نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
جامعه و حوادث

شعله‌های کرونا در سکانس زمستانی

منبع
مهر
بروزرسانی
شعله‌های کرونا در سکانس زمستانی

مهر/ جشنواره فيلم فجر با تمام تدابيري که براي رعايت پروتکل هاي بهداشتي در حين برگزاري انديشيده شده است، اما مي تواند آتش کرونا را باز ديگر شعله ور سازد.

جشنواره فيلم فجر در روزهاي کرونايي بر پا شد تا شايد احساس افسردگي از چهره شهرهاي ميزبان فيلم‌ها رخت بر بندد، در حالي که مسئولان وزارت بهداشت از وضعيت کنوني بيماري که دوباره در حال اوج گرفتن است، ابراز نگراني کرده اند.

بعد از اينکه شرايط بيماري کرونا در پاييز نگران کننده شد و در نهايت مسئولان ستاد ملي مقابله با کرونا تصميم گرفتند محدوديت‌هاي بيشتري را اعمال کنند و در نهايت رعايت همين محدوديت‌ها و پروتکل‌ها باعث شد تا ميزان بستري‌ها و مرگ‌هاي کرونايي سير نزولي پيدا کند، بار ديگر در روزهاي اخير شاهد خيزش نرم بيماري در کشور هستيم.

از همين رو، مسئولان وزارت بهداشت نسبت به اوج گيري بيماري در روزهاي پاياني سال ابراز نگراني کرده و خواستار افزايش محدوديت‌ها شده اند. اين در حالي است که در همين روزها شاهد برگزاري جشنواره فيلم فجر هستيم. جشنواره‌اي که مسئولان برگزاري آن مدعي رعايت پروتکل‌ها بوده و از همين رو، وزارت بهداشت را مجاب ساخته اند تا بتوانند جشنواره را برگزار کنند.

در دو روز گذشته از آغاز جشنواره، تصاويري روي خروجي رسانه‌ها و شبکه‌هاي اجتماعي قرار گرفته که نشان مي‌دهد رعايت پروتکل‌ها در سالن‌هاي نمايش دهنده فيلم‌هاي فجر چندان هم جدي گرفته نمي‌شود. هجوم عکاسان براي گرفتن عکس از عوامل توليد فيلم‌ها و هنرپيشه‌ها و همچنين گرفتن عکس‌هاي يادگاري و…، از جمله نقاط شکننده پروتکل‌ها تلقي مي‌شود. در اين بين، البته ديده مي‌شود که مسئولان برگزاري جشنواره نسبت به استفاده از تب سنج در ورودي سالن‌ها، داشتن ماسک و…، اقدام کرده اند تا توانسته باشند پروتکل‌ها را رعايت کنند.

محسن فرهادي معاون فني مرکز سلامت محيط و کار وزارت بهداشت، در واکنش به انتقاداتي که نسبت به برگزاري جشنواره فيلم فجر مطرح شده است، گفت: ما حضور ناظر بهداشتي مقيم در سينما و تئاتر را درخواست کرديم به اين صورت که سينما و تئاتر بايد يک ناظر بهداشتي که داراي مدرک کارشناسي مهندسي بهداشت محيط و بالاتر است و دوره‌هاي لازم را گذرانده است را به هر شکل که صلاح مي‌داند به کار گيرد. وي افزود: يکي از وظايف ناظر بهداشتي، ايجاد هماهنگي براي اخذ رپيد تست‌ها است.

در همين حال، عليرضا رئيسي سخنگوي ستاد ملي مقابله با کرونا، در همين ارتباط گفت: قرار شده حداکثر از ۳۰ درصد ظرفيت سالن‌ها استفاده شود که کارشناسان ما آخر هفته گزارشي از شيوه برگزاري تهيه خواهند کرد و اگر مشاهده شود پروتکل‌ها رعايت نشده است، از برگزاري جشنواره در هر مرحله‌اي که باشد جلوگيري مي‌کنيم.

عليرضا زالي فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، با اظهار تأسف از اينکه در روزهاي اخير شاهد نقض پروتکل‌ها و عادي انگاري و کاهش رعايت شيوه نامه‌هاي بهداشتي در جامعه هستيم، تاکيد کرد: عوارض زيانبار عادي انگاري‌ها را در روزهاي آتي شاهد خواهيم بود.

جشنواره فيلم گوتنبرگ با يک تماشاگر

يک پرستار بخش کرونا به عنوان تنها تماشاگر جشنواره بين‌المللي فيلم گوتنبرگ سوئد، در جزيره‌اي خالي از سکنه به تماشاي ۶۰ فيلم منتخب اين جشنواره مي‌نشيند.

اين رويداد معتبر سينمايي با ديگر جشنواره‌هايي که به دليل شيوع کرونا به فضاي برخط منتقل شده يا با رعايت دستورالعمل‌هاي سفت و سخت بهداشتي به صورت حضوري ميزبان تماشاگران بودند، يک تفاوت عمده دارد. متوليان اين جشنواره در يک ابتکار عمل از بين ۱۲ هزار سينما دوستي که از سراسر جهان داوطلب اين فرصت شده بودند، يک پرستار سوئدي را براي تماشاي فيلم‌ها انتخاب کردند.

شعله ور شدن کرونا در سکانس پاياني سال

عليرضا دلاوري معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکي تهران، با تاکيد بر رعايت پروتکل‌ها به عنوان مهم‌ترين راهکار مقابله با بيماري و قطع زنجيره انتقال ويروس، گفت: متأسفانه بررسي‌هاي ما نشان مي‌دهد که ميزان رعايت فاصله گذاري اجتماعي در استان تهران دو درصد کاهش يافته است.

در همين حال، عليرضا ناجي رئيس مرکز تحقيقات ويروس شناسي دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي، با بيان اينکه نگراني درباره جهش‌هاي سويه هاي مختلف کرونا همچنان وجود دارد خاطرنشان کرد: کشف و شناسايي چندين گونه جهش يافته کرونا از جمله انگليسي، آفريقاي جنوبي و برزيلي، در جامعه بين‌المللي موجي از بيم و نگراني را درباره قدرت سرايت بيشتر و ابهاماتي پيرامون اثربخشي واکسن‌هاي توليد شده در مقابل اين گونه‌هاي جديد اين ويروس، برانگيخته است.

وي با بيان اينکه مراجع ذي‌صلاح بهداشتي، دولت‌ها و کشورها بايد اهتمام بيشتري به تقويت زيرساخت‌هاي حرفه‌اي بهداشت داشته باشند خاطرنشان کرد: اين اهتمام دو جنبه دارد که يک بخش آن مردم هستند که بايد با رعايت بهداشت فردي و اجتماعي و عمل به توصيه‌ها و از طرف ديگر ايجاد فضاي مناسب در اجراي بهداشت اجتماعي توسط دولت، فرصت چرخش کرونا در جامعه کاهش دهند.

به روزهاي پاياني سال نزديک مي‌شويم و همانطور که مسئولان وزارت بهداشت عنوان کرده اند، اگر بتوانيم شرايط فعلي بيماري را در کشور کنترل کنيم، مي‌توانيم سال نو را با دغدغه کمتري جشن بگيريم و اگر قرار باشد دوباره گرفتار موج چهارم کرونا شويم، شرايط دگرگون شده و اوضاع وخيم‌تر خواهد شد. بنابراين، ستاد ملي مقابله با کرونا مي‌بايست در تصميم گيري براي رفع محدوديت‌هاي کرونايي، قدري سخت گيري بيشتري به خرج دهد. اگر قرار باشد آتش کرونا دوباره زبانه بکشد و شعله ور شود، بهار غم انگيزي خواهيم داشت.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar