نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
جامعه و حوادث

دانش‌آموزان در دو راهی آزمون حضوری یا غیرحضوری

منبع
باشگاه خبرنگاران
بروزرسانی
دانش‌آموزان در دو راهی آزمون حضوری یا غیرحضوری

باشگاه خبرنگاران/ امتحانات نوبت اول دانش آموزان در حالي برگزار خواهد شد که سلامت برگزاري آزمون و چگونگي برگزاري در برخي شهرها هنوز معلوم نيست.

تغيير زيست بوم که به دنبال شيوع کرونا در سراسر جهان به وجود آمد موجب شده است تا وضعيت تعليم و تربيت در آموزش و پرورش ايران هم با تغييراتي جدي مواجه شود.

ورود فن‌آوري‌هاي جديد و آموزش‌هاي مجازي که تا پيش از اين صرفا روي کاغذ مي‌آمد حالا به ناچار بايد در عمل هم مورد توجه و اجرا قرار مي‌گرفت و بر اين اساس کلاس‌هاي آنلاين آموزش‌هاي مجازي در برنامه درسي دانش‌آموزان گنجانده شد و گوي کرونا ويروس در آموزش و پرورش ايران نقش کاتاليزور داشت با برنامه‌هايي که در زمينه هوشمند سازي مدارس آموزش مجازي و ورود محتواي الکترونيکي به نظام تعليم و تربيت به تعويق افتاده بود با سرعت بيشتري نسبت به گذشته به مرحله اجرا برسند.

راهکار آموزش و پرورش براي ورود به دنياي مجازي و آموزش‌هاي در اين بستر راه اندازي شبکه شاد بود، شبکه‌اي که به ادعاي آموزش و پرورشي‌ها تمام دانش‌آموزان کشور را بايد تحت پوشش قرار دهد با توجه به نبود زيرساخت‌هاي لازم کما بيشترين هدف موفق شد؛ عليرغم تغييراتي که نسبت به سال گذشته داشت، اما هنوز هم نتوانست رضايت کامل کاربران را به دنبال داشته باشد.

بر همين اساس بود که يا دانش آموزان از اين شبکه بي‌بهره شدند يا آنکه به سراغ ديگر شبکه‌هاي اجتماعي که سابقه فعاليت بيش از شبکه شاد را داشتند رفتند، در اين ميانه گويي چند طبقگي در آموزش بار ديگر شدت گرفت و آن‌ها که متمول و محصل در مدارس غيردولتي يا خاص بودند توانستند آموزش‌هاي با کيفيت تري را دريافت کنند و آن‌ها که بي‌بهره از اين امکانات بودند بازهم محروم ماندند.

چند سناريو براي برگزاري امتحانات دانش آموزان

با وجود شرايطي که براي آموزش دانش آموزان در زيست بوم جديد فراهم شد؛ در نهايت نيمسال اول سال تحصيلي رو به اتمام مي‌رود و آنچه باعث نگراني شده است چگونگي برگزاري امتحانات در اين فضاي جديد و بعضاً چالش برانگيز است؛ دانش آموزان در دوراهي برگزاري آزمون حضوري يا غيرحضوري و معلمان نگران از برگزاري آزموني سالم هستند.

بر اساس تصميم گيري مسئولان آموزش و پرورش و در رأس محسن حاجي ميرزايي وزير آموزش و پرورش شرايط برگزاري امتحانات براي تمام دانش‌آموزان چه آن‌هايي که از آموزش مجازي استفاده کردند و چه آن‌هايي که از طريق درسنامه يا ساير روش‌ها توانستند دوره نيمسال اول را سپري کنند، تمام و کمال بايد محتواي مربوط به نيمسال اول را امتحان دهند بنابراين تغييري در حجم مطالب درسي که دانش‌آموزان بايد امتحان بدهند حاصل نخواهد شد.

از طرفي يکي ديگر از نگراني‌هايي که دانش آموزان داشتند برگزاري آزمون حضوري يا غير حضوري براي امتحانات نوبت اول است که بر اساس تصميم گيري‌ها و مصوبات شوراي عالي آموزش و پرورش و قرار بر اين شد تا امتحانات نهايي يعني براي پايه‌هاي نهم و دوازدهم آن هم در نوبت دوم به صورت حضوري برگزار شود و ساير پايه‌ها که امتحانات داخلي دارند طبق نظر شوراي مدرسه عمل کنند.

دانش آموزان در دو راهي آزمون حضوري يا غير حضوري/ ترديد معلمان در سلامت نمرات آزمون ها

يک بام و دو هوا براي برگزاري امتحانات

بعد از تعيين تکليف امتحانات خسرو ساکي رئيس مرکز سنجش و پايش کيفيت آموزش و پرورش درباره چگونگي برگزاري امتحانات داخلي دانش آموزان اظهار کرد که اين امتحانات مي‌توانند طبق تصميم گيري شوراي مدرسه به صورت حضوري و غير حضوري باشد و حتي براي آزمون‌هاي غير حضوري اجباري به برگزاري آن در بستر شاد نيست و امکان بهره مندي از ساير بستر‌ها وجود دارد.

با وجود اين موضوع برخي از مدارس تصميم گرفتند تا تعدادي از دروس خود را به صورت آزمون حضوري و با رعايت شيوه نامه‌هاي بهداشتي برگزار کنند، اما اخيراً براي شهر تهران وضعيت متفاوت شده و مسعود ثقفي سخنگوي اداره کل آموزش و پرورش تهران تاکيد کرد که هيچ آزمون داخلي به صورت حضوري برگزار نخواهد شد و چنانچه مدرسه‌اي بخواهد از اين موضوع تخطي کند با آن برخورد مي‌شود بر اين اساس پرونده برگزاري آزمون هاي حضوري در پايتخت بسته شد.

اين موضوع در حالي پيش مي‌رود که در ساير شهر‌ها و استان‌ها هنوز درباره ممنوعيت يا امکان برگزاري آزمون حضوري نظر قطعي داده نشده است.

چندي پيش هم بود که رضوان حکيم زاده معاون آموزش ابتدايي درباره چگونگي برگزاري ارزشيابي براي دانش آموزان اين مقطع تحصيلي از فراهم شدن امکان ارزشيابي حضوري براي دروس رياضي و فارسي خبر با رعايت شيوه نامه‌هاي بهداشتي خبر داده بود البته با وجود ممنوعيت برگزاري آزمون حضوري در پايتخت اين موضوع براي دانش‌آموزان تهراني صدق نخواهد کرد و براي ساير مناطق هم هاله‌اي از ابهام وجود دارد.

اما و اگر‌هاي برگزاري امتحانات بدون تقلب!

يکي از مشکلاتي که آموزش مجازي در پي داشته و باعث نگراني معلمان مي‌شود سلامت برگزاري امتحانات است.آنطور که معلمان از تجربه سال گذشته و حتي امتحانات ميان ترم و کلاسي امسال مي‌گويند برخي از امتحانات با چاشني همفکري و همراهي برخي اعضاي خانواده و دوستان برگزار شده است بنابراين طبيعت برگزاري آزمون و ارزشيابي دانش آموز از ميزان آموخته‌هاي خود از بين رفته است.

طبق شواهد امسال هم همين روند ادامه پيدا کند چرا که بازهم آزمون‌ها قرار است غير حضوري باشد و هنوز هم ساز و کاري براي جلوگيري از تقلب در امتحان وجود ندارد.

البته چندي پيش بود که سعيد رضا عاملي دبير شوراي انقلاب فرهنگي با اشاره به کمبود برخي مسائل زيرساختي در آموزش مجازي به ويژه اطمينان از حضور هميشگي دانش آموز و دانشجو طي مدت برگزاري کلاس درس و صحت برگزاري امتحانات گفته بود که صحبت‌هاي اوليه با دانشگاه شهيد بهشتي براي ايجاد طرحي در نظر گرفته شده است تا طبق آن بتوانيم جلوي بسياري از اين شرايط را بگيريم.

بي شک در شرايطي که برگزاري هرگونه تجمع مي‌تواند خطر شروع کرونا را به اوج برساند وبرگزاري حداقلي تجمعات مي‌تواند بهترين راهکار براي کنترل اين بيماري باشد، اما در اين ميانه آنچه مورد توجه بايد قرار گيرد همراهي خانواده‌ها در اين ايام است تا آزمون‌هاي غير حضوري بتوانند ملاک صحيحي از ميزان آموخته‌هاي دانش آموز شود.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar