عوارض دستکاری تاریخ زایمان در دنیای کرونازده

ايسنا/ رييس انجمن متخصصين زنان با اشاره عوارض زايمان کمتر از ۳۹ هفته، گفت: اصرار به انجام زايمان در تاريخ خاصي مانند ۹۹/۹/۹ آنهم در شرايط همهگيري کرونا در کشور ميتواند منجر به عوارضي مانند بستري شدن طولانيتر در بيمارستان شود. از طرفي مداخله در زايمان مادران باردار مبتلاي بدون علامت به کرونا ميتواند بيماري کرونا را براي آنها سختتر کند.
دکتر اعظم سادات موسوي در گفتوگويي با اشاره به اينکه ممکن است تولد نوزاد قبل از ۳۹ هفته کامل عوارض زيادي براي جنين و مادر داشته باشد، گفت: بالغ شدن ريه جنين عمدتا در روزهاي آخر بارداري اتفاق ميافتد و سزارينهاي خارج از زمان مناسب ميتواند منجر به بستري شدن نوزاد در NICU و عوارض جدي ديگري مانند زردي براي او شود.
وي افزود: از طرف ديگر مادراني که حاملگيهاي اول خود را تجربه ميکنند و تصميم به زايمان و تولد نوزادي با شرايط خوب دارند، بايد اجازه دهند زايمان به خوديخود آغاز شود و دخالتي در شروع زايمان نداشته باشند تا بتوانند زايماني طبيعي با تمام شرايط مناسب را پشت سر بگذارند.
اين متخصص زنان و زايمان تاکيد کرد: بنابراين اگر اين مادران بخواهند در تاريخ و مناسبت خاصي زايمان کنند، دخالتهايي که در امر زايمان صورت ميگيرد ميتواند عوارض جدي براي نوزاد داشته باشد. همچنين تمام اين موارد مي تواند زايمان را که يک پديده فيزيولوژيک است تبديل به پروسهاي کند که براي مادر هم عوارض داشته باشد.
وي با اشاره همهگيري کرونا در ايران و جهان، اظهار کرد: مداخلات غير ضروري در مادر در چنين شرايطي ميتواند منجر به عوارضي مانند بستري شدن طولانيتر در بيمارستان شود. همچنين ممکن است مادراني باشند که مبتلاي بدون علامت به کرونا هستند و مداخلاتي در آنها براي آغاز پروسه زايمان ميتواند بيماري کرونا را براي آنها سختتر کند. بنابراين از خانمها ميخواهم اصرار نکنند که در تاريخ خاصي مانند ۹۹/۹/۹ زايمان کنند.
وي با بيان اينکه زايمان و تاريخ تولد خاص هيچ مزيتي براي مادران و نوزادان ندارد، تاکيد کرد: تولد نوزاد در اين تاريخ هيچ فرقي با تولد در ۹۹/۹/۱۰ يا ۹۹/۹/۱۱ نخواهد داشت. قرار نيست کسي از نزديکان کودک تاريخ تولد را فراموش کند که رُند بودن تاريخ آن امتياز خاصي داشته باشد. بايد اجازه دهيم پروسه فيزيولوژي زايمان در زمان مناسب خود انجام شود.
موسوي با اشاره به ابلاغيه اخير معاونت درمان وزارت بهداشت مبني بر برخورد با بيمارستانها و پزشکان متخلفي که بيش از تعدادي خاص در روز ۹۹/۹/۹ زايمان انجام دهند، تصريح کرد: من مطمئنم که براي هيچکدام از همکاران متخصص زنان و زايمان فرقي نميکند که زايمان در چه تاريخي انجام شود اما از سمت بيماران ممکن است تحت فشار قرار گيرند. همکاران مطلع هستند که پرونده زايمانهاي تاريخ ۹۹/۹/۹ مورد بررسي قرار ميگيرد و اگر بدون انديکاسيون سزارين انجام شده باشد با متخلف برخورد شود. اما در مواردي که انديکاسيونهايي وجود داشته باشد و لازم باشد سزارين در همان روز انجام شود پزشک نميتواند سزارين را به تاخير بيندازد و در اين شرايط نميتوان محدوديتي قائل بود اما بايد سعي شود هيچ زايماني زودتر از ۳۹ هفته انجام نشود.