نماد آخرین خبر

نمکی: شهادت در عرصه سلامت، آگاهانه‌ترین نوع شهادت است

منبع
خبرآنلاين
بروزرسانی
نمکی: شهادت در عرصه سلامت، آگاهانه‌ترین نوع شهادت است

خبرآنلاين/ وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشکي گفت: اينکه فرد با علم و آگاهي تن به آتش زده و تا خط مقدم پيش رود، بسيار متفاوت است، اما شهادت در عرصه سلامت، آگاهانه‌ترين نوع شهادت است.

به گزارش وزارت بهداشت، سعيد نمکي در جلسه کميته ملي شهيد خدمت که روز دوشنبه و با حضور پوراصغري معاون امور علمي، فرهنگي و اجتماعي سازمان برنامه و بودجه و سعيد اوحدي معاون رييس جمهور و رييس بنياد شهيد و امور ايثارگران و ساير مديران و معاونان در ساختمان مرکزي بنياد شهيد و امور ايثارگران برگزار شد، ضمن قدرداني براي پيگيري امور مربوط به شهداي خدمت عرصه سلامت، افزود: تکريم شهدا، تکريم ساختارهاي قدرتمند و ارزشي يک نظام است و بي حرمتي نسبت به شهيد و خانواده او، لرزان کردن پايه‌هاي حکومتي است که مبتني بر خون شهدا ايستاده است. هرچند کسي که شهيد شده، به جايگاهي رسيده که نيازي به تکريم بندگان خاکي خدا ندارد، آنها به پروردگار و اوليا الله بسيار نزديک هستند و اين ما هستيم که نيازمند شفاعت آنها در روز قيامت هستيم.
وي بيان کرد: شهدا در همه زمينه‌ها که براي آب، خاک، سرزمين، سلامت، حرمت، دين و آيين يک کشور جنگيده و به فيض رفيع شهادت نايل شوند، در اوج رستگاري هستند. شهدايي مانند دکتر زارع که چشم پزشک فوق تخصص قرنيه بود، چنانچه بخواهيم از بعد مسائل مادي به مساله بنگريم، اگر قرار بود از حرفه‌اش کسب درآمد کند، از هر جراحي مي‌توانست چند برابر مبالغي که مجموعه‌هاي ديگر مي‌خواهند از خانواده‌هاي‌شان حمايت کنند، درآمد کسب مي‌کرد. ضمن اينکه سايه ارزشمند يک دانشمند و فرهيخته از مملکت کم شده است و با هيچ معيار مادي نمي توان آن را سنجيد. بنابراين تکريم شهدا تکريم يک مملکت، نظام، ديدگاه و عزت و غرور ملي است که مايه سرافرازي و ماندگاري يک ملت در طول تاريخ مي شود.

نبايد از خانواده شهدا غافل شد
نمکي گفت: تکريم و احترام به شهدا بسيار مهم است. در سفرهاي استاني، اولين کاري که مي کنيم رفتن به گلزار شهدا و اداي احترام به مقام شامخ آنهاست و اولين دعايي که مي کنم اين است که خداوندا مرا شرمنده شهدا نکن.
وي افزود: نبايد از خانواده مکرم شهدا غافل شد. در ايام انقلاب به طرق مختلف عزيزاني را قبل، حين و بعد از انقلاب و همچنين روزهاي دفاع مقدس از دست داديم و شهيد شدند، اما عده‌اي مظلومانه و عده‌اي آگاهانه شهيد شدند. شهداي سلامت با علم و آگاهي به خطرناک بودن اين ويروس مهلک، در حالي‌که با کمبود ماسک و لباس محافظتي روبه‌رو بوديم، دل به آتش زدند و مانند پروانه به دور بيمار گشتند و سوختند.
نمکي بيان کرد: بر عکس آنچه در دفاع مقدس اتفاق افتاد، ما در عرصه شهداي سلامت، بيش از سرباز، ژنرال‌هاي‌مان از دست داديم. زيرا مي‌خواستند خط شکن باشند و سربازان پشت سر اين فرماندهان حرکت مي کردند و لذا هرچه آنها را عزيز بداريم، نظام جمهوري اسلامي را عزيز شمرده ايم. حرمت اين عزيزان، حرمت نظامي است که در اوج تحريم ها توانست در کمتر از دو ماه ميزان مرگ و ميرها را در اوج مضايق مالي به کمتر از يک پنجم و ميزان بستري ها را به ۲۰ درصد برساند و در شرايطي که هنوز کشورهاي غربي با ويروس درگير نشده بودند، رکوردي تاريخي را در کنترل و مديريت بيماري ثبت کند.
وزير بهداشت گفت: کادر بهداشت و درمان کشورمان در اين ايام سخت توانستند با ۱.۶ تخت بيمارستاني به ازاي هر ۱۰۰۰ نفر جمعيت، از کشورهايي که حداقل هفت تخت به ازاي هر ۱۰۰۰ نفر و سه برابر نيروي انساني نسبت به تخت هايشان دارند، پيشي بگيرند.

تصويب ۲۰ پرونده شهداي سلامت
همچنين در ادامه اين جلسه، سيد کامل تقوي نژاد معاون توسعه مديريت، منابع و برنامه‌ ريزي وزارت بهداشت با اشاره به دستورالعمل تعيين مصاديق شهداي سلامت به توضيح اقدامات اجرايي به منظور تهيه چک ليست کاملي از مشخصات فردي شهداي مدافع سلامت پرداخت و گفت: تاکنون از بين ۱۳۹ پرونده که از دانشگاه هاي مختلف به دست ما رسيده، بر اساس مصاديق مورد نياز، دستورالعمل ها و صحت و سقم اطلاعات و بررسي هاي همه جانبه، در نتيجه با راي کميته ها، ۲۰ پرونده را نهايي کرده‌ايم.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره