نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
جامعه و حوادث

چند بدیم واکسینه شیم؟

منبع
خراسان
بروزرسانی
چند بدیم واکسینه شیم؟

خراسان/ خوشبختانه اين روزها خبرهاي خوبي درباره توليد واکسن کرونا در اقصي نقاط جهان مي شنويم و در همين خصوص کشورمان هم به پيشرفت هاي خوبي دست يافته و به گفته وزير بهداشت يکي از واکسن هاي ايراني هم به مرحله تست انساني رسيده که مي تواند نويد دهنده روزهاي خوب و بدون کرونا در آينده اي نزديک باشد. البته پيش از اين هم وزير بهداشت اعلام کرده بود اقدام به خريد ۴۱ تا ۴۲ ميليون دوز واکسن از شرکت هاي مختلف واکسن سازي براي ۲۰ تا ۲۱ ميليون نفر کرده است. همين صحبت ها بهانه اي شد تا ضمن بررسي واکسن هاي کروناي مختلف در جهان به قيمت آن ها بپردازيم.

واکسن فايزر - آمريکا و آلمان   -   20 دلار  
يکي از جدي ترين واکسن هاي توليد شده براي مهار کرونا واکسن شرکت آمريکايي فايزر و شرکت بيون‌تک آلمان است. آن ها مرحله سوم آزمايش‌هاي باليني خود را در 18 نوامبر (28 آبان) با موفقيت به پايان رساندند و اطلاعات خوبي را از اين واکسن منتشر کردند که نشان از نداشتن عوارض خاص جانبي بعد از تزريق اين واکسن‌ها بود. گمانه زني‌ها درباره زمان استفاده از اين واکسن بر اين است که احتمالا واکسن فايزر- بيون‌تک از اواخر سال جاري ميلادي در آمريکا براي واکسيناسيون شهروندان استفاده خواهد شد. قيمت اين واکسن براي هر دوز 20 دلار اعلام شده است.
نقطه قوت: مهم ترين نقطه قوت اين واکسن، اين است که گفته شده 95 درصد ايمني ايجاد مي‌کند.
نقطه ضعف: چالش اصلي استفاده از اين واکسن در ساير کشورها، شرايط نگهداري خاص و دماي منفي 70 درجه براي فعال نگه‌داشتن آن است.

 
واکسن مدرنا    -     آمريکا     -      25 تا 37 دلار  
مدرنا دومين شرکت آمريکايي است که تست انساني را با موفقيت پشت سر گذاشته است. تاثير اين واکسن هم شبيه واکسن فايزر است و اثر بخشي آن نزديک به 95 درصد اعلام شده است. گفته شده آمريکا، بريتانيا، اتحاديه اروپا، کانادا و ژاپن از اصلي‌ترين مشتريان اين واکسن هستند. با اين حال قيمت اين واکسن نسبت به واکسن فايزر گران تر است و هر دوز آن بين 25 تا 37 دلار قيمت دارد.
نقطه قوت: تاثير 95 درصدي اين واکسن در کنار شرايط نگهداري آن که مي توان در دماي يخچال آن را به مدت 30 روز نگهداري کرد، از نقاط قوت آن محسوب مي شود.
نقطه ضعف: قيمت بالاي اين واکسن نسبت به ديگر واکسن هاي توليد شده، نقطه ضعف آن به حساب مي آيد.
 
واکسن آکسفورد    -    انگلستان     -    حدود 3 دلار  
يکي از واکسن هايي که از همان ابتداي شيوع کرونا با سرو صداي زيادي شروع به کار کرد، همين واکسن دانشگاه آکسفورد است. با وجود اين که هر از چندي خبرهاي خوبي از پيشرفت هاي اين واکسن به گوش مي رسيد اما چالش‌هايي در پروسه آزمايش‌هاي باليني آن به وجود آمد. سرپرست تيم واکسن دانشگاه آکسفورد درباره اين واکسن گفت: «نتايج آزمايش‌هاي گسترده نشان مي‌دهد اين واکسن درصورت تزريق نيم‌دوز و سپس دوز کامل به اثربخشي ۹۰درصدي مي‌رسد. آسترازنکا قول داده تا پايان سال ۲۰۲۱ ميلادي سه ميليارد دوز از اين واکسن را توليد کند.»
نقطه ضعف: مشخص نبودن ميزان دقيق تاثيرگذاري اين واکسن را مي توان نقطه ضعف آن برشمرد. به تازگي مشخص شده ميزان کارايي واکسن با دوز کمتر، ۹۰ درصد بوده است.

واکسن اسپوتنيک وي -   روسيه -   10 دلار
اين واکسن رازآلود روسيه با وجودي که اطلاعات زيادي از روند تحقيقات و ميزان کارايي و تاثير آن در آزمايش‌هاي باليني منتشر نشده اما يکي از واکسن‌هاي بالقوه‌اي است که مي‌تواند بخشي از بازار جهاني را در اختيار بگيرد. واکسن «اسپوتنيک وي» نخستين واکسن توليدي براي کرونا در جهان است و روسيه نخستين کشوري بود که توليد آن را اعلام کرد. همچنين اعلام شده اين واکسن تاثير 4/91 درصدي را طي ۲۸ روز پس از تزريق دوز اول نشان مي‌دهد و تاثير واکسن طي ۴۲ روز پس از تزريق اول ۹۵درصد است.
نقطه قوت: نگهداري در دماي 4 درجه سانتي گراد
نقطه ضعف: شفاف نبودن نتايج پژوهشي
 
 
واکسن سينوفارم    -     چين   -    نامعلوم  
دو واکسن شرکت «سينوفارم» در ميان پنج واکسن درحال توسعه چيني هستند که تحت آزمايش‌هاي باليني بين‌المللي قرار دارند. مرحله سوم آزمايش‌ باليني اين واکسن از 21 جولاي (تير 1399) در برزيل و يک ماه بعد در اندونزي شروع شد و از 17 سپتامبر (اواخر شهريور) هم ترکيه به آزمايش فاز سوم اين واکسن پيوست. تاکنون قيمت مشخصي براي اين واکسن چيني اعلام نشده است اما دولت چين پيشتر وعده داده واکسن توليدي خود را با قيمتي مناسب و ارزان در اختيار کشورهاي دنيا قرار خواهد داد.

واکسن جانسن    -    آمريکا  -   10 دلار  
واکسن شرکت آمريکايي جانسن هم در 23 سپتامبر سال جاري ميلادي (اوايل مهر 1399) مرحله سوم آزمايش باليني را آغاز کرده و انتظار مي رود در سال 2021  قيمت هر دوز واکسن توليدي جانسن با حدود 10 دلار به بازار جهاني عرضه شود.
 
واکسن نواواکس    -    آمريکا    -   حدود 2 دلار  
مرحله سوم آزمايش‌هاي باليني واکسن توليدي اين شرکت دارويي هم از اوايل مهردر بريتانيا آغاز شده و قرار است 15 هزار داوطلب بين 18 تا 84 سال، دوزي از واکسن توليدي اين شرکت را دريافت کنند. اولين نتايج اين آزمايش‌ها قرار است در سال 2021 اعلام شود.
 
واکسن ايراني، خرداد 1400
در کنار آن چه از واکسن هاي توليد شده در جهان نوشتيم نبايد از اين موضوع هم غافل شد که به همت دانشمندان کشورمان واکسن کرونا به مرحله پاياني يعني تست انساني رسيده است. دکتر مينو محرز، عضو کميته علمي ستاد ملي مقابله با کرونا در گفت‌وگو با ميزان در خصوص واکسن ايراني کرونا گفته است: «چند واکسن ايراني مرحله حيواني را با موفقيت گذرانده‌اند و آماده ورود به مرحله انساني هستند و اگر اين آزمايش‌ها هم با موفقيت سپري شود و واکسن در مقابل ويروس کوويد۱۹ مصونيت ايجاد کند، مي‌توانيم آن را در سطح وسيع توليد کنيم و هيچ مشکلي در توليد واکسن کرونا نداريم و به هيچ کشوري نيازمند نيستيم.» پيش از اين هم دبير کميته علمي ستاد ملي کرونا تخمين زده است واکسن ايراني تابستان آينده وارد بازار مي‌شود.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره