جزئیات جدیدی از واکسن «میلاد نور»

ايلنا/ دبير ستاد توسعه زيست فناوري معاونت علمي رياست جمهوري گفت: تزريق عمومي واکسن داخلي زودتر از پايان خرداد سال آينده شدني نيست.
«مصطفي قانعي» دبير ستاد توسعه زيست فناوري معاونت علمي رياست جمهوري و عضو کميته واکسن کرونا با اشاره به ساخت واکسن سوم ايراني به نام «ميلاد نور» بيان کرد: واکسن ميلاد نور مثل واکسني است که ايران برکت ساخته که اين واکسن نوع کشته شدهي ويروس است و بنابراين دقيقا همان مسيري که براي واکسن توليد برکت انجام شده، براي واکسن ميلاد نور نيز طي شده است.
وي ادامه داد: تعداد نفراتي که براي انجام تست انساني و باليني واکسن ميلاد نور داوطلب ميشوند، کاملا مطابق واکسن ايران برکت است.
قانعي در مورد واکسن اول کروناي ساخت داخل گفت: هنوز تست ۵۶ نفر تمام نشده است، انتظار ميرود که تا آخر ماه تمام شود، ولي بايد از زمان تست آخرين فرد تزريق کننده مدتي بگذرد تا مشخص شود مراحل بعدي چه زمان شروع شود.
وي ادامه داد: اينکه واکسنهاي توليد داخل تا چه اندازه نياز داخلي را پوشش دهند به توليد صنعتي آنها بر ميگردد و پيشبيني اين است که بتوانند حدود يک و نيم ميليون دوز در ماه را تحت پوشش قرار دهند.
عضو کميته واکسن کرونا در پاسخ به اين سوال که چه زماني واکسن داخلي مورد استفاده قرار خواهد گرفت؟ بيان کرد: ما زودتر از پايان خرداد نميتوانيم واکسني را به شکل عمومي تزريق کنيم.
قانعي با اشاره به واکسن مشترک ايراني و کوبايي افزود: ما به چند دليل به ساخت اين واکسن خوشبين هستيم، اول اينکه کوبا کشور واکسنسازي است، دوم اينکه يک بار سابقهي انتقال تکنولوژي به ايران را داشته و ايران را صاحب واکسن هپاتيت کرده و سوم اينکه واکسن فاز يک و دو را در کشور خودش انجام داده است و همچنين حاضر به انتقال فناوري به ايران است.
وي با اشاره به عوارض واکسنهاي بر پايه پروتئين مثل واکسن کوبايي، گفت: يکي از چيزهايي که در تزريق واکسن ميبينيم عوارض آن است، واکسنهاي پروتئين پايه عوارض کمتري دارند، ولي سيستم ايمني را هم کمتر تحريک ميکنند و ممکن است به چندين تزريق نياز باشد تا فرد ايمن شود.
قانعي در پايان افزود: اما در نظر داشته باشيد، چون بخشي از مردم ما به ويروس مبتلا شدند، اگر آن را به عنوان يک دوز واکسن قلمداد کنيم، بهتر است دومي را پروتئين پايه تزريق کنيم، چون سيستم ايمني فرد با واکسن آشنا شده و فقط کافي است تا دوباره آن را تحريک کنيم که حداقل عارضه را داشته باشد.