فارس / امير خواجه ميرکي اظهار داشت: رسانهها اعلام کرده بودند که عروسک سنتي شيراز به عنوان مينا پس از 45 سال در بخش خياباني چهاردهمين جشنواره بينالمللي تئاتر تهران «مبارک» رونمايي ميشود که اين مطلب صحيح نيست.
اين طراح و کارگردان تئاتر کودک و نوجوان ادامه داد: کسي ميتواند عروسک را رونمايي کند که سازنده آن باشد و همچنين بايد عروسک اصلي رونمايي شود نه اينکه مشابه آن بازسازي و رونمايي شده باشد.
وي تصريح کرد: زماني عروسک ميناي اصلي در شيراز موجود است و «عزيز شکرريز» فرزند استاد «حبيب شکرريز» سازنده عروسک در شيراز حضور دارد، چگونه عروسک «مينا» در تهران رونمايي ميشود.
خواجه ميرکي بيان کرد: عزيز شکرريز هنوز در شيراز با اين عروسک واقعي برنامه اجرا ميکند و سال گذشته در روز جهاني تئاتر فارس اين عروسک توسط اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامي اين استان رونمايي شده، اينکه يک سال بعد دوباره در تهران اين عروسک را بهنام فردي ديگر رونمايي ميکنند، يک نوع سرقت هنري است.
وي خاطرنشان کرد: مينا عروسکي تکنفره بوده که در عروسيها و خيمهشببازيها استفاده ميشده و براي مردم شيراز بسيار خاطرهانگيز است.
وي در ادامه با اشاره به برگزاري نخستين جشنواره کودک و نوجوان بهنام «سرزمين عروسکا» در شيراز ابراز داشت: اين فستيوال براي نخستين بار در کشور، در ايام دهه فجر با حضور گروههاي نمايشي و عروسکي از 12 بهمن آغاز و تا 24 بهمن ماه جاري در شيراز ادامه دارد.
وي اضافه کرد: در اين جشنواره 16 برنامه نمايشي در بخشهاي عروسکي و کودک و نوجوان ارائه کار کردند.
به گفته وي، از اين تعداد هفت نمايش بهنامهاي «گاوچرانهاي مفرغي» به کارگرداني مهسا علمدار، «هفتسين دريا» به کارگرداني هادي بيکينه، «دختران ننه دريا» به کارگرداني زهرا فخر احمد، «داستان لطيف» به کارگرداني نيسم شيرزادي، «چنگول خان» به کارگرداني غزل يوسفي، «طبيب اجباري» به کارگرداني نرگس شيرازي و «جي جي وي جي» براي نمايش انتخاب شدند.
خواجهميرکي با بيان اينکه اين نمايشها هر روزه از ساعت 18:30 تا 19:30 اجرا ميشود، گفت: اين فستيوال با استقبال خوبي مواجه شد که اميدواريم بتوانيم اين برنامه را در طول سال نيز برگزار کنيم.
اين فعال هنري ادامه داد: اين برنامه تاکنون مورد استقبال 13 مدرسه و 34 مهد کودک قرار گرفته است که ميتوان گفت روزي نزديک به 450 نفر از اقشار مختلف مردم و هر مدرسهاي نيز بين 80 تا 100 نفر از اين برنامه ديدن کردند.
مدير اجرايي نخستين جشنواره کودک و نوجوان در ادامه سخنان خود با انتقاد از عملکرد آموزش و پرورش و کانون پرورش فکري کودکان و نوجوانان در همکاري با اين جشنواره گفت: از طريق وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي فارس نامهنگاريهايي به آموزش و پرورش و بهزيستي انجام شد که بهزيستي همکاري خوبي با اين جشنواره کرد اما آموزش و پرورش و کانون پرورش فکري کودکان و نوجوانان در اين زمينه همکاري نکردند.
وي با اشاره به جشنواره تئاتر فجر گفت: اگر بخشي از جشنواره تئاتر فجر هر ساله به بخش عروسکي اختصاص داده شود، کارهاي بسيار خوبي ارائه ميشود و طرحي در اين زمينه به ارشاد ارائه کرديم که اين جشنواره را در ارديبهشت ماه سال آينده بهصورت استاني برگزار کنيم و فقط ويژه گروهها و مردم شيراز نباشد.
خواجهميرکي در ادامه سخنان خود کمبود فضا و سالن لازم براي اجراي اين جشنواره را يکي ديگر از مشکلات اين برنامه برشمرد و خواستار اقدامات لازم در راستاي رفع اين مشکلات شد.
وي با اشاره به اينکه سالن استاد هودي در زماني که در اختيار انجمن «ان اي» است داراي گاز و در زمان اجراي برنامههاي تئاتر گاز آن قطع ميشود، از شرايط سخت و دستمزد اندک عروسکگردانان و عوامل تئاتر گلايه کرد که تنها وابسته به بليطفروشي است.
به گزارش فارس، در اين فستيوال که تا فردا 24 بهمن ماه ادامه دارد، کارکنان سازمان آتشنشاني و خدمات ايمني شهرداري شيراز نيز به ارائه آموزشهاي ايمني براي کودکان ميپردازند.