بازی کارت به کارت کلاهبرداران!

خراسان/ شگردهاي کلاهبرداران اينترنتي در سايت هاي واسطه گري و به ويژه «ديوار» در حالي هر روز تغيير مي کند که اين بار شيادان شعبده باز با راه انداختن بازي «کارت به کارت»، شيوه عجيبي را براي دستبرد به پول هاي خريداران و فروشندگان کالا در پيش گرفته اند.
اين ترفند حساب شده کلاهبرداران هنگامي با هوشياري قاضي شعبه 407 دادسراي عمومي و انقلاب لو رفت که پرونده اي با عنوان کلاهبرداري شش ميليون توماني روي ميز مقام قضايي قرار گرفت.
شاکي پرونده که هنوز از ماجراي غيب شدن پول هايش در يک بازي «کارت به کارت» گيج بود و نمي دانست چگونه در دام کلاهبرداران شعبده باز افتاده است درباره اين حادثه گفت: به دنبال خريد يک دستگاه خودرو بودم که به آگهي فروش خودرو با قيمت بسيار مناسبي در سايت ديوار برخورد کردم و بلافاصله با شماره تلفن آگهي دهنده تماس گرفتم فروشنده از من خواست اگر خريدار واقعي هستم مبلغ شش ميليون تومان به عنوان بيعانه به شماره کارت بانکي واريز کنم که برايم ارسال مي شود. من هم منتظر ماندم تا اين که يک شماره کارت به تلفن همراهم پيامک شد و من براي آن که خودرو را از دست ندهم بي درنگ پول را به همان حساب کارت به کارت کردم! اما بعد از گذشت مدتي فروشنده خودرو مدعي شد که پولي دريافت نکرده است و ديگر تلفنش را هم پاسخ نداد!
با توجه به اهميت و حساسيت موضوع و احتمال وقوع کلاهبرداري، قاضي محمدرضا جعفري دستورات ويژه و محرمانه اي را براي کارآگاهان پليس صادر کرد تا ماجراي واريز کارت به کارت پول ها را با دقت بررسي کنند. اين گونه بود که معماي غيب شدن پول هاي خريدار خودرو پيچيده تر شد چرا که رديابي هاي پليس نشان مي داد خريدار مذکور پول ها را به حساب فردي ريخته است که او نيز همزمان يک دستگاه لپ تاپ را براي فروش در سايت ديوار آگهي کرده بود.
وقتي کارآگاهان اين مرد را به اتهام کلاهبرداري دستگير کردند او ادعا کرد: يک دستگاه لپ تاپ را که نياز نداشتم براي فروش در سايت ديوار آگهي کردم تا اين که مردي با من تماس گرفت و خريدار لپ تاپ شد او سپس از من خواست شماره کارتم را به شماره تلفني ارسال کنم که در اختيارم مي گذارد بعد هم شماره تلفني را برايم فرستاد و من هم شماره کارتم را به همان شماره تلفن پيامک کردم.
چند دقيقه بعد شش ميليون تومان به حسابم واريز شد و خريدار در تماس بعدي وقتي از واريز پول مطمئن شد به من گفت که بقيه مبلغ را نيز به صورت نقدي هنگام تحويل لپ تاپ پرداخت مي کند. وقتي نشاني منزلم را به او دادم ساعتي بعد به در منزلم آمد و با پرداخت بقيه پول، لپ تاپ را تحويل گرفت اما من نمي دانم پول لپ تاپ از چه حسابي و توسط چه کسي به شماره کارت من کارت به کارت شد!
قاضي باتجربه شعبه 407 دادسراي عمومي و انقلاب که با شنيدن اظهارات فروشنده لپ تاپ دريافته بود او بي گناه است و دخالتي در ماجراي کلاهبرداري ندارد، بلافاصله دستور آزادي او را صادر کرد اما اين ماجرا همچنان پيچيده تر مي شد تا اين که پرونده مشابه ديگري روي ميز قاضي جعفري قرار گرفت. محتويات اين پرونده کلاهبرداري نيز نشان مي داد که فردي يک دستگاه دوچرخه را در سايت ديوار به فروش گذاشته بود که مردي با او تماس گرفت و خريدار دوچرخه شد.
فروشنده نيز به صورت تلفني از خريدار دوچرخه خواست مبلغ 350 هزار تومان بيعانه را به شماره حسابي واريز کند که برايش ارسال مي کند! اما پس از آن که خريدار دوچرخه پول ها را به شماره حسابي که برايش پيامک شده بود کارت به کارت کرد ديگر کسي پاسخ گوي تلفن نشد!
بازپرس پرونده که چندي قبل با مطالعه دقيق و ريزبيني قضايي ماجراي قتل مرد 9 انگشتي را از لابه لاي اوراق يک پرونده جعل و کلاهبرداري بيرون کشيد، اين بار نيز سطر به سطر اين پرونده را زير ذره بين هوش قضايي خود برد چرا که مي دانست با يک شيوه پيچيده کلاهبرداري روبه رو شده است که بي شباهت به شعبده بازي کارت به کارت شيادان اينترنتي نيست!
به همين دليل و براي روشن شدن زواياي تاريک اين ماجرا، دستور داد تا صاحب حساب بانکي که پول خريد دوچرخه به حساب او واريز شده است، دستگير شود و مورد بازجويي قرار گيرد. رصدهاي اطلاعاتي پليسي، کارآگاهان را به متصدي يک خواربارفروشي رساند که مبلغ 350 هزار تومان به حساب وي کارت به کارت شده بود! اما متصدي فروشگاه مدعي شد چند روز قبل فردي براي خريد به فروشگاهم آمد و بيش از 350 هزار تومان کالا خريد کرد او سپس از من خواست شماره کارتم را به شماره تلفني پيامک کنم که او در اختيارم گذاشت. من هم اين کار را انجام دادم که دقايقي بعد مبلغ 350 هزار تومان به حسابم واريز شد و مرد خريدار هم با پرداخت بقيه مبلغ به صورت نقدي از فروشگاه خارج شد درحالي که من او را نمي شناختم!
در حالي که بررسي هاي دقيق مقام قضايي در اين پرونده با قطعات پازل به هم ريخته ادامه داشت ناگهان ريزبيني ها به نتيجه رسيد و ماجراي غيب شدن پول ها در يک بازي کارت به کارت لو رفت. بررسي هاي دقيق قاضي محمدرضا جعفري بيانگر آن بود که کلاهبرداران برخي کالاها را به قيمت ارزان و وسوسه انگيز در سايت ديوار به فروش مي گذارند و از سوي ديگر خريدار کالايي مي شوند که همزمان در همان سايت توسط فرد ديگري به فروش گذاشته شده است.
وقتي خريدار با کلاهبردار تماس مي گيرد او نيز از فروشنده کالاي ديگر مي خواهد تا شماره کارتش را براي خريدار کالاي ارزان قيمت ارسال کند و به اين ترتيب خريدار اول پول را به حساب فروشنده دوم واريز مي کند و اين گونه فروشنده قلابي بدون آن که سرنخي از خود برجاي بگذارد به در منزل فروشنده واقعي (فروشنده دوم) مي رود و کالا را با پرداخت بقيه وجه تحويل مي گيرد و متواري مي شود!
با لو رفتن اين ماجرا مشخص شد که خريدار خودرو در واقع با ترفند فروشنده مبلغ شش ميليون تومان را به حساب فروشنده لپ تاپ ريخته بود بدون آن که بداند اين شماره کارت مربوط به فرد ديگري است. مرد کلاهبردار هم بعد از واريز وجه بلافاصله لپ تاپ را تحويل گرفته و باقي مانده پول را نيز نقدي پرداخت کرده بود. همچنين در بررسي هاي بيشتر مشخص شد که خريدار دوچرخه نيز پول را به شماره حساب متصدي فروشگاه خواربار ريخته و مرد کلاهبردار با پرداخت بقيه پول خريد از فروشگاه خارج شده است!
از سوي ديگر تحقيقات کارآگاهان که با دستورات خاص مقام قضايي براي دستگيري کلاهبرداران آغاز شده است نشان مي دهد که اين گونه کلاهبرداري ها با گوشي هايي با نام افراد ديگر و با نشاني هاي قلابي در حالي صورت مي گيرد که از شهرهاي ديگر کشور اقدام به کلاهبرداري با اين شيوه مي کنند . در عين حال بررسي هاي بيشتر با لو رفتن شگرد کلاهبرداران درحالي ادامه دارد که چندين پرونده قضايي ديگر نيز با اين شيوه در شعبه 407 دادسراي عمومي و انقلاب تشکيل شده است و رديابي هاي پليسي با راهنمايي و نظارت مستقيم مقام قضايي در مرحله جديدي قرار دارد.