت شيوهنامههاي بهداشتي، شامل استفاده از ماسک، شست و شوي مکرر دستها، پرهيز از حضور در تجمعات و ... است.
اين پزشک متخصص با ابراز تاسف از افزايش موارد ابتلا و مرگ ناشي از کوويد۱۹ در کشور، تصريح کرد: نميتوان به طور ۱۰۰ درصد مدعي شد که کروناويروس در ايران جهش پيدا کرده است؛ اما بايد با اطمينان تاکيد داشت که هرچه سطح رعايت شيوهنامههاي بهداشتي از سوي مردم کاهش پيدا کند، شاهد تداوم روند افزايشي تعداد بيماران و البته مرگ ناشي از اين بيماري خواهيم بود.
گستردگي دامنهي علائم بيماري
پزشک متخصص بيماريهاي عفوني علوم پزشکي شيراز توضيح داد: اينکه علائم بيماري در يک فرد بيمار، در صورت انتقال آن به فرد ديگري، عينا در بيمار دوم مشاهده شود صحيح نيست؛ کوويد ۱۹ امکان دارد در بدن هر فرد، علائمي مشابه ديگران يا نشانههايي خاص همان فرد بروز دهد؛ مثلا امکان دارد ويروس حتي در بدن يک فرد سالمند، منجر به بروز تب هم نشود و علامت يا نشانههاي ديگري داشته باشد.
محرابي ادامه داد: اين ويروس گاهي ممکن است همه ارگانهاي بدن يک فرد را تحت تاثير قرار دهد و همچنين موجب از کار افتادن يک عضو يا يک قابليت بدن شود.
ابتلاي مجدد به کرونا ممکن است؟
اين پزشک متخصص با بيان اينکه هنوز نحوه ايمنسازي اين ويروس به شکل کامل مشخص نشده و مواردي از ابتلاي مجدد افراد هم گزارش شده است، گفت: شخصا در بيمارستان محل خدمتم شاهد ابتلاي مجدد برخي از پرسنل بودهام.
محرابي همچنين تاکيد کرد: معلوم نيست که اگر فردي درگير بوده و دوران قرنطينه و درمان را گذرانده، مجددا مبتلا نشود، حتي اين امکان وجود دارد که بار دوم يک فرد علائم شديدتري را بروز دهد، لذا مبتلايان پس از بهبودي بايد حتما رعايت کنند.
او با يادآوري اينکه، ابتلاي مجدد افراد به کرونا نشان ميدهد که ايجاد ايمني نسبت به اين بيماري، ۱۰۰ درصدي نيست، اضافه کرد: همچنان معتقديم که بهترين راه پيشگيري استفاده از ماسک و رعايت اصول بهداشتي و پرهيز از تجمعات و توجه به مبحث فاصلهگذاري اجتماعي است.
اين پزشک متخصص بيماريهاي عفوني علوم پزشکي شيراز، گفت: تغذيه مناسب و استفاده از ميوه و سبزي تازه و مواد غذايي مغذي، به دليل ارتقاء سيستم ايمني بدن، ميتواند در تاب آوري فرد در مقابل انواع بيماريها تاثيرگذار باشد.