نماد آخرین خبر

بروز سالانه ۱۳۵ هزار مورد جدید سرطان در کشور

منبع
ايسنا
بروزرسانی
بروز سالانه ۱۳۵ هزار مورد جدید سرطان در کشور

ايسنا/ رئيس اداره پيشگيري از سرطان وزارت بهداشت ضمن اشاره به عوامل موثر در بروز سرطان‌ها، تاکيد کرد: پيري جمعيت، سبک زندگي نامناسب و آلودگي هوا از مهم‌ترين عوامل موثر در بروز سرطان‌ها هستند.

دکتر علي قنبري مطلق با اشاره به شناسايي سالانه ۱۳۵ هزار مورد فرد جديد مبتلا به سرطان، گفت: اين عدد نتيجه برنامه ملي ثبت سرطان است که آخرين گزارش آن مربوط به سال ۹۶ است. در ميان ۱۳۵ هزار ابتلاي سالانه‌اي که در کشور ثبت مي‌شود ۵۲درصد ابتلا به مردان و ۴۸ درصد به زنان مربوط مي‌شود.

شايعترين سرطانها در زنان و مردان

وي شايع‌ترين سرطان را در خانم‌ها و آقايان به ترتيب سرطان پستان و سرطان پروستات، معرفي کرد و افزود: به طور کلي سرطان‌هاي پستان، پروستات، روده بزرگ، پوست و معده؛ پنج سرطان شايع در کشور هستند. تغيير سبک زندگي در سال‌هاي اخير سبب شده است که از سال ۹۰ تاکنون سرطان پروستات در مردان جايگزين سرطان معده شود.

سرطان؛ دومين عامل مرگ و مير در کشور

قنبري مطلق ادامه داد: ميزان مرگ و مير در اين افراد در بازه‌هاي زماني ۵ ساله بررسي مي‌شود البته؛ ۱۶ درصد مرگ و ميرها به سرطان مربوط مي شود که بعد از بيماري هاي قلبي عروقي دومين عامل مرگ و مير در کشور است و به طور کلي سالانه نزديک به ۵۱ هزار مرگ ناشي از سرطان در کشور را شاهد هستيم.

شانس ۵۰ درصدي بهبودي در مبتلايان سرطان

وي افزود: ۱۴درصد افراد در ايران در طول زندگي خود به سرطان مبتلا مي شوند که اين آمار در دنيا ۲۰درصد است؛ همچنين هفت درصد افراد به دليل ابتلا به سرطان جان خود را از دست مي‌دهند و احتمال بهبودي در مبتلايان ۵۰ درصد است.

مرگ و مير ناشي از کرونا در مبتلايان سرطان دو برابر افراد عادي

وي در پاسخ به اين سوال که آيا آماري از تعداد فوت بيماران مبتلا به سرطان که به کرونا نيز مبتلا شدند وجود دارد يا خير؟، اظهار کرد: يک ارتباطي ميان ديتا بيس‌هاي سرطان و کوويد۱۹ برقرار کرديم و تا تيرماه سال جاري ۳۷۷۵ مورد مبتلا به کرونا در ميان بيماران مبتلا به سرطان پيدا کرديم. تاکنون دريافتيم که احتمال مرگ‌ومير کرونا در ميان مبتلايان به سرطان دو برابر افراد عادي است.

برنامه شناسايي زودرس ۳ سرطان

وي در رابطه با برنامه‌هاي وزارت بهداشت براي شناسايي زودرس سرطان‌ها، تصريح کرد: ما براي شناسايي زودرس سرطان‌هاي پستان، دهانه رحم و روده بزرگ برنامه‌هايي داشتيم و اين برنامه‌ها براي جمعيت مشخصي از هر دانشگاه در حال انجام است‌ و اميدواريم در سال بعد بتوانيم آنها را توسعه دهيم. در ابتداي شيوع کرونا متاسفانه برنامه‌هاي ما با اندکي مشکل مواجه شد و ميزان مراجعه افراد به سيستم بهداشتي درماني کاهش يافت ولي کم کم ميزان مراجعات به حالت پيش از زمان شيوع کرونا بازگشت.

واکسيناسيون HPV با واکسن ايراني تحت تاثير کرونا

قنبري‌مطلق درباره وضعيت ايران در زمينه مديريت و شناسايي سرطان دهانه رحم و واکسيناسيون HPV، تاکيد کرد: در بهار سال جاري واکسن HPV تاييديه سازمان غذا و دارو را دريافت کرد و قرار بود اين برنامه اجرايي شود که به دليل ملاحظات مربوط به کرونا برنامه ما به تعويق افتاد؛ در حال حاصر منتظر مساعد شدن شرايط هستيم تا برنامه آزمايشي واکسيناسيون را در يک يا دو استان آغاز کنيم‌. بازه سني مورد نظر ما که واکسن را دريافت مي‌کنند عمدتا دختران زير ۱۵ سال هستند.

وي درباره دستاوردهاي کنترل و پيشگيري از سرطان‌ها پس از پيروزي انقلاب اسلامي، گفت: توسعه نيروي انساني مراقبت کننده از سرطان و متخصصين اين امر در کشور يکي از مهم‌ترين دستاوردها بوده است؛ همچنين افزايش تعداد مراکز ارائه دهنده خدمت در اين زمينه گام مهم ديگري بود که هرچند با حالت مطلوب فاصله داريم، اما روند مناسب بوده است. طي ۸ سال گذشته برنامه تشخيص زودهنگام سرطان در سطح نظام شبکه در حال توسعه است که به افزايش آگاهي عمومي درمورد سرطان کمک کرده است. از طرفي نمي‌توانيم از نقش سازمان‌هاي مردم نهاد و خيريه در تشخيص سرطان غافل شويم.

آلودگي هوا، سومين عامل موثر در بروز سرطانها

وي درخصوص ميزان تاثير آلودگي هوا در بروز سرطان‌ها، بيان کرد: در مورد ميزان اثرگذاري آن اطلاعي نداريم اما مي‌دانيم آلودگي هوا در بروز سرطان‌ها موثر هستند و اين موضوع بستگي به ميزان مواجه با آلودگي هوا دارد. بعد از پيري جمعيت و شيوه زندگي نامناسب، سومين عامل موثر در بروز سرطان‌ها، آلودگي هوا است‌.

قنبري مطلق درباره عوامل موثر در پيشگيري از بروز سرطان‌ها، اظهار کرد: برخي عوامل که در دست خود مردم است شامل کنترل وزن مناسب، داشتن فعاليت بدني کافي، بهبود تغذيه از نظر ميزان و کالري و نحوه آماده‌سازي، عدم مصرف سيگار، ترياک و الکل، افزايش مصرف ميوه و سبزيجات و... است.

پوشش ۷۰ درصدي هزينه دارو و درمان سرطان

وي درخصوص وضعيت تامين دارو و درمان مبتلايان سرطان نيز به ايسنا گفت: گاهي اوقات مشکلاتي در زمينه در دسترس بودن برخي داروها پيش آمده است که ممکن است به دليل در دسترس نبودن مواد اوليه دارو باشد. برخي داروها نيز به شکل مقطعي در زمان‌هايي در دسترس نبودند که براي بيماران مشکل ايجاد مي‌کرد و اين موضوع مهمي است که بر درمان پذيري بيماران موثر است. پوشش بيمه‌اي داروها و درمان نيز مانند گذشته ۷۰ درصد است البته سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت بخشي از ۳۰ درصد فرانشيزي که بيمار بايد پرداخت کند را نيز در قالب کمک‌هاي يارانه‌اي در بخش‌هاي دولتي به بيماران ارائه مي‌دهند.


به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره