نماد آخرین خبر

چند درصد کودکان کار برای باندهای مافیایی کار می‌کنند؟

منبع
ايسنا
بروزرسانی
چند درصد کودکان کار برای باندهای مافیایی کار می‌کنند؟

ايسنا/ رئيس انجمن مددکاران اجتماعي ايران با تاکيد بر اينکه تحليل و تصويرهايي که در تئاترها، فيلم‌ها و يا گزارشات از کودکان کار و خيابان ارائه مي‌شود، بايد مبتني بر واقعيت و نگاهي همه‌جانبه‌ به زندگي آنها باشد، مي‌گويد: اکثريت قريب به اتفاق کودکان کار و خيابان براي تامين معاش خانواده خود کار مي‌کنند.

سيدحسن موسوي‌چلک با بيان اينکه کودکان کار و خيابان در چند گروه مختلف دسته‌بندي مي‌شوند، گفت: برخي از اين کودکان داراي سرپرست موثر هستند، در اين ميان برخي از آنها با خانواده ارتباط مستمر و يا غير مستمر دارند و برخي نيز با وجود اينکه داراي خانواده هستند ارتباطي با آنها ندارند. برخي از کودکان کار نيز هستند که فاقد سرپرست‌اند. برخي ديگر از آنها، داراي خانواده نيستند اما قيم دارند و با او کار مي‌کنند اما اين ارتباط الزاما به منزله اين نيست که قيم از آنها بيگاري مي‌کشد. 

رئيس انجمن مددکاران اجتماعي ايران به تشريح ديگر گروه‌هاي کودکان کار و خيابان پرداخت و ادامه داد: گروه ديگري از کودکان کار هستند که ايراني نيستند که در اين دسته نيز گروهي فاقد برگه هويتي‌اند و گروهي ديگر داراي برگه هويتي هستند اما در بين کودکان کار و خيابان ممکن است کودکاني هم باشند که سابقه ارتکاب بزه را داشته باشند و يا دچار اعتياد و يا معلوليت باشند.

موسوي‌چلک بيان کرد: در ميان اين کودکان کار و خيابان، کودکاني هم هستند (چه آنهايي که داراي خانواده هستند و چه آنهايي که خانواده‌اي ندارند) که سرپناهي ندارند، در اين راستا گروه‌هايي آنها را شناسايي و به آنها سرپناه مي‌دهند و از آنها بهره‌کشي‌هاي مختلفي مي‌کنند اما اينکه وجه غالب کودکان کار و خيابان را با اين مشخصه که همه توسط باندها مورد سوء استفاده قرار مي‌گيرند، صحيح نيست.

وي با بيان اينکه اکثريت قريب به اتفاق کودکان کار و خيابان براي تامين معاش خانواده خود کار مي‌کنند، در پاسخ به سوالي درخصوص وجود باندهاي مافيايي کودکان کار، گفت: نمي‌توان وجود باندهاي مافيايي کودکان کار را نفي کرد، اما به طور قطع تعداد اين باندها زياد نيست و اشراف اطلاعاتي همکاران انتظامي بر روي آنها زياد است. 

رئيس انجمن مددکاران اجتماعي ايران با اشاره به دوران فعاليت خود در سازمان بهزيستي صحبت‌هاي خود را اينطور تکميل کرد و گفت: در زمان فعاليت خود در سازمان بهزيستي، در چند مورد در اين زمينه به تشخيص رسيده بوديم و به همکاران انتظامي اعلام شد. يکي از اين باندها در سمت ترمينال بعثت و ديگري در محله‌اي در فرحزاد بود که به محض اطلاع‌رساني به نيروي انتظامي، بررسي‌هاي لازم انجام شد.

موسوي‌چلک با اشاره به اينکه در برخي موارد نيز شناسايي اين باندها سخت است، يادآور شد: از سويي ديگر اغلب افرادي که باندهاي مافيايي کودکان را تشکيل مي‌دهند سعي مي‌کنند به نوعي کودکان را وابسته به مواد مخدر کنند تا به نحوي اين کودکان براي تامين مواد هم که شده کار کنند.

وي در بخش ديگري از اين گفت‌وگو در پاسخ به سوال ديگري درخصوص نحوه برخورد مردم با اين کودکان نيز اظهار کرد: بايد بپذيريم که حذف کودکان کار در شرايط کنوني ما امکان پذير نيست، زيرا حال اقتصاد خوب نيست و تا زماني که نظام رفاه تامين اجتماعي کارآمد نداشته باشيم اين بخشي از محصول نظام ناکارآمد رفاه و تامين اجتماعي است که به صورت قتل، جرم، کودکان کار و خيابان و... خود را نشان مي‌دهد؛ ضعف نظام رفاه و تامين اجتماعي فقر و مشکلات مردم بيشتر شده و طبيعتا زماني که گفته مي‌شود بيش از ۸۰ درصد کودکان کار و خيابان از افرادي هستند که براي تامين معاش خانواده خود کار مي‌کنند يعني مجبورند معاش خانواده را تامين کنند، پس،حذف اين کودکان امکان پذير نيست و اگر بخواهيم آنها را حذف کنيم اين کودکان به سمت مشاغل زيرزميني مي‌روند.

رئيس انجمن مددکاران اجتماعي ايران با اشاره به شناسايي کودکان کار و برنامه‌ريزي متناسب با ويژگي هر فردي تصريح مي‌کند: تشکيل پرونده مديريت مورد در قالب مددکاري اجتماعي فردي براي اين کودکان و خانواده هايشان موجب مي‌شود که براساس شرايط و نياز آنها برنامه‌ريزي صورت گيرد. برخي از اين کودکان نيازمند حمايت اجتماعي مستمر هستند و اگر تحت پوشش قرار نگيرند، نمي‌توان براي آنها کاري کرد. موسوي چلک خاطرنشان کرد: عده‌ ديگري از کودکان کار نيز درگير مواد مخدر و ساير آسيب‌هاي اجتماعي هستند که بايد خدمات خاص خودشان را دريافت کنند. 

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره