جادویی به نام «همسریابی» در قالب دُکانهای مجازی

باشگاه خبرنگاران/ سايتهاي همسريابي در فضاي مجازي، اين روزها براي برخي افراد تبديل به دکاني جهت کسب درآمد شده است.
تعدادشان محدود نيست، کافيست تنها يکبار در اينترنت عنوان شغلي آنها را جستوجو کنيد تا با موارد متعدد و رنگارنگي آشنا شويد، مواردي که کارشان آشنا کردن دختر و پسرهاي جوان با هم و در مواقعي هم مردان و زنان سن بالاتر است البته براي هر فردي هم تجويز خاص خودشان را دارند يعني اصلا خصوصيات ظاهري و اخلاقي شما براي آنها اولويت ندارد و معتقدند که براي هر فردي گزينه مناسبي در ليست انتظار وجود دارد.
صحبت از سايتهاي همسريابي است، سايتهايي که اين روزها تبديل به دکانهاي کوچک و بزرگي در فضاي مجازي شدهاند و تنها با فشردن يک دکمه دختران و پسران اين جامعه را بدون هيج رويکرد علمي و روانشناسانهاي با يکديگر آشنا ميکنند البته از اين راه هم انصافا پولهاي هنگفتي به جيب ميزنند.
در ادامه بايد گفت که اين سايتها هرچه سابقه کاري بيشتري داشته باشند، نزد ديگران معتبرتر هستند و برخي از افراد حاضرند هزينههاي زيادي را صرف بازشدن بخت خود کنند، اما با چه رويکرد و چه قيمتي؟
دختر جوان پشت سيستم خود مينشيند و وارد سايت ميشود، «من لاله ۲۲ ساله هستم، تيپ ظاهري ام، رفتارهايم، معيارهاي آيندهام، درخواستهايم از همسر و... چنين و چنان است» ليستي از اين ويژگيها را که چند صفحهاي هم هست داخل آن سايت بارگذاري ميکند و نفس عميقي ميکشد و در انتظار ميماند...
طولي نميکشد تا پسري هم سن و سال آن دختر به ليست او واکنش نشان ميدهد و از لاله ميخواهد که بيشتر با همديگر آشنا شوند، اما آيا تمام ويژگيها، خصوصيات اخلاقي و... يک نفر ميتواند دليل بر اين باشد که آن فرد واقعا داراي چنين ويژگيهايي است؟ اين سايتهاي اينترنتي با چه اعتباري ميتوانند ضامن آشنايي و ازدواج ۲ فرد با يکديگر باشد؟ آيا هرکس ليست ويژگيهايش خوش رنگ و لعابتر باشد، خوشبختتر ميشود؟ اينها سوالاتي است که شايد در نگاه اول کسي به آن توجهي نکند و ظاهر اين سايتهاي همسريابي گولشان بزند و از مسير درست غافل شوند؛ اما آمارها نشان ميدهد که اين پيوندها دوام زيادي ندارند و از پايه و اساس خاصي هم برخوردار نيستند و از هر ۱۰ ازدواج اينترنتي، بين ۸ تا ۸.۵ مورد به طلاق انجاميده است.
در اين راستا، ۱۳ مهر امسال بود که محمدمهدي تندگويان معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان از ارسال نامه به دادستان کل کشور و پليس فتا براي مسدود کردن سايتهاي همسريابي خبر داد و بيان کرد که تمامي اين سايتها متخلف بوده، به صورت غيرقانوني فعاليت ميکنند و هيچگونه مجوز رسمي ندارند.
تندگويان بر اين باور است که سايتهاي همسريابي بنگاههاي اقتصادي بوده که تنها به فکر سودجويي هستند و مردم بايد در جريان باشند که هيچکدام از آنها مجوز فعاليت ندارند و همه به صورت غيرقانوني فعاليت ميکنند.
سرهنگ رامين پاشايي معاون اجتماعي پليس فتا هم ميگويد که نظارتهاي کافي بر عملکرد سايتهاي همسريابي وجود ندارد و متاسفانه، در اين سايتها شاهد انواع کلاهبرداريهاي مالي بوده ايم و نظارتهاي صورت گرفته پاسخگوي جامعه نبوده است.
وي تاکيد کرد که پروندههاي قضايي که به پليس فتا ارسال ميشود زياد است و تجزيه و تحليل آنها نشان ميدهد تمام کساني که وارد اين حوزه ميشوند آسيب ديده هستند و مورد سوء استفاده قرار گرفتهاند و پس از آن براي شکايت به مراجع قضايي مراجعه کردهاند.
فعاليت سايتهاي همسريابي طبيعتا آسيبهاي اجتماعي زيادي با خود به همراه دارد و ممکن است به همراه خود عواقب جبران ناپذيري داشته باشد، حسين ابراهيمي مقدم، روانشناس و استاد دانشگاه در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت که برخي از اين سايتها به هيچ عنوان معتبر نيستند تا جايي که حتي افراد شيادي عضو آنها ميشوند و به بهانه ازدواج دنبال طعمه ميگردند، من خودم مراجعاني از اين دست داشتهام که از همين طريق مورد سوء رفتار و حتي تجاوز قرار گرفته بودند.
اين روانشناس معتقد است که ، در اين خصوص، پژوهشي انجام و مشخص شده که افرادي که از اين طريق باهم آشنا شدهاند شايد به ظاهر زندگي خوبي داشته باشند، اما در عمل شادکامي ندارند و علت آن هم شايد اين است که دنياي مجازي نميتواند کيفيتها را بررسي کند.
شايد ايجاد يک پيوند جديد در گام اول براي آن دختر يا پسر جوان ظاهري خوشايند و هميشگي داشته باشد اما لازم است که کمي براي ورود به دنياي جديدي از زندگي و رقم زدن آينده خود واقع بينانهتر باشيم و با نگاهي باز و منطقي براي خود تصميم بگيريم.
اما با توجه به چنين مسئله مهمي بهتر است که مسئولان ذيربط تلاش بيش از پيشي داشته باشند و براي اين آسيب و مشکل اجتماعي يک قانوني معين وضع کنند تا زندگي و آينده يک فرد از طريق تعدادي سودجو و به نوعي بيکار، خدشه دار نشود.
صحبت از آينده ميليونها دختر و پسر جوان است، لطفا آن را جدي بگيريم...!