نماد آخرین خبر

هشدار رئیس دانشگاه امیرکبیر درباره افزایش مهاجرت نخبگان

منبع
ايلنا
بروزرسانی
هشدار رئیس دانشگاه امیرکبیر درباره افزایش مهاجرت نخبگان

ايلنا/ «سيد احمد معتمدي» رئيس دانشگاه صنعتي اميرکبير در گفت و گويي درباره مهاجرت نخبگان هشدار داد.

رئيس دانشگاه اميرکبير در واکنش به مهاجرت نخبگان پس از فارغ التحصيلي از دانشگاه‌هاي مادر و در پاسخ به اين سوال که چرا دولت آن طور که بايد اقدامي براي ماندگاري اين افراد نمي‌کند؟ گفت: يکسري نهادها مانند معاونت رياست جمهوري يا وزارت علوم سعي مي‌کنند، براي نخبگاني که در داخل کشور فارغ التحصيل مي‌شوند يک سري تسهيلات قائل شوند که تاثير مقطعي و کوتاهي دارد و از طرفي بحث مهاجرت صرفا به دانشگاه برنمي‌گردد.

وي خاطرنشان کرد: مهاجرت دلايل مختلفي دارد؛ يکي از دلايل آن بحث اقتصادي و اشتغال است. البته فارغ التحصيلان دانشگاه‌هايي مانند دانشگاه ما کمتر مشکل اشتغال پيدا مي‌کنند، اما دانشجويان برخي دانشگاه‌ها امکان دارد که شغل مورد نظرشان را را پيدا نکنند. در هر صورت پيدا کردن شغل در برخي از رشته‌ها دشوار است، از طرفي عضو هيئت علمي شدن براي دانشجوياني که مدرک تحصيلي دکترا دارند، دشوار شده است، زيرا دانشگاه‌ها به نسبت گذشته اعضاي هيات علمي نمي‌گيرند.

درصد خروج نخبگان در اين سال‌ها زياد شده است

معتمدي با اشاره به تاثير اشتغال و اقتصاد بر خروج نخبگان از کشور گفت: اما عمده علت اصلي مهاجرت نخبگان وضعيت اقتصادي و اشتغال است، وقتي وضعيت اقتصادي لطمه مي‌بيند، مهاجرت هم بيشتر مي‌شود. يک بحث ديگري که وجود دارد، مسائل اجتماعي و سياسي است. به هر حال اين شرايط نيز در جوانان اثر مي‌گذارد. من حتي خانواده‌هايي را ديدم که فرزندانشان را تشويق مي‌کنند که به خارج از کشور بروند يا همين که يک جوان آينده روشني را براي خود نبيند مي‌تواند عواملي براي مهاجرت باشد.

وي تاکيد کرد: البته مي‌دانيد که همه نخبگان از کشور خارج نمي‌شوند، اما متاسفانه درصد آن در اين سال‌ها زياد شده است و اميدواريم شرايط سياسي، اجتماعي و اقتصادي به نحوي جلو برود که ماندگاري اين دسته از افراد در کشور بيشتر شود.

بهترين دانشگاه‌هاي دنيا با بحران کمبود دانشجوي خوب مواجه هستند

رييس دانشگاه صنعتي اميرکبير بيان کرد: در تمام دنيا حتي دانشگاه‌هاي سطح بالا نيز با بحران کمبود دانشجوي خوب مواجه هستند. براي همين است که تسهيلات زيادي براي افرادي که به خارج از کشور مي‌روند ارائه مي‌دهند. به عنوان مثال ماهي چند هزار دلار، همراه با امکانات و خوابگاه به آن‌ها پيشنهاد داده مي‌شود تا آن‌ها را جذب کنند، بر اين اساس مهاجرت هم مسائل داخلي دارد و هم مشوق‌هاي خارجي اين موضوع را تشديد مي‌کند.

معتمدي در پايان اظهار داشت: ما سعي کرديم در حوزه شرکت‌هاي دانش‌بنيان فعاليت‌هاي داشته باشيم تا بتوانيم دانشجويان نخبه را جذب کنيم و يا تا حدي اين وضعيت را جبران کنيم. اين رويه هم اشتياق و هم شغل براي نخبگان ايجاد مي‌کند. اغلب افرادي که سراغ شرکت‌هاي دانش‌بنيان، فعاليت‌هاي نوآورانه و فناورانه مي‌آيند، افراد با استعدادي هستند و شاهد هستيم که خيلي از آن‌ها در کشور ماندگار مي‌شوند.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar