رئیس نظام پزشکی: مستندات تائید داروهای طب سنتی کرونا را ارائه دهید

ايرنا/ محمدرضا ظفرقندي، رئيس سازمان نظام پزشکي جمهوري اسلامي ايران در نامهاي به محمدرضا شانه ساز رئيس سازمان غذا و دارو از وي خواست مستندات علمي داروهاي منصوب به حوزه طب سنتي در خصوص درمان کرونا به اين سازمان ارائه شود.
در اين نامه آمده است: با توجه به طرح پروندههايي در حوزه انتظامي سازمان نظامپزشکي در مقوله بيماري کرونا و داروهاي استفاده شده در اين بيماري خواهشمند است مستندات علمي منجر به ارائه مجوز به داروهاي شربت موکوزيفت، شربت استاپ سيوير، شربت آنوال اس، اسپري دهاني PHR ۱۶۰ را براي استفاده کارشناسان و اساتيد کميسيون انتظامي سازمان نظامپزشکي ارائه فرماييد.
کيانوش جهانپور، سخنگوي سازمان غذا و دارو هفته گذشته در گفت وگو با ايرنا از توليد چهار داروي گياهي موثر بر علايم کرونا و تاييد دو قلم از اين داروها در سازمان غذا و دارو خبر داد.
وي افزود: چهار فرآورده طبيعي با اجزاي گياهي براي بهبود علايم کوويد۱۹ از کميسيون قانوني سازمان غذا و دارو مصوبه گرفتند. دو مورد آنها توانستند مجوز توليد موقت ۶ ماهه را اخذ کنند و دو داروي ديگر هنوز مجوز توليد نگرفته اند. البته هيچکدام از اين داروها داروي درمان کوويد۱۹ نيستند اما اثراتي براي بهبود علايم اين بيماري داشته اند که بايد مراحل بررسي بيشتر را طي کنند.
جهانپور گفت: اولين داروي گياهي از اين مجموعه يک اسپري دهاني با نام PHR ۱۶۰ است که حاوي ۶ اسانس گياهي است و با توجه به نتايج کارآزمايي باليني ارائه شده در صورت مصرف به بهبود عوارض ريوي کوويد۱۹ شامل تنگي نفس، سرفه و اکسيژن رساني شرياني کمک مي کند.ماده موثره اين دارو شامل گياهان دارويي، درمنه، اکاليپتوس، نعناع، مورد، آويشن و زعفران است.
سخنگوي سازمان غذا و دارو افزود: داروي دوم شربت موکوزيفت حاوي عصاره آبي ميوه دو گياه است که با توجه به مدارک کارآزمايي باليني ارائه شده، در صورت مصرف به بهبود علايم خستگي و بي اشتهايي در بيماران مبتلا به کوويد ١٩ کمک مي کند، اين دو دارو مجوز توليد موقت ۶ ماهه را دريافت کرده اند و وارد بازار شده اند.
جهانپور ادامه داد: فرآورده طبيعي ديگر يک شربت حاوي هفت جزء گياهي با نام شربت استاپ سيوير است که البته هنوز نام آن تاييد نشده اما بر اساس نتايج کارآزمايي باليني ارائه شده، اعلام شده که در کاهش دوران بستري و بهبود هايپوکسي (کاهش اکسيژن رساني به بدن) موثر است که مراحل بررسي آن در سازمان غذا و دارو ادامه دارد و هنوز مجوز توليد و ورود به بازار نگرفته است.
سخنگوي سازمان غذا و دارو گفت: چهارمين فرآورده طبيعي در اين مجموعه يک شربت حاوي يک گياه دارويي است که اسناد آن با نام آنوال اس در کميسيون قانوني سازمان غذا و دارو در حال بررسي است و بر اساس نتايج کارآزمايي باليني، اعلام شده که در بهبود برخي علايم بيماري کوويد۱۹ موثر است و البته اين دارو نيز هنوز مجوز توليد و ورود به بازار نگرفته است.
دو روز پس از اعلام اين داروها براي تاثير بر علايم کرونا، سيما سادات لاري سخنگوي وزارت بهداشت، در نشست خبري اعلام کرد: ادعاهاي مربوط به توليد فرآورده هاي گياهي موثر علايم کرونا با منابع علمي و بين المللي تطبيق داده مي شود و اگر تاييد شد به صورت محدود توليد مي شود تا ساير فرآيندها را انجام دهند، بعد براي ورود به پروتکل درمان کرونا در کميته علمي ستاد ملي کرونا بررسي مي شود.