امکان برگزاری مجازی کنکور سراسری وجود دارد
باشگاه خبرنگاران/ رئيس تحقيقات و فناوري کارگروه تخصصي آموزشهاي الکترونيکي وزارت علوم به بيان توضيحاتي درباره امکان برگزاري کنکور سراسري به صورت مجازي پرداخت.
علي اکبر صفوي، رئيس تحقيقات و فناوري کارگروه تخصصي آموزشهاي الکترونيکي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري درباره امکان پذير بودن برگزاري آزمونهاي سراسري و استخدامي به صورت مجازي با توجه شيوع ويروس کرونا، گفت: امکان برگزاري کنکور سراسري به صورت مجازي از نظر تکنولوژي وجود دارد.
رئيس تحقيقات و فناوري کارگروه تخصصي آموزشهاي الکترونيکي وزارت علوم ادامه داد: در شرايط کنوني هر دانشگاه با استفاده از نرم افزار خاصي که همگي متصل به گوگل هستند آموزش مجازي خود را پيش مي برد و کنکور ميتواند با هماهنگي در مراکز مختلفي برگزار شود تا حضور داوطلبان در يک مکان در روزهاي کرونايي باعث شيوع بيشتر ويروس نشود.
او گفت: نيازمند يک نرم افزار بخصوص که بتواند در يک زمان واحد پذيراي يک ميليون داوطلب باشد نيستيم و مي توان از نرم افزار ها و زير ساخت هاي موجود استفاده کرد.
صفوي تاکيد کرد: فقط تاکنون اراده و همت براي برگزار کردن آزمونها به صورت مجازي به وجود نيامده است.
او درباره برگزاري دروس عملي به صورت مجازي گفت: دروس عملي به هر نحوي که امکان پذير بوده در دانشگاه ها برگزار شده، اما کيفيت برگزاري آن با هم متفاوت است.
رئيس انجمن يادگيري الکترونيکي ادامه داد: براي بخشي از دروس عملي امکان آموزش به صورت مجازي وجود دارد. برخي از دانشگاهها براي آموزش درس فيلم ضبط کرده و براي دانشجويان ارسال ميکنند که حداقل کاري است که ميتوان انجام داد اما مطلوب نيست.
صفوي با بيان اينکه دانشجو بايد با درس درگير شود، ادامه داد: به عنوان مثال براي دامپزشکي فيلم تهيه کردن حداقل کار است، اما ۹۰ درصد دانشگاهها به همين شيوه کارهاي خود را پيش برده اند.
او افزود: دروس عملي را ميتوان به صورت آزمايشگاههاي مجازي و يا شبيه سازي شده از راه دور ارائه کرد. نرم افزارهاي شبيه سازي وجود دارد و در حال راه اندازي سايتي هستيم که تمام دانشگاه بتوانند از امکانات آموزش مجازي دروس عملي در آن برخوردار شوند.
اين عضو هيات علمي دانشگاه شيراز توضيح داد: ۱۰ تا ۲۰ درصد دروس عملي نيز وجود دارند که در هر صورت بايد حضوري برگزار شوند، اما باز هم ميتوان به دانشجو از ۱۰۰ درصد محتواي دروس عملي ۷۰ درصد اطلاعات را به صورت مجازي منتقل کرد و دانشجويان در زمانهايي که امکان حضور دانشجو وجود داشته باشد، به صورت طبقه بندي شده به دانشگاه مراجعه کنند.
باور برگزاري کلاس هاي عملي به صورت مجازي وجود ندارد
مدير کل آموزش هاي الکترونيک وزارت علوم اظهار کرد: امکان برگزاري کلاسهاي عملي به صورت مجازي وجود دارد، اما باور ، دانش و جديت آن در خيلي از مسئولان دانشگاهي وجود ندارد.
صفوي درباره اقدامات دانشگاه ها براي کمک به دانشجوياني که از امکانات آموزش مجازي مثل گوشي و يارانه برخوردار نيستند، گفت: دانشگاهها اغلب وقتي دانشجو نياز مالي داشته باشد به آنها کمک ميکنند، اما بايد دقت کنيم که فقر در کشور جدي است و امکان اينکه برخي از دانشجويان گوشي نداشته باشند وجود دارد. تنها راهکار براي کمک به اين دانشجويان هم اين است که کمکهاي مالي براي تهيه اين امکانات به آنها ارائه شود.