نماد آخرین خبر

اغفال مال‌باختگان با جایزه‌های خیالی

منبع
شرق
بروزرسانی
اغفال مال‌باختگان با جایزه‌های خیالی

شرق/ برنده‌شدن در قرعه‌کشي و دادن جايزه از‌جمله ترفندهاي قديمي کلاهبرداري است که هنوز هم با وجود هشدارهاي پياپي افراد زيادي فريب آن را مي‌خورند.

در تازه‌ترين پرونده فردي با صد فقره کلاهبرداري دستگير شد. او با ادعاي برنده‌شدن در برنامه راديويي از مال‌باختگان هشت ميليارد ريال کلاهبرداري کرده بود.
مرد جواني ساکن مرکز تهران به پليس فتا مراجعه کرد و گفت: شخص ناشناسي با من تماس گرفت و خود را مجري يکي از برنامه‌هاي راديويي معرفي و اعلام کرد من برنده برنامه زنده راديويي شده‌ام و براي دريافت جايزه بايد به خودپرداز بانک مراجعه کنم. من هم اين کار را انجام دادم و دستورات بانکي را که او گفت، اجرا کردم. پس از انجام عمليات بانکي پيامکي دريافت کردم و متوجه شدم از حساب بانکي‌ام مبلغي برداشت شده است.

بررسي اين پرونده در اختيار تيمي از افسران سايبري پليس فتاي پايتخت قرار گرفت و حين تحقيقات پليسي پرونده‌هاي مشابه ديگري نيز در پليس فتا تشکيل و مشخص شد متهم علاوه بر شاکي، کاربران ديگري را نيز به همين شيوه اغفال کرده است. در نهايت ردپاي متهم در فضاي مجازي شناسايي شد.

در گام بعدي از تحقيقات پليسي هويت متهم فاش و مخفيگاه وي شناسايي شد. مأموران روز دوشنبه در يک عمليات موفق شدند متهم را در مخفيگاهش دستگير کنند. اين مرد پس از انتقال به پليس فتا به صد فقره کلاهبرداري اعتراف کرد.

سرهنگ داود معظمي‌گودرزي، رئيس پليس فتاي تهران بزرگ با بيان اينکه کارشناسان ارزش ريالي وجوه کلاهبرداري‌شده را هشت ميليارد ريال برآورد کرده‌اند، افزود: متهم در تحقيقات پليسي اظهار کرد با ايجاد فضايي شبيه استوديو برنامه‌هاي زنده صدا و در حال پخش راديويي، با ترفندهاي مختلف در ذهن افراد قرباني خود نفوذ مي‌کرد و آنها را به پاي دستگاه خودپرداز مي‌کشاند.  رئيس پليس فتاي تهران در ادامه گفت: تاکنون تعدادي از مال‌باختگان شناسايي شده‌اند و تحقيقات پليسي براي کشف جزئيات پرونده کماکان ادامه دارد.

در پرونده دوم مردي بعد از اينکه طعمه کلاهبرداري شد، با همان ترفند فردي ديگر را فريب داد تا خسارت خودش را جبران کند. فردي به پليس فتاي استان تهران مراجعه و شکايتي را مبني بر کلاهبرداري مطرح کرد. او توضيح داد: فردي ناشناس در پيام‌رسان تلگرام برايم پيامي ارسال کرد و نوشت من در قرعه‌کشي برنده شده‌ام. بعد از ديدن پيام خيلي خوشحال شدم.

آنجا نوشته بود اگر مي‌خواهم جايزه‌ام را دريافت کنم، بايد ابتدا 500 هزار تومان بپردازم. من که به فرد ناشناس اعتماد کرده بودم، اين مبلغ را واريز کردم؛ اما هرچه منتظر ماندم خبري از جايزه نشد و بعد هم شخص فرستنده من را در حساب کاربري خودش مسدود کرد و ديگر نتوانستم پيگير موضوع شوم. آن موقع بود که فهميدم قرباني يک کلاهبرداري شده‌ام. تيم کارشناسان پليس فتا پس از شنيدن اظهارات اين مرد تحقيقات خود را آغاز کردند. آنها بعد از اقدامات تخصصي و فني-‌مهندسي متهم را شناسايي کردند.

در ادامه با کسب دستور از مقام قضائي حساب بانکي متهم مسدود و او در مخفيگاهش دستگير و براي ادامه تحقيقات به پليس فتا انتقال داده شد. متهم وقتي در برابر مدارک جمع‌آوري‌شده قرار گرفت، در بازجويي‌ها به جرمش اعتراف کرد و گفت: من تا قبل از اين جرمي مرتکب نشده بودم و اصلا از اين شيوه کلاهبرداري اطلاعي نداشتم.

چند روز قبل فردي در پيام‌رسان تلگرام به همين ترتيب از من کلاهبرداري کرد. من براي جبران خسارتم تصميم گرفتم همين کار را تکرار کنم و پول از‌دست‌رفته را دوباره بازگردانم؛ اما دستگير شدم. الان از کاري که کرده‌ام، پشيمانم و حاضر به جلب رضايت شاکي هستم.

سرهنگ رضا ملوکي، رئيس پليس فتاي شرق استان تهران، ضمن بيان اينکه پس از تکميل تحقيقات، متهم به دادسراي عمومي و انقلاب اسلامي شهرستان قرچک اعزام شد، از کاربران خواست: به پيام‌ها و تماس‌هاي وسوسه‌انگيز با عنوان برنده‌شدن در قرعه‌کشي يا عنوان جايزه خوش‌حسابي توجه نکنند و حتما موضوع را با حساسيت بيشتري دنبال کنند؛ زيرا براي تحويل‌گرفتن جايزه نيازي به ارسال اطلاعات حساب‌ بانکي يا واريز وجه نيست.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره