حکایت غمگین "شاد"؛ ماجرای استفاده از تبلت به صورت شیفتی
فارس/ با وام ۲ ميليوني که از آموزش و پرورش گرفتم توانستم براي فرزندم تبلت بخرم، دو دانشآموز در خانه داريم و آنها بايد به صورت شيفتي با يکديگر از اين تبلت استفاده کنند هر چند که پرداخت اقساط نيز کار راحتي براي ما نيست ولي باز هم شکر که شرمنده فرزندانم نشدم.
تهيه گوشيهاي تلفن همراه هوشمند و تبلت براي سال تحصيلي جديد به دليل شيوع کرونا ويروس و برگزاري کلاسهاي درس بهصورت آنلاين بهانه جديدي براي فشار بيشتر بر والديني شد که تا سال قبل از پس هزينههاي عاديتر و ارزان تر تهيه لوازمالتحرير دانشآموزانشان نيز بر نميآمدند.
والديني که يا بيکارند و يا کارگر و از قشر ضعيف جامعه که براي تهيه کيف، لباس فرم و در مواردي نيز تغذيه دانشآموز خود نيازمند کمک خيران يا ساير اوليا در همان مدرسه بودند.
دغدغهاي بهنام مشکل خريد تبلت
امسال اما با شرايط فعلي و لزوم مجهز شدن دانشآموزان به يک تبلت براي عضويت در شبکه شاد و جا نماندن از درس و مشق، دغدغه جديدي به اين والدين شريف اما نيازمند اضافه شد که باز هم اهالي درنا و ماهي و برنج خوش درخشيدند و خيران نيکانديش از هر قشر و سني در حد توان پاي کار آمدند تا پاي تحصيل دانش آموزي لنگ نشود.
در همين راستا اداره آموزش و پرورش شهرستان فريدونکنار با مبلغ ۴ ميليارد و ۳۲۰ ميليون ريال توانست براي ۲۱۶ دانش آموز کم برخوردار از مجموع ۵۰۰ دانش آموز بيبضاعت شناسايي شده تبلت تهيه و در اختيار آنها قرار دهد.
اين اقدام اداره آموزش و پرورش فريدونکنار با همدلي و همکاري خيران، معلمان، بازنشستگان فرهنگي و مرکز نيکوکاري ياران مهربان در فريدونکنار رقم خورد تا بخش زيادي از مشکلات اين حوزه در دستگاه تعليم و تربيت ديار سردار بصير برطرف شود.
آموزش و پرورش فريدونکنار البته به خانوادههاي با درآمد متوسط که توان پرداخت قسط خريد تبلت را داشتند، ۱۳۰ فقره تسهيلات ۲۰ ميليون ريالي اعطا کرد تا مشکل اين بخش از دانش آموزان نيز حل شود.
وقتي معلم به کمک محصل ميآيد
يک معلم بازنشسته در همين راستا به خبرنگار ما ميگويد؛ دانش آموزان زيادي از ابتداي سال تحصيلي بدون در اختيار داشتن تبلت مجبور بودند با مشکلات زياد سال تحصيلي را آغاز کنند اما همکاران فرهنگي ما تصميم گرفتند با کنارگذاشتن بخشي از حقوق خود به اين عزيزان اين مشکل را حل کنند.
وي با بيان اينکه قيمت تبلت به شدت افزايش يافته و از عهده خريد يک کشاورز معمولي يا کارگر ساده خارج است، اضافه ميکند؛ وقتي چند دستگاه تبلت به تعدادي دانش آموز نيازمند اهدا کرديم احساس ميکنيم در شکلگيري آينده اين کشور سهيم هستيم.
پرداخت اقساط تبلت کار راحتي نيست!
مصطفي پدر يکي از همين دانشآموزان با بيان اينکه با وام ۲ ميليوني که از آموزش و پرورش گرفتم توانستم براي فرزندم تبلت بخرم، بيان ميکند: دو دانشآموز در خانه داريم و آنها بايد به صورت شيفتي با يکديگر از اين تبلت استفاده کنند هر چند که پرداخت اقساط نيز کار راحتي براي ما نيست ولي باز هم شکر که شرمنده فرزندانم نشدم.
فاطمه زهرا دانش آموز مقطع ابتدايي از نگراني روزهاي نخست ميگويد که به مدرسه رفت اما تبلت نداشت، او با لبخند بچهگانه اما ادبياتي پخته برگرفته از مشکلات زندگي ميگويد: مادرم در بازار دستفروشي ميکند ولي خيلي وقت است که بعضي بازارها تعطيل هستند؛ وقتي فهميدم بايد براي کلاس آنلاين تبلت داشته باشم رويم نشد به مادرم بگويم ولي يک موسسه خيريه برايم تبلت خريد و در مدرسه به من اهدا کرد.
فاطمه کوچولو ادامه ميدهد؛ قول ميدهم از تبلتم به خوبي مراقبت کنم و حسابي درسهايم را بخوانم.
يک راننده تاکسي که خيلي اتفاقي و از روي تماسهاي تلفني ام در ماشينش، متوجه موضوع گزارشم شده نيز ميگويد: چند پدر يا مادر دانشآموزان بيبضاعت دغدغههاي جدي براي تهيه تبلت داشتند و آن طور که متوجه شدم به دليل قيمتهاي بالا نتوانستند تبلت يا گوشي خريداري کنند، بههر حال شهر کوچک است و سخت نيست اين افراد را پيدا کنيم.
وقتي با داشتن تبلت خواب آسان ميشود
بعد که بيشتر پيگير شدم تا شايد بتوانم کمکي کنم با خيراني آشنا شدم که مبالغ خوبي براي اين کار اختصاص داده و به کميته امداد دادند.
متين دانشآموز مقطع اول متوسطه نيز ميگويد؛ از وقتي خانم معلم اين تبلت را به من هديه داد شبها راحتتر ميخوابم و خوشحالم چون تمام دوستانم تبلت داشتند و من خجالت ميکشيدم.