نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
جامعه و حوادث

ابتکار: خشونت خانگی علیه زنان در کشور آمار بالایی ندارد

منبع
ايسنا
بروزرسانی
ابتکار: خشونت خانگی علیه زنان در کشور آمار بالایی ندارد

ايسنا/ معاون امور زنان و خانواده رئيس جمهور اظهار کرد: در جامعه ما خشونت خانگي و اجتماعي عليه زنان آمار بالايي ندارد و در مقايسه با ساير کشورها ايران وضعيت بهتري دارد اما حتي يک مورد خشونت عليه زنان هم مذموم است و قابل قبول نبست. 

معصومه ابتکار در سومين رويداد بين المللي زنان و صلح، امنيت پايدار که با حضور مهمان‌هايي از کشورهاي عراق، سوريه، لبنان، فلسطين و افغانستان برگزار شد، گفت: بايد در جامعه اسلامي عدالت و امنيت برقرار باشد تا زنان بتوانند هم‌دوش مردان زندگي رو به رشد و پيشرفتي داشته باشند. از اين رو دولت ايران در چارچوب شرع مقدس لايحه "حفظ کرامت و حمايت از  زنان در برابر خشونت" را مصوب کرد. 

ابتکار ادامه داد: اين لايحه به ابعاد مختلف بحث خشونت خانگي و ساير خشونت‌هاي درون جامعه مي پردازد و قدم مهمي براي قانوني است که ان شاءالله توسط مجلس تصويب و زمينه را براي امنيت و توجه به حقوق زنان فراهم خواهد کرد. 

وي همچنين اين را هم گفت که اگر بخواهيم جامعه سالم و رو به رشد و اعتلا داشته باشيم بايد خانواده از امنيت و اعتدال و صلح برخوردار باشد که در اين ميان بحث امنيت زنان بسيار حائز اهميت است. 

معاون امور زنان و خانواده رئيس جمهوري همچنين در بخش ديگر سخنان خود نقش سردار شهيد قاسم سليماني را در پيشبرد صلح و مبارزه با داعش و ظلمي که بر عليه مسلمانان انجام شده است کاملا مشخص و غير قابل انکار دانست و با گرامي داشت ياد و خاطره اين شهيد، ادامه داد: نقش سازمان‌هاي مردم نهاد و فعالان اجتماعي در پبشبرد گفتمان صلح عادلانه و مبارزه با اشغالگري و تروريسم بسيار بحث مهمي است و بايد اين مهم را تقويت کرد. 

وي افزود: در ايران تشکل‌هاي مدني بسيار قوي وجود دارد که از جمله آنها حدود ۲۷۰۰ تشکل‌ در حوزه زنان است که مشغول فعاليت‌اند و معاونت زنان در جهت تقويت آنها برنامه‌هاي ويژه آموزشي در دستور کار داشته و دارد. 

ابتکار در ادامه سخنان خود به نقش "اعتلاف‌ها" اشاره کرد و گفت: از جمله اعتلاف‌هاي مربوط به تشکل‌ها اعتلافي است تحت عنوان "اعتلاف زنان مسلمان براي صلح" که با توجه به ضرورت همکاري‌هاي منطقه‌اي و بين المللي به ويژه در برابر جريانات خشونت طلب نظير داعش اهميت چنين اعتلافي که برگرفته از زنان فعال در جبهه مقاونت و امنيت مشخص مي‌شود. 

معاون امور زنان و خانواده رئيس جمهوري درباره نقش زنان در گسترش صلح تصريح کرد: به دليل نوع نگاه زنان به آينده کودکان خود و به دليل حس مادري و صلح طلبي موجود در طبع آنها، اين ضرورت احساس مي‌شود که بايد زنان در مناسبات مرتبط با صلح بيشتر در نظر گرفته شود و اهميت بيشتري به آنها داد. 

وي ادامه داد: در اين زمينه تلاشهاي بين المللي انجام شده اما کماکان با اعطا نقش‌هاي بسيار پررنگ در بين زنان و در سطوح بالا در کشورها فاصله‌هاي زيادي را شاهديم. دولت دوازدهم جمهوري اسلامي ايران اقدامات خوبي را در اين راستا انجام داده است. اين دولت مقرر کرد که  حدود ۳۰ درصد از مديران دولت بايد از ميان زنان باشند و تا کنون تقريبا ۲۵ درصد مديران ما در سطوح عالي و مياني از بين زنان شايسته هستند. 

ابتکار با بيان اينکه در عرصه ديپلماسي با همت دکتر ظريف و وزارت امور خارجه ايران براي نخستين بار سفراي زن دارد، تصريح کرد: اولين سفير زن را امام خميني (ره) منسوب کردند. دو نفر را مامور ديدار آقاي گرباچوف کردند يکي از آنها خانم مرضيه دباغ بود. مرضيه دباغ از مبارزين قبل و حين انقلاب بودند که در اين راه زندان نيز رفته بودند. او زن بسيار مبارزي بود. خوشحاليم ايران داراي سفراي زني است که  در عرصه ديپلماسي موفق‌اند. البته همچنان تعدادشان کم هست اما اميدواريم موفق باشند. 

به گفته معاون امور زنان و خانواده رئيس جمهوري نوع نگاه پيشرويي که امام خميني ره داشتند و پيام مهمي را منتقل مي‌کند که نبايد نقش زنان را در پيشبرد صلح دست کم گرفت. زنان با هوش عاطفي و مديريت الهام بخش مي‌توانند بسياي از گره هاي پيچيده مربوط به صلح و مذاکره را حل کنند. 

وي همچنين گفت: زنان هم مي‌توانند پيام انقلاب را به دنيا منتقل کنند و هم در مديريت ديپلماسي و مذاکرات حضور موثر داشته باشند، اين اتفاقي مهم است که جمهوري اسلامي پايه گذاري کرده است. 

ابتکار در پايان ياد و خاطره تمامي خادمين سلامت و کادر درماني که در راستاي خدمت به مردم و مبارزه با ويروس کوويد ۱۹ شهيد شده‌اند را گرامي داشت.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره