حکایت فیلم پورن؛ تجارتی که کالایش کرامت انسانی است

ايسنا/ بحث کاملا شخصي است، جنسيت و سن و سال هم نميشناسد در عصري که تنها يک سرچ و کليک کافي است تا هر آنچه ذهن در لحظه اراده ميکند پيش رويش قرار بگيرد به همان ميزان نيز دسترسي به فيلمهاي پورنو به اندازه چشم برهم زدني زمان نياز دارد تا ما را با دنيايي از لذت اما خطرناک آشنا کند.
چنانچه جزو آن دسته از افرادي هستيد که شب و روز به تماشاي فيلمهاي پورنو ميپردازيد، آيا ميدانستيد که ناخواسته به اين فيلمها اعتياد پيدا کردهايد؟ آيا ميدانستيد اعتياد جنسي يکي از بدترين نوع اعتياد است؟ در مورد بلايي که اين فيلمها بر سر مغز و ذهن آدمي ميآورد چه طور؟ يا نه آيا از پيامدهاي منفي و اختلالات روحي و رواني که به دنبال دارد، باخبريد؟
اينگونه تصاوير و يا فيلمها شايد براي بار نخست موجب اجبار يا اعتياد جنسي فرد نشود و در نگاه اول تنها نمايشي از يک رابطه جنسي لذتبخش باشد، اما از آنجايي که اين فيلمها با هدف تجاري ساخته ميشوند کارگردانيهاي فيلم پورن چنان صحنههايي خلق ميکنند که تا مدتها ذهن مخاطب را به خود مشغول و تا آنجايي فرد را به دنبال خود ميکشاند که او را به اعتياد جنسي دچار کند.
پورنوگرافي
به گفته يک مشاور روانشناختي، به هرگونه تصاوير ديداري، نوشتاري و شنيداري که به صورت اغراق آميز سبب تحريک تمايلات جنسي در فرد ميشود؛ پورنوگرافي گفته ميشود که ديدار و تعامل بيش از حد با اين تصاوير و محتواها ميتواند منجر به اعتياد به اينگونه فيلمها و ايجاد اختلال در زندگي روزمره فرد و در نهايت به انزواي فردي منتج شود.
اعتياد به فيلمهاي پورن
شيوا ابراهيمي اظهار کرد: از آنجايي که توليد اينگونه فيلمها معمولا جنبه تجاري دارد و شرکتهاي بسياري از اين راه کسب درآمد ميکنند، تصاويري اغراق آميز از يک رابطه عادي جنسي را با چنان جذابيتي تهيه و به نمايش ميگذارد که تماشاي مداوم اينگونه فيلمها به يک اجبار در زندگي فرد براي رهايي از استرس و تنش و تکانههاي دروني خود و خودارضايي تبديل خواهد شد.
ابراهيمي ادامه داد: اعتقاد و باور به اثرات مثبت فيلم پورن کاملا نادرست بوده و اغلب توسط افراد سودجو بيان ميشوند؛ و طبق تحقيقات صورت گرفته بر روي ذهن مخاطبان پورنوگرافي شبيه مواد مخدر عمل کرده و عملکرد مغز حين برقراري رابطه جنسي دقيقا به مواد مخدر شباهت دارد.
اين مشاور روانشناختي اذعان کرد: از آنجايي که اينگونه فيلمها با روح و روان انسانها در ارتباط هستند ميتوان گفت که اعتياد به پورن از وحشتناکترين اعتيادها است و حتي اگر فرد به لحاظ جسمي حس شهواني نداشته باشد چنان ذهن فرد را درگير صحنههاي جذاب و اغراقآميز خود ميکند که فرد را وسوسه ميکند تا به ديدن اينگونه فيلمها ادامه دهد.
اثرات منفي فيلم پورن بر مخاطبان خود
وي با اشاره به اثرات منفي فيلم پورن بر ذهن و روح و روان افراد عنوان کرد: تماشاي فيلم پورن به دليل ترشح بيش از حد دوپامين به سلولهاي کورتکس بخش جلويي مغز که مديريت جسم و بدن انسان و توانايي بدن براي درک واقعيات، تصميمگيري، سازماندهي به مسائل بيروني و دروني و تمرکز کردن را بر عهده دارد؛ آسيب وارد ميکند.
ابراهيمي افزود: گرچه فيلمهاي پورن موجب برانگيختگي و محرک فرد براي رابطه جنسي است اما در دراز مدت سبب خواهد شد فرد نتواند به نيازهاي عادي بدن خود در حالت معمول واکنش نشان دهد.
شيوا ابراهيمي تصريح کرد: نگاه کردن مداوم فرد به اينگونه فيلمها در بازه زماني طولاني مدت سبب وارد کردن لطمههاي جدي به زندگي فرد خواهد شد؛ که يکي از آنها ايجاد تبعيض جنسي و نگاه ابزاري به زن به عنوان ارضا کردن غريزه جنسي مرد است؛ زيرا در اين نوع فيلمها روابط کاملا نابرابر و بر پايه اصول غيراخلاقي و کاملا غيرانساني عليه زن است.
وي بر تاثيرات منفي پورن بر رفتار جنسي فرد تاکيد کرد و افزود: پورن سبب تحريک شهواني و تخيلات ذهني و در نهايت استمنا در فرد ميشود و گاها پرداختن افراطي فرد به مسائل جنسي کمال انساني را به شخصيت شهواني تبديل ميکند و تداعي و برداشت آن معمولا رنگ جنسي به خود ميگيرد.
ابراهيمي با اشاره به اينکه نگاه کردن به اين تصاوير سبب ترشح بيش از حد بسياري از هورمونها در خون خواهد شد؛ خاطرنشان کرد: اين هرزهبيني نه تنها سبب تخريب ذهن خواهد شد بلکه افراد را تشويق به بروز رفتارهاي خشن و سلطهجويانه و پرداختن افراطي به مسائل جنسي مينمايد و ديدن اينگونه فيلمها و تصاوير مبتذل به ويژه در جوانان سبب تحريک دائم خواهد شد که همين تحريک دائم سبب اغتشاش عصبي و بوجود آمدن هيجانهاي بيمارگونه عصبي در فرد خواهد شد و اين امر خود سرچشمه بسياري از امراض و بيماريهاي روحي و رواني است.
باورهاي غلط در خصوص پورنوگرافي
ابراهيمي تصريح کرد: باور اشتباهي که در بسياري از افراد حاکم است اين است که اين فيلمها به عنوان فيلمهاي آموزش جنسي تلقي ميشوند؛ در حاليکه اينگونه فيلمها سبب انواع و اقسام اختلالات و انحرافات جنسي در فرد ولو در جامعه خواهد شد و برخلاف تصور با دانش و آموزش جنسي کاملا متفاوت است. ضمن اينکه وقتي فرد علاقه مفرطي به دنبال کردن تصاوير و فيلمها داشته باشد به تدريج و به مرور زمان براي بازيابي قدرت جنسي خود دست به اعمال انحراف گونه و بيمارگونه خواهد زد.
وي با تاکيد بر اين موضوع که برخلاف تصورات ردپايي از آموزش در اينگونه فيلمها ديده نميشود افزود: فيلم پورن براي مخاطبان خود فانتزي ايجاد ميکند و از طريق خلق رفتارها و صحنههاي فانتزي سبب اعتياد افراد به تماشاي اينگونه فيلمها خواهد شد.
راه مقابله با اعتياد جنسي
ابراهيمي ادامه داد: از آنجايي که انسان موجودي چندبعدي است پرداختن افراطي به اينگونه فيلمها سبب غرق شدن آدمي در بعد جنسي خواهد شد و اگر در هر زمينهاي تعادل نداشته باشيم آن لذتي که شايد و بايد به دست نخواهد داد؛ که همين امر نيازمند تقويت دانش جنسي است زيرا بسياري از مشکلات ناشي از عدم سازش رفتار جنسي در فرد ميباشد.
وي عنوان کرد: از آنجايي که ميل جنسي بخش مهمي از زندگي هر زوج است لازم است براي ارتقا دانش جنسي خود از کتابها، سيديهاي آموزشي که رابطه جنسي و انواع آن به درستي بيان شده است استفاده کنند و از ديدن تصاوير شهواني و جنسي غيرواقعي که زمينه را براي خودارضايي فراهم ميکند دوري کنند.
وي با اشاره به اينکه در جامعه ايراني صحبت کردن در خصوص مسائل جنسي در سن بلوغ بسيار ضعيف و ناچيز است عنوان کرد: چنانچه فردي در خصوص مسائل جنسي به آگاهي لازم نرسيده باشد فيلمهاي پورن براي جوانان و نوجوانان حکم الگوها و آموزش جنسي را ايفا ميکند.
ابراهيمي با اشاره به اينکه انسانها نسبت به مسائل ممنوعه و محدود حريصتر خواهند بود، خاطرنشان کرد: آموزشهاي جنسي درست از طريق گفتوگو و آموزش جنسي به نوجوانان تنها راه برخورد و مقابله با کجروي اخلاقي و جنسي و برداشتهاي نادرست فرد از مسائل جنسي ميباشد و لازم است در سنين مناسب آموزشهاي جنسي لازم به جوانان تزريق و از اعتياد آنها به فيلمهاي پورن جلوگيري کرد.
ابراهيمي در پايان يادآور شد: از آنجايي که فيلمهاي پورن جنبه تجاري دارد و به صورت مکانيکي انجام ميشود سبب عدم توجه به زواياي احساسي و عشقي در بين انسانها خواهد شد و اين به نمايش درآوردن سکس مکانيکي و تحقيرآميز سبب تقليد و الگوبرداريهاي غلط افراد از اينگونه فيلمها خواهد شد.