نماد آخرین خبر

احتمال شروع پیک جدید کرونا در 2 استان

منبع
ايسنا
بروزرسانی
احتمال شروع پیک جدید کرونا در 2 استان

ايسنا/ عضو کميته اپيدميولوژي کوويد-۱۹ وزارت بهداشت و رييس مرکز تحقيقات بيماري هاي نوپديد و بازپديد انستيتو پاستور ايران آخرين وضعيت کوويد19 در کشور را تشريح کرد.

دکتر احسان مصطفوي درباره چرايي خطرناک بودن چرخش ويروس کرونا، گفت: در حال حاضر کشور پيک سوم کرونا را تجربه کرده که روند نزولي موارد بستري تقريبا از ۱۵ آبان ماه و روند نزولي موارد مرگ و مير از اوايل آذر ماه آغاز شده است و حدود سه ماه است که اين روند نزولي و ثبات نسبي ادامه داشته است.

گمانه زني درباره آغاز پيک جديد در ۲ استان
وي افزود: البته روند اپيدمي در برخي استان‌ها به ويژه استان‌هاي گيلان، مازندران و گلستان نشان مي‌دهد که اين استان‌ها مانند ساير استان‌هاي کشور، خيلي در نزولي کردن روند اپيدمي در پيک سوم‌شان موفق نبوده‌اند. از طرفي به نظر مي‌رسد که در برخي استان‌ها مانند خراسان جنوبي و سمنان آغاز پيک جديدي اتفاق افتاده باشد که نياز به بررسي در هفته هاي آينده دارد.


"جهش" و "گردش" خطرناک!
مصطفوي با بيان اينکه متاسفانه در پيک سوم کوويد-۱۹ در کشور موارد ابتلا و مرگ زيادي را تجربه کرديم و وضعيت ناراحت‌کننده و تاسف‌باري بود، ادامه داد: بر اين اساس بايد ثبات نسبي را که طي اين مدت در کشور ايجاد شده، قدر بدانيم. نکته مسلم اين است که هرگونه عادي‌انگاري که اتفاق بيفتد و منجر به گردش بيشتر ويروس در هر نقطه از کشور شود، نتيجه آن مي‌تواند اين باشد که مجددا شاهد افزايش موارد بيماري در هر نقطه از کشور باشيم.

اين اپيدميولوژيست تاکيد کرد: نکته مهمي که بايد در رابطه با کوويد-۱۹ در نظر داشته باشيم، بحث جهش‌هاي ويروس است. هر جايي که شرايط گسترش و گردش ويروس کرونا فراهم شود، شانس و احتمال جهش در ويروس هم افزايش مي‌يابد. اين تهديد چه در ايران و چه در هر نقطه‌اي از جهان وجود دارد که ممکن است جهش اتفاق افتاده منجر به افزايش سرايت و حتي افزايش موارد بيماري‌زايي ويروس کرونا شود. بنابراين با کاهش چرخش ويروس شانس جهش هم کاهش مي‌يابد.

مصطفوي همچنين اظهار کرد: جدا از جهش‌هايي که داخل کشور ممکن است اتفاق بيفتد، اگر هر يک از جهش‌هاي شناخته شده اخير ويروس هم مانند جهش انگليسي، جهش برزيلي و جهش آفريقاي جنوبي از طريق مبادي مرزهاي بين‌المللي وارد کشور شود، مجددا مسافرت‌ها و جابجايي‌هاي داخل کشور مي‌تواند زمينه‌ساز گسترش اين ويروس جهش يافته به ساير مناطق کشور باشد.

وي گفت: بنابراين ملاحظه پرهيز از تجمعات خطر آفرين و سفرهاي داخل کشور از دو بعد اهميت دارد؛ اول اينکه ممکن است با هر گردش ويروس، جهش‌هايي در ويروس در داخل کشور رخ دهد و دوم اينکه ويروس‌هاي جهش‌يافته خارج از کشور وارد کشور شوند که اين ويروس‌ها مي‌توانند از طريق مسافرت از نقطه‌اي به نقطه ديگر کشور رفته و مجددا بستر انتقال بيشتر بيماري کوويد-۱۹ را فراهم کنند.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره