نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
جامعه و حوادث

لاکچری بازی به "جشن تکلیف" رسید

منبع
باشگاه خبرنگاران
بروزرسانی
لاکچری بازی به "جشن تکلیف" رسید

باشگاه خبرنگاران/ شايد خودِ واژه لاکچري هم، روزي فکرش را نمي‌کرد که پايش به جشن تکليف باز شود.

خانم جواني با لباس سپيد و ظاهري فرشته گونه از پلکان‌ها بالا مي‌رود و پس از رسيدن به آستانه درب قهوه‌اي رنگ به نوشته نصب شده روي آن اشاره مي‌کند که عدد ۹ روي آن حاکي از جشني است که شايد در باور کمتر کسي بگنجد که براي جشن تکليف تدارک ديده شده است.
 
اين خانم جوان به محض ورود، با سالن تزيين شده و ميزي روبرو مي‌شود که چند دختر بچه انتظار رسيدن او به عنوان فرشته مهربان را مي‌کِشند و او هم مهربانانه آن‌ها را در آغوش مي‌گيرد و با دادن هدايايي به آن‌ها، آغازِ به تکليف رسيدن اين دختران ۹ ساله را جشن مي‌گيرند که اين بخشي از ويديوي منتشر شده در روز‌هاي گذشته با عنوان جشن تکليف لاکچري بود که سر و صداي زيادي به پا کرد و با واکنش‌هاي مختلفي روبرو شد تا جايي که موافقان و مخالفاني به همراه داشت و برخي از اين مخالفان نوشتند:
 
"  اين جشن تکليف لاکچري همه چيز داشت جز جشن تکليف!
در اين ويديو پليدي و زشتي مشاهده شد از تفاخر و ريا، به سخره گرفتن دين و حجاب و سوء استفاده از کودکان معصوم تا خودشيفتگي و زير پا گذاشتن ارزش‌هاي انساني و عقب ماندگي مدرن و بدبيني به دين و حتي تبليغ عمل زيبايي! "

اين‌ها حاکي از اين است که شايد خودِ واژه لاکچري يا همان لاکشري لاتين هم، روزي فکرش را نمي‌کرد که پايش به جشن تکليف باز شود و يا از طرفي ديگر جشن تکليف هم در باورش نمي‌گنجيد که چشمش به لاکچري بازي روشن شود.

سيد امير عباس عبداللهي در رابطه با پديده اجتماعي لاکچري و برگزاري چنين مراسم‌هايي اظهار کرد: امروزه با يک تحول فرهنگي و اجتماعي روبرو شده ايم که اين موضوع در اختيار نخبگان اجتماعي نيست، چرا که اگر نخبگان اجتماعي ما چنين موضوع‌هايي را کنترل کنند بسياري از ناهنجاري‌هاي بعدي اجتماعي نيز کنترل مي‌شوند، زيرا همين مسئله لاکچري بازي باعث سست شدن بنيان خانواده مي‌شود و هزينه‌هاي سنگيني را به اقتصاد خانواده تحميل مي‌کند، به طوري که اغلب خانواده‌ها براي جبران سرخوردگي‌هاي ناشي از اين موارد مجبور به تحمل بار‌هاي سنگين اقتصادي مي‌شوند که آسيب‌هاي جدي ديگري نيز به همراه دارد.

وي بيان کرد: وقوع پديده اجتماعي لاکچري بازي مربوط به سال‌هاي اخير است که با خود اختلاف‌هاي طبقاتي را به همراه داشته که اغلب مروجان اين موضوع افراد مشهوري هستند که در قالب‌هاي متفاوتي در فضاي حقيقي و مجازي جامعه حضور دارند و در حقيقت، پياده نظام خرده فرهنگ‌هاي جديد را در جامعه احيا مي‌کنند که از آن جمله مي‌توان به برگزاري جشن‌هاي لاکچري و... اشاره کرد.

اين جامعه شناس تصريح کرد: در سال‌هاي اخير، توزيع درآمد‌ها در مقايسه با گذشته تغييراتي کرده و همين موضوع باعث تفاوت‌هايي در جامعه شده است و در حقيقت، فرهنگ جامعه را تحت الشعاع خود قرار داده که اين موضوع، يک ناهنجاري و بزهکاري فرهنگي و اجتماعي است.

عبداللهي گفت: نکته مهم اين است که لاکچري بودن قالب‌هاي متفاوتي پيدا کرده است تا جايي که حتي با برگزاري جشن تکليف لاکچري در فضاي مجازي روبرو شده‌ايم و اين موضوع واکنش‌هاي زيادي را به همراه داشته که در حقيقت نشان دهنده تبعيض طبقاتي و چشم و هم چشمي‌هايي در جامعه است.

وي گفت: چنين اتفاقاتي به عنوان ناهنجاري‌هاي اجتماعي نياز به بررسي و توجه دارند، چرا که دختر بچه‌اي در سن ۹ سالگي که در حال به تکليف و بلوغ رسيدن است و بايد خود را براي انجام دستورات و تکاليف الهي آماده کند با چنين فضايي روبرو مي‌شود که همين موضوع نه تنها به وي بلکه براي جامعه نيز آسيب زاست.


اين جامعه شناس ادامه داد: اين اختلاف طبقاتي منجر به نارضايتي‌هايي مي‌شود، زيرا اين چشم و هم چشمي‌هايي که در حال رخ دادن است باعث به وجود آمدن يک فرهنگ جديدي در جامعه مي‌شود که اين فرهنگ باعث از بين رفتن تمام خرده فرهنگ‌هاي قبلي نيز مي‌شود و حالا رنگ و لعاب مذهبي هم به آن مي‌دهند که در شأن مراسمي، چون جشن تکليف نيست و باعث شکل دادن ارزش‌هاي جديدي در جامعه مي‌شود.

عبداللهي با اشاره به پيامد‌هاي منفي چنين مراسم‌هايي تأکيد کرد: عدم توازن فرهنگي و اجتماعي در جامعه، يکي از پيامد‌هاي منفي چنين مراسم‌هايي است که نشان مي‌دهد ما در جامعه دچار يک معضل و بار منفي رواني شده‌ايم و از طرفي ديگر، چنين اتفاق‌هايي باعث به وجود آمدن افسردگي روحي در جامعه نيز مي‌شوند، چرا که وقتي فرد نتواند چنين کار‌هايي انجام دهد به حالت انزوا مي‌رود و اين يک خطر و زنگ هشداري براي مسئولان فرهنگي و اجتماعي کشور است و تأثير‌هاي منفي چنين مواردي نه تنها در حال حاضر بلکه در سال‌هاي آينده نيز مشاهده خواهد شد به اين دليل که اين آموزش‌ها از کودکي در حال رخ دادن است و بايد روي آن‌ها نظارت اساسي صورت گيرد.

روح افزا کارشناس خانواده در رابطه با منتشر شدن ويديوي جشن تکليف لاکچري و پيامد‌هاي منفي آن در جامعه اظهار کرد: اين دختران معصوم به سن تکليف رسيده‌اند و با ورود به اين دوره زماني، در مقابل خداوند وظايفي دارند که سوالاتي در اين خصوص مطرح مي‌شود که برخي از افراد با برگزاري چنين جشن‌هاي لوکس و در حقيقت غير منطقي چه چيزي را مي‌خواهند ثابت کنند؟ مي‌خواهند فرزندانشان را با اين کار‌هاي مادي و پرزرق و برق به خدا نزديک‌تر کنند؟ آن هم با الگويي که خودش تا حدي تکليفش را به درستي انجام نداده است؟ که اين‌ها نشان مي‌دهد اين جشن تکليف نيست و مراسمي آسيب زا براي تمامي دختران ما است، چرا که خانواده‌هاي بسياري از آن‌ها نمي‌توانند چنين مراسم‌هايي را براي فرزندان خود برگزار کنند و همين موضوع مي‌تواند آسيب‌هايي را به اين بچه‌ها وارد کند.

وي بيان کرد: برخي ديگر از افراد هم از چنين مراسم‌هايي الگوپذيري مي‌کنند که اين موضوع هم آسيب‌هاي ديگري را به همراه دارد، چرا که اين روش به خدا نزديک شدن و تکليف مدار شدن و سبک زندگي اسلامي نيست.

اين کارشناس خانواده تصريح کرد: نماد‌هاي اسراف و تزوير نمي‌توانند بچه را به خداوند نزديک کنند و او هم نمي‌تواند اين طور مکلف شود. حجاب و پوششي که به او ياد داده مي‌شود به هيچ عنوان اسلامي نيست و حقيقت دين ما در آن وجود ندارد.

روح افزا گفت: در واقع، چنين افرادي، يک کار ظاهري را جشن مي‌گيرند نه تکليف واقعي را. حالا اين سوال مطرح است که اين افراد با چنين تکليف‌هايي چه چيزي را مي‌خواهند نشان دهند؟ تمامي اين تکاليف بايد براي رضاي خدا صورت گيرند.

وي تأکيد کرد: اين رفتارها به هيچ عنوان درست نيست و نظارت مسئولان مربوطه را مي‌طلبد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره