تولید کارت های ملی هوشمند تسریع شد
فارس/ رئيس امورعمومي دفاعي، قضايي و امنيتي سازمان برنامه و بودجه گفت: با توافق سازمان برنامه و بودجه و ثبت احوال ، 10 ميليون کارت ملي هوشمند در ماه توليد مي شود که بر اساس آن تا 10 ماه ديگر تمامي کارت هاي ملي معوقه به هموطنان واگذار خواهد شد.
محمود ملکوتي خواه در برنامه سعادت آباد راديو تهران با تاکيد بر اينکه طرح تعويض کارت هاي ملي با شکست مواجه نشده گفت: اين طرح با فراز و نشيب هايي مواجه بوده است. ما از ظرفيت وارداتي صرف به صورت تدريجي به سمت توليد داخلي اين کارت ها حرکت کرده ايم. طبيعي است که در فرآيند توليد داخلي با مشکلات و موانعي روبرو هستيم اما اگر با اين مشکلات روبر و نشويم مجبوريم با واردات مشکلات را حل کنيم و هميشه به کشورهاي ديگر وابسته خواهيم بود.
وي افزود: دو راه در پيش رو داشتيم يا بايد توليد داخلي پايدار ايجاد مي کرديم که طبعا مشکلاتي دارد و يا اينکه مثل سالهاي 91 تا 96 به صورت 100 درصدي اين کارت ها را وارد مي کرديم. از سال 96 به بعد تصميم گرفتيم کارت هاي بدنه را در داخل کشور توليد کنيم که در فرآيند آن با مشکلاتي مواجه شديم که باعث تاخير در انجام تعهدات ما در موعد مقرر شد.
رئيس امورعمومي دفاعي- قضايي و امنيتي سازمان برنامه و بودجه در ادامه با اشاره به توافق سازمان ثبت حوال و برنامه و بودجه مبني بر تامين اعتبار در ارائه کارت هاي ملي هموطنان اظهار داشت: بر اساس اين توافق بنا شد 10 ميليون کارت باقي مانده را طي 10 ماه يعني هر ماه يک ميليون کارت به هموطنان تحويل دهيم.
محمود ملکوتي خواه با تاکيد بر واردات 100 درصدي بدنه و تراشه کارت هاي ملي و توليد آن در داخل کشور طي سال هاي 91 تا 96 گفت: واردات و توليد اين محصول در کشور بسيار آسان است اما براي ساخت موردي شبيه اين کارت ها در داخل کشور با همان کيفيت، زمان لازم است. در بسياري از توليدات داخلي هم اين اشکال وجود دارد. اين اشکالات به تدريج مرتفع مي شود ولي به جهت وقفه در تامين مواد اوليه واحدها با ارائه اين کارت ها به مردم دچار مشکل شديم به عنوان مثال تا سال 96 هم با تمامي موانع در واردات اين فرآيند در حال انجام بود.
وي افزود: اگر بخواهيم همچنان متکي به واردات اين محصول باشيم با توجه مشکلات اقتصادي و تحريم، اين مشکلات ادامه خواهد داشت. ما همچنان در ارائه کارت هاي ملي جديد استمرار خواهيم داشت. اگر نتوانيم اين کالا را در داخل کشور توليد کنيم با مشکلات عديده اي مواجه خواهيم بود که تعهدات ما را بيشتر دچار مشکل مي کند. ما مصر هستيم تا اين کارت ها با کيفيت مناسب در داخل کشور توليد شود.
اين مقام مسئول در سازمان برنامه و بودجه با اشاره به توافق اخير سازمان برنامه و بودجه با ثبت احوال و تکذيب مشکلات تامين بودجه کارت هاي ملي جديد گفت: فرآيند توليد کارت ملي( تراشه گذاري، توليد بدنه و صدور کارت) در چند دستگاه مختلف انجام مي شود. هماهنگي لازم بين دستگاه هاي مرتبط انجام شده است. ما بايد اعتبار هزينه ها را تامين کنيم و اجرا بر عهده دستگاه هاي اجرايي و ثبت احوال است. بر اساس توافق صورت گرفته در توليد يک ميليون کارت در ماه طي 10 ماه آينده تمامي کارت هاي ملي باقي مانده به هموطنان واگذار مي شود. ضمن اينکه ثبت احوال متعهد شده کارت هاي مفقودي و مشکل دار هم به مردم ارائه شود.
ملکوتي خواه درباره رفتار با ارباب رجوع در دفاتر خدماتي و ثبت احوال گفت: کارت هاي ملي هوشمند از زمان ارائه در سال 91 با سه هدف شناسايي، احراز هويت و امضاء ديجيتال به مردم ارائه شد. دولت الکترونيک براي اين است که از مراجعه حضوري به جد خودداري شود . احراز هويت و امضاي ديجيتال هنوز فعال نشده و در صورت تحقق ، خدمات کيفيت بهتري خواهد داشت.