ماجرای خودکشی دختر نوجوان درخانه سلامت بهزیستی چه بود؟

خراسان/ پنج شنبه شب گذشته دختر نوجوان 15 ساله اي در مرکز خانه سلامت مشهد، که زير نظر اداره کل بهزيستي استان است، به طرز دلخراشي خودکشي کرد. حادثه تلخي که به گفته قاضي عابدين زاده معاون دادستان عمومي و انقلاب مشهد مسئولان بهزيستي در اين واقعه مسئولند مگر عدم تقصير خود را به اثبات برسانند.
مديرکل بهزيستي استان در اين باره گفت: در مراحل اوليه تحقيق در خصوص اين واقعه هستيم و نمي توانيم تا روشن شدن همه ابعاد ماجرا آن را رسانه اي کنيم. وي افزود:
نمي خواهم بگويم که خودکشي چطور اتفاق افتاده و علت فوت را نمي گويم تا افکار عمومي مشوش نشود، اما کليات موضوع از اين قرار است که يک دختر 15 ساله که پدر او در زندان بوده و مادرش اعتياد داشته است و در پارک توسط ماموران نيروي انتظامي دستگير مي شود و با حکم قضايي به مرکز نگهداري دختران در معرض آسيب بهزيستي منتقل شده است که پنج شنبه شب اقدام به خودکشي کرده و با وجود اين که عوامل اورژانس به محل آمده اند نتوانستند کاري براي او انجام دهند. وي تصريح کرد: مسائل مطرح شده درباره خودکشي دسته جمعي صحت نداشته و بقيه بچه ها در مرکز حضور دارند و خودکشي دسته جمعي صورت نگرفته است.
پوريوسف افزود: علت اين کار بايد کشف بشود و احتمالا اين دختر تالمات روحي و افسردگي داشته اما هنوز بررسي قطعي انجام نشده است. مديرکل بهزيستي استان گفت: اين دختر افسردگي داشته و هفته گذشته توسط روان پزشک ويزيت شده است و اقداماتي که براي يک دختر افسرده بايد انجام شود قطعا انجام شده اما در گزارش روان پزشک مواردي دال بر احتمال خودکشي فرد گزارش نشده است و مراقبان نيز علايمي گزارش نکرده اند، اگر من مقصرم پاسخ مي دهم، اگر کسي در مجموعه مقصر است پاسخ مي دهد.
صحنه سازي ساختگي اتفاق افتاده تا نظرات به يک سمت جلب شود
نيره عابدين زاده معاون دادستان عمومي و انقلاب مشهد نيز در اين باره گفت: اطلاعاتي که وجود دارد بر اساس آن چيزي است که بهزيستي استان در اختيار ما گذاشته و چون خود بهزيستي در ماجرا مسئول و مقصر است اظهارات آن ها براي ما دليل تلقي نمي شود، بايد در دادستاني بررسي کافي را انجام دهيم و نتيجه تحقيقات را مشخص کنيم.
وي افزود: متاسفانه اين اتفاق به اين دليل رخ داده که اين دختر خانواده موثري نداشته و در ارديبهشت امسال به مراکز بهزيستي معرفي مي شود. طبق تحقيقاتي که انجام شده است، بچه ها با هم هماهنگ مي کنند و يک نفر تمارض به حالت تهوع و بدحالي ميکند تا به يک قسمت جلب نظر شود و طبق اطلاعات ما هيچ کس قرصي نخورده و اقدام به خودکشي نکرده است و شبيه سازي ساختگي به صورت نمايش و شبيه سازي اتفاق افتاده تا نظرات به يک سمت جلب شود و «ساجده» بتواند کار خودش را انجام دهد و در سرويس بهداشتي مرکز خانه سلامت با روسري، خودش را حلق آويز کند و به نظر من اين تباني آن قدر برنامه ريزي شده بوده که مسئول مرکز بايد متوجه مي شد که ممکن است ساجده خودکشي کند.
وي گفت: بايد بررسي شود که اين دختر، زماني که در آن مرکز نگهداري مي شده، اختلالاتي داشته يا تهديدي به خودکشي داشته است و همکاران بهزيستي براي درمان و رساندن اين دختر به آرامش اقدامي کرده اند يا خير؟ قاضي عابدين زاده تاکيد کرد: سوال اصلي ما اين است که به چه علتي تنها يک مربي براي تعداد زياد دختران اين مرکز حضور داشته، حتي در شرايط کنوني کرونا چون اين مراکز جزو مراکز ضروري است به هيچ عنوان نبايد شرايط کاهش نيرو در آن انجام شود و اتفاقا در اين موقعيت بايد با تعداد بيشتري مراقبت را انجام دهند، نه اين که به بهانه اين که نيرو نيست، بودجه نداريم، نيرو راکاهش دهند که در دل شب ناظري وجود نداشته باشد و اين اتفاق صورت گيرد و وقتي متوجه شوند که کاملا نفس اين دختر رفته است. وي تصريح کرد: کسي که خود را حلق آويز کند که به همين راحتي فوت نمي کند، زمان مي برد، ممکن است سر و صدايي داشته باشد و همه اين ها ناشي از ضعف در سيستم عملکردي است که بايد بررسي شود و پاسخگو باشند.
عابدين زاده افزود: همه مسئولان بهزيستي از صدر تا ذيل در اين باره مسئوليت دارند و بايد پاسخگو باشند، مگر اين که بتوانند عدم تقصيرشان را اثبات کنند. وي در پاسخ به اين سوال که آيا قرار يا دستوري براي مسئولان بهزيستي صادر شده يا خير؟ گفت: فعلا خير، بازپرس ويژه قتل به محل اعزام ميشود و دستورات لازم در اين باره را صادر مي کند.