رئیسی:۷۹میلیون نفر در وضعیت هشدار ۱ تا ۳ کرونا قرار دارند

ايسنا/ سخنگوي ستاد ملي مقابله با ويروس کرونا با بيان اينکه ۷۹ ميليون نفر جمعيت در شهرهاي مختلف کشور در وضعيتهاي هشدار ۳،۲ و۱ کرونا به سر مي برند، ابراز اميدواري کرد که پس از گذشت چهار تا پنج هفته از محدوديتهاي جديد کرونا، شاهد کاهش مرگ و مير ناشي از اين بيماري در کشور باشيم.
دکتر عليرضا رييسي با اشاره به اعمال محدوديتهاي جديد کرونا از امروز، گفت: بر اساس مصوبه ستاد ملي مقابله با کرونا، محدوديتهاي جديد از از امروز اجرا شد و بر همين اساس جلسه امروز ستاد با ۱۵ نفر برگزار شد و بقيه اعضا از طريق وبينار به جلسه وصل شدند. در جلسه امروز گزارشي از وضعيت و روند بيماري در کشور ارايه شد و موضوع مهمي که امروز در مورد آن بحث شد، مبحث طرح بسيج محله محور و مقابله با اپيدمي کرونا بود که با کمک بسيج و مردم از امروز در سراسر کشور شروع شده است.
وي افزود: همچنين گزارشي از روند بيماري در ۴۳ شهري که قبلا در آنها محدوديت ايجاد کرده بوديم، داده شد. خبر خوب اين است که محدوديتهاي اعمال شده در اين شهرها که وضعيت قرمز داشتند موثر بوده و ۴۱ شهر دارند روند نزولي بيماري را طي مي کنند، در يکي از شهرستانها نيز روند نزولي شروع شده و دو مورد ديگر هنوز زمان خواهد برد که روند نزولي بيماري شروع شود.
رييسي گفت: در مجموع اين موضوع نشان دهنده آن است که طرحي که ۵ آبان شروع کرديم کاملا موثر بوده است و بر اساس شواهد ايجاد محدوديتها مي تواند موثر باشد.
سخنگوي ستاد ملي مقابله با کرونا، افزود: محدوديتهايي نيز از امروز براي ۱۶۰ شهر در وضعيت قرمز و ۲۰۸ شهر در وضعيت نارنجي و ۸۰ شهر با وضعيت زرد شروع شده است. جمعيتي که مشمول اين طرح مي شوند به اين ترتيب است که در شهرهاي قرمز بالغ بر ۵۳ ميليون نفر را شامل مي شود. در مجموع حدود ۷۹ ميليون نفر جمعيت در وضعيتهاي هشدار ۳، ۲ و ۱ هستند؛ يعني شهرهاي قرمز، نارنجي و زرد. اميدوارم با رعايت مردم و همکاري دستگاه ها بتوانيم شاهد کاهش ورودي بيمار به بيمارستانها، کاهش ابتلا و نهايتا بعد از چهار - پنج هفته شاهد کاهش مرگ و ميرها خواهيم بود.
وي افزود: خواهش من از همه مردم که صبوري ميکنند و از آنها ممنون هستيم، اين است که عدهاي هم هستند که متاسفانه نکات بهداشتي را رعايت نميکنند و اين عده ميتوانند زحمات همه افراد را هدر دهند.
دورهميهاي خانوادگي مهم ترين عامل ابتلا در حال حاضر
رييسي تاکيد کرد: امروزه تحقيقات علمي نشان داده است که ۱۰ درصد مبتلايان ميتوانند باعث ۸۰ درصد ابتلا در سطح جامعه شوند و مهمترين عامل ابتلا اکنون همين دورهميهاي خانوادگي است. درست است کسب و کارها متاسفانه تعطيل ميشوند اما از طرف ديگر بايد کاملا مراقب باشيم اگر اين پروتکلها به دقت اجرا نشود ممکن است همه زحمات ما به هدر برود. بنابراين از مردم ميخواهيم پروتکلها را جدي بگيرند.
آغاز توزيع تستهاي سريع کرونا از امروز
افزايش تستهاي کرونا به ۱۰۰هزار تست روزانه تا دو هفته آينده
معاون وزير بهداشت، ادامه داد: ما هفت برنامه مشخص داريم که يکي از آنها بحث محدوديتهاي هوشمند است، اما بقيه برنامهها هم بايد اجرايي شوند. از امروز تستهاي توليد داخلي آزمايش سريع کرونا ( آنتيژن) آغاز ميشود و از امروز ۱۰۰ هزار تست دستمان رسيده است که بين مراکز بهداشتي درماني کشور توزيع خواهد شد و انتظار داريم طي اين هفته و هفته آينده بتوانيم ميزان تستها را به حدود ۷۰ هزار - ۸۰ هزار و طي دو هفته به مرز ۱۰۰ هزار تست روزانه برسانيم. اين تستها در مراکز بهداشتي رايگان انجام ميشود و اين کار در کنترل و قطع زنجيره بيماري بسيار موثر خواهد بود.
تصويب بسته هاي حمايتي اقتصادي
وي در خاتمه بيان کرد: امروز به دليل پشتيباني از اين طرح بستههاي حمايتي_اقتصادي بسيار خوبي مصوب شد که بتواند پشتيباني کند. اين مصوبات در ارتباط با بحثهاي پرداختهاي مالياتي، پاس کردن چکها، کمکهاي معيشتي و... خواهد بود که دکتر نهاونديان براي مردم توضيح خواهند داد و براي پشتيباني طرح، کميته اقتصادي ستاد ملي تصميميات بسيار خوبي گرفتهاند. اميدوارم اين موضوع را جدي بگيريم و بر وضعيت فعلي سطح کشور که مطلوب هم نيست فائق آييم.