نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
جامعه و حوادث

محرز: مردم هنوز نمی‌دانند به کجا باید مراجعه کنند

منبع
ايسنا
بروزرسانی
محرز: مردم هنوز نمی‌دانند به کجا باید مراجعه کنند

ايسنا/ عضو کميته علمي ستاد مبارزه با کرونا با تاکيد بر لزوم مراجعه افراد داراي علامت و همچنين بيماران کرونا مثبت به پزشک و مراکز ۱۶ ساعته و ۲۴ ساعته وزارت بهداشت، گفت: اخيرا بيماراني مي بينيم که متاسفانه وقت‌شان در خانه تلف شده و در مراحل آخر بيماري مراجعه کرده اند.

دکتر مينو محرز درباره ميزان روزهايي که يک فرد کرونا مثبت بايد در قرنطيه بماند، گفت: از آنجايي که فعلا تست زيادي در دسترس مردم نيست و هزينه تست PCR هم براي مردم در بخش خصوصي بالاست، توصيه الزامي به انجام تست نمي‌کنيم. حال اگر فردي مثبت شده است يا علائم دارد، بايد دو تا سه هفته در قرنطينه و ايزولاسيون باشد.

کرونايي ها چند روز بايد در قرنطينه باشند؟
وي با بيان اينکه در عين حال افراد مبتلا به کرونا بايد تا شش هفته در خانه و در مواجهه با ديگران حتما ماسک بزنند، افزود: زيرا ممکن است هنوز ويروس در بدن فرد وجود داشته باشد و بيماري را به ديگران منتقل کند. بنابراين ماندن در قرنطينه دو هفته بعد از شروع علائم در بيمار مبتلا به کرونا الزامي است و تا شش هفته بايد حتي در خانه هم از ماسک استفاده کند. البته مي تواند از اتاقش بعد از دو هفته خارج شود.


محرز با بيان اينکه عدم رعايت اين موارد منجر به افزايش ابتلا به ويژه در خانواده‌ها مي‌شود، ادامه داد: حال وقتي که خانواده‌ها در معرض ابتلا قرار گيرند، افراد مسن و افرادي که داراي بيماري‌هاي زمينه‌اي هستند، به کرونا مبتلا مي‌شوند که اين موارد بيشترين موارد بدحال را تشکيل مي‌دهند که مرگ و مير هم دارند. در ايام عيد مردم به ديدن افراد سن بالا نمي‌رفتند که همين موضوع منجر به کاهش مرگ و مير شد.

عضو کميته علمي ستاد مقابله با کرونا، گفت: ما بعد از ۹ ماه ياد گرفته‌ايم که بيماراني را که وضعيت بهتري دارند، به صورت سرپايي درمان کنيم، اما به هر حال بيمار سرپايي هم بايد تحت کنترل باشد. تمام مراکز ۱۶ ساعته و ۲۴ ساعته وزارت بهداشت آموزش ديده‌اند که به بيماران دستورالعمل ايزولاسيون داده و در صورت لزوم داروهايي مانند کلروکين را برايشان تجويز کرده و وضعيت بيماري‌شان را ارزيابي مي‌کنند. حال اگر وضعيت بيماري خطرناک بود، او را به بيمارستان مي‌فرستند.

محرز با بيان اينکه برخي از بيماران در هفته اول ابتلا به کرونا شرايط خوبي دارند، اما از هفته دوم به بعد بيماري‌شان شدت مي‌يابد، گفت: اخيرا بيماراني ديده‌ام که متاسفانه وقت‌شان در خانه تلف شده است. از مردم خواهش مي‌کنم بيماران‌شان را در خانه نگه ندارند. بيمار مبتلا به کرونا بايد ارزيابي شود و مشخص شود که آيا بيماري‌اش در مرحله خفيف، متوسط، شديد يا خيلي شديد است. همه اين موارد دستورالعمل‌هاي خاصي براي درمان دارد. در يک مرحله بيمار بايد حتما بستري شود، اما در يکسري بيماران را هم مي‌توان به صورت سرپايي درمان کرد. حال برخي به اين مساله توجه نمي‌کنند و اخيرا در مواردي شاهديم که وقت بيماران در خانه تلف مي‌شود.

وي درباره زمان مراجعه بيمار مبتلا به کرونا، گفت: بيمار اگر مثبت شد، بايد به پزشک مراجعه کند. در حال حاضر تمام مراکز ۱۶ ساعته و ۲۴ ساعته که متعلق به شبکه بهداشتي است، آموزش ديدند تا بيماران را ارزيابي کنند که يا به صورت سرپايي بيمار را درمان مي‌کند و اگر نياز به بستري داشته باشد، او را به بيمارستان مي‌فرستند. در عين حال بيماران را به صورت تلفني پيگيري مي‌کنند. اين سيستمي که داريم، عالي است، اما مردم نمي‌دانند که به کجا بايد مراجعه کنند.

بازارهاي غيرقانوني و جان هايي که از دست مي روند
محرز با اشاره به بازارهاي غيرقانوني تامين دارو، گفت: سيستمي که در آن برخي داروها به صورت قاچاق به فروش مي‌روند، مشکل ايجاد مي کند. در بيمارستان داروهاي استاندارد و بر اساس سهيمه بندي ارائه مي‌شود. حتي بايد پوکه داروي ضدويروس را تحويل دهيم تا مبادا وارد بازار آزاد شود. زيرا قيمت آن در بيمارستان کم است، اما در بازار آزاد ميليون‌ها قيمت پيدا مي‌کند. بنابراين سيستم ناصرخسرو و تامين دارو از چنين بازارهايي فاجعه است که باعث مي‌شود وقت بيمار تلف شود و وقتي به بيمارستان مي‌رسد در مراحل آخر بيماري است. در حالي که شايد اگر زودتر مي‌آمد، مي‌شد بيمار را نجات داد.

وي تاکيد کرد: درست است در خانه با پزشک و پرستار و اکيپ مجرب مي توان کرونا را درمان کرد، اما در مواردي که اين درمان‌ها تخصصي نباشد، بيمار دچار مشکل مي‌شود. بنابراين توصيه ام اين است که حتما به درمانگاه ها و مراکز تخصصي مراجعه کنند تا ارزيابي شوند و زمان را از دست ندهند.

وي ادامه دارد: در عين حال افرادي هم که تست مثبت ندارند، اما علائمي مانند تب يا تنگي نفس دارند حتما بايد به پزشک مراجعه کنند.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar