مینو محرز: عطاریها به نام طب سنتی وارد حوزه درمان کرونا شدهاند

ايرنا/ عضو کميته ستاد ملي مقابله با کرونا، گفت: عطاريها جاي طب سنتي را گرفتهاند. سوءاستفاده عطاريها به اسم طب سنتي از مردم، به ويژه اکنون در درمان کرونا مشکل ساز شده است.
مينو محرز روز شنبه در يک نشست مجازي اظهار داشت: طب سنتي هم بايد مطالعات علمي در حوزه درمان را انجام دهد و بعد اثر ضدويروسي گياهان دارويي را ارائه کند.
وي گفت: فقط با جريمه متخلفان بهداشتي ميتوان اين بيماري را کنترل کرد، همان طور که ساير کشورهايي که موفق به کنترل ويروس شدهاند. اما هنوز باور نکردهايم اين ويروس حالا حالاها با ما خواهد بود و معلوم نيست چند سال ديگر کرونا باشد.
محرز با اشاره به عدم اثربخشي داروي «رمدسيوير» در بهبود کرونا که ثابت هم شده است، افزود: در حال حاضر براي بيماران بستري، فقط کورتون و ضدانعقاد بايد استفاده شود و هيچ داروي ديگري نداريم که اثربخشي آنها براي بهبود بيماران کرونايي ثابت شده باشد.
وي افزود: انجام تست، تشخيص و ايزوله بيماران براي کنترل کرونا بسيار اهميت دارد و اوايل که اين بيماري وارد کشور شده بود، امکان تست خيلي کم بود. شايد آن اوايل شيوع کرونا، همه درگير آنفلوآنزا بوديم و چون تست نداشتيم، نميدانستيم کرونا هست.
کرونا بيشتر از محل کار، در خانوادهها منتقل ميشود
اين متخصص بيماري هاي عفوني با بيان اينکه پيشگيري از درمان عقب افتاده است، تصريح کرد: وقتي يک بيماري عفوني اپيدمي ميشود، هميشه پيشگيري را مقدم بر درمان ميدانيم و اکنون ويروس کرونا از خانوادهها بيشتر منتقل ميشود تا از محل کار؛ بنابراين بايد بيشتر به پروتکلهاي بهداشتي در خانوادهها توجه داشت.
از دست دادن بويايي و چشايي علامت قطعي ابتلا به کرونا
محرز در پاسخ به اين سئوال که ويروس کرونا با کدام علائم ظاهر ميشود، گفت: اين بيماري همه علائم را دارد، اما وقتي با علائم بويايي و چشايي مواجه ميشويم، کرونا گرفتهايم و مشکل بزرگ ما اين است که بيمار در ابتدا علائم کم دارد و در خانه تحت درمان قرار ميگيرند اما در هفته دوم بيماري، شرايط بيمار سخت ميشود. بايد خيلي دقت کنيم که هر بيماري در خانه تحت درمان نباشد و از همان ابتدا در بيمارستان بستري شود.
خطر ابتلا به سرطان با سي تي اسکنهاي بيمورد
محرز با انتقاد از انجام سي تي اسکنهاي بي مورد براي تشخيص کرونا، گفت: با اين وضعيت، در آينده با سيل سرطان پستان در زنان و مردان مواجه خواهيم شد.
به گزارش وزارت بهداشت، مجموع بيماران کوويد ۱۹ در کشور به ۹۲۲ هزار و ۳۹۷ نفر رسيد و تاکنون ۶۴۰ هزار و ۶۵ نفر از بيماران، بهبود يافته يا از بيمارستانها ترخيص شدهاند. همچنين ۵۸۶۰ نفر از بيماران مبتلا به کوويد ۱۹ در وضعيت شديد اين بيماري تحت مراقبت قرار دارند.