نماد آخرین خبر

مصرف «شیشه» صعودی شد

منبع
ايسنا
بروزرسانی
مصرف «شیشه» صعودی شد

ايسنا/ معاون مقابله باعرضه واموربين‌الملل ستاد مبارزه با موادمخدر با تاکيد براينکه مسئله موادمخدر بسيار خطرناک‌تر از کروناست، گفت: براساس آمارهاي مطرح شده، عامل ۵۵ درصد زندانيان کشور به صورت مستقيم و غير مستقيم در رابطه با اعتياد و قاچاق مواد مخدر است.

ناصر اصلاني  با اشاره به تاثير موادمخدر بر حوزه سلامت اظهار کرد: امروز بيماري کرونا موضوعي بسيارخطرناک تلقي مي‌شود، اما بايد گفت که مسئله موادمخدر بسيار خطرناک‌تر از کروناست چرا که دير يا زود واکسن آن توليد و درنهايت پيشگيري مي‌شود؛ حال آنکه حسب سوابق تاريخي همچنان که موادمخدر از ۶ هزار سال قبل وجود داشته، تا زماني که انسان وجود دارد باز هم به اشکال گوناگون به صورت تهديدي در کنار او خواهد بود و هر فردي که مبتلا به استعمال موادمخدر شود به طور قطع ضررهاي جاني را متحمل خواهد شد؛ لذا خانواده‌ها همراه با دولت بايد در پيشگيري از ابتلاء به اعتياد به موادمخدر و روانگردانها بکوشند.

معاون مقابله با عرضه و امور بين‌الملل ستاد مبارزه با موادمخدر با بيان اينکه هر فردي که دچار اعتياد به موادمخدر مي‌شود، عاقبت آينده دشواري پيش رو دارد، افزود: بسياري از افراد بر اين باورند که اعتياد درمان دارد، اما درمان موادمخدر بسيار سخت است و سوابق مراکز ماده ۱۶ نشان مي‌دهد معتاداني وجود دارند که براي بار بيستم اعتياد را تجربه مي‌کنند. افرادي هم بوده‌اند که بيش از ۲۰ سال از زمان ترک اعتياد آنها مي‌گذرد اما دوباره آلوده شده‌اند لذا خانواده‌ها بايد بسيار مراقب باشند و هر لحظه احساس کنند اين معضل ممکن است درخانه‌ آنان نيز نفوذ کند.

فوت بيش از ۴۵۰ هزار معتاد در سال

بنابر اظهارات وي، در دنيا بيش از ۳۰۰ ميليون معتاد وجود دارد و سالانه بيش از ۴۵۰ هزارمعتاد به علت سوء مصرف موادمخدر جان خود را از دست مي‌دهند. 

معاون مقابله با عرضه و امور بين‌الملل ستاد مبارزه با موادمخدر همچنين اين را هم گفت که براساس آمارهاي جهاني، بعد از تصادفات جاده‌اي، بالاترين ميزان مرگ و ميرهاي طبيعي در کشور ناشي از مصرف موادمخدر رخ مي‌دهد لذا اگر امروز به دنبال اين هستيم که انسان‌ها را نجات دهيم همه بايد تلاش کنند تا در اين رهگذر نسبت به نجات انسان‌ها بينديشيم.

مصرف «شيشه» صعودي شد/نگراني از مشکلات در آينده

وي معتقد است که اگر مي‌خواهيم جامعه ما عاري از اعتياد باشد، نبايد تنها به نيروهاي قضايي، انتظامي، اطلاعاتي و نظامي بسنده کنيم. امروز هر فردي بايد به نوبه خود تلاش کند و مضرات اين مواد خانمان‌سوز را يادآور کند تا اين موضوع ملکه ذهن انسان‌ها باشد.

معاون مقابله با عرضه و امور بين‌الملل ستاد مبارزه با موادمخدر با بيان اينکه بيشترين مصرف معتادان در کشور به ترتيب ترياک، حشيش، هروئين و شيشه است، گفت: اما مصرف شيشه صعودي است و اگر درباره آن اطلاع‌رساني نشود آسيب‌هاي جدي براي اقشار (جوان و نوجوان) ايجاد مي‌کند که در آينده ما را با مشکل مواجه خواهد کرد.

قاچاق مواد مخدر؛ تجارتي که با صنعت خودروسازي برابري مي کند

اصلاني در ادامه سخنان خود، با اشاره به تاثيرات موادمخدر بر حوزه‌هاي اقتصادي، با بيان اينکه قاچاق موادمخدر تجارتي پر سود است، گفت: امروز مواد مخدر با صنعت خودروسازي، داروسازي و بانکداري برابري مي‌کند. استکبار جهاني از موادمخدر کسب درآمد مي‌کند و لذا موادمخدر تهديدي است که بايد در برابر آن هوشيار بود. در واقع افرادي که در قالب باند و شبکه به دنبال قاچاق موادمخدر هستند، به نوعي به دنبال سودهاي کلان هستند تا از اين سود بهره‌هاي بالايي به دست آورند.

اعتياد عامل ۶۵ درصد همسرآزاريها و ۵۵ درصد طلاق ها 

وي همچنين به تاثيرات موادمخدر بر ديگر آسيب‌هاي اجتماعي اشاره کرد و با استناد بر آمارهاي موجود گفت: حدود ۵۵ درصد از جمعيت زندانيان کشور مرتبط با موادمخدر است که اعتياد عامل ۶۵ درصدي همسر آزاري، ۵۵ درصد طلاق، ۳۰ درصد کودک آزاري، ۲۵ درصد از قتل‌هاي عمد، ۲۳ درصد نزاع و درگيريها و ۳۰ درصد از جرائم سرقت خرد است. اجراي طرح ياريگران در کشور با حمايت و مشارکت مردم و اقدمات جهادي حوزه‌هاي فرهنگي و پيشگيري و مقابله‌اي مي‌تواند کشور را از اين تهديد خارج و تبديل به فرصت کند و شاهد کاهش چشمگير اعتياد و قاچاق مواد مخدر در آينده باشيم.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar