پلیس هشدار داد: خطر نابودی داراییهای هموطنان در بازار "رمز ارزها"

تسنيم/ رئيس پليس امنيت اقتصادي نوشت: به خاطر اينکه اکثر سرمايهگذاران در حوزه رمز ارز بدون دانش و آگاهي کافي در اين زمينه فعاليت ميکنند بيم آن ميرود که داراييهاي هموطنان در معرض مخاطرات بازار رمز ارزها قرار گيرد.
سردار محمدرضا مقيمي، رئيس پليس امنيت اقتصادي در يادداشتي به هموطنان درباره سرمايهگذاري در حوزه رمزارزها هشدار داد.
در اين يادداشت آمده است:
فعاليت در بازارهاي رمز ارزها عمليات پيچيده و کاملاٌ تخصصي است و به خاطر اينکه اکثر سرمايهگذاران بدون دانش و آگاهي کافي در اين زمينه فعاليت ميکنند بيم آن ميرود که داراييهاي هموطنان در معرض مخاطرات بازار رمزارزها قرار گيرد.
تهديدات استفاده از رمز ارزها
از بين رفتن حاکميت ملي
چون مبدأ فعاليت رمزارزها در فضاي حقيقي و قلمرو حاکميت و قضائي جمهوري اسلامي ايران نيست و از طرفي فعاليت اين عرصه در بستر فضاي مجازي و اينترنت است منجر به دور زدن حاکميتهاي ملي و قدرت اقتصادي سياسي کشور ميشود و محوريت ابزار مبادله (پول) از حاکميت سلب شده و در اختيار حاکمان کمپانيهاي فراملي اين فناوري قرار ميگيرد و اين کار را از لحاظ پيگيريهاي انتظامي و قضائي با مشکل مواجه ميکند و بخش عمده نوسانات بازار پول که از اساسيترين ابزارهاي اقتصادي حاکميتي بهشمار ميروند، به سياستهاي اين کمپانيها بستگي خواهد داشت.
خطري براي سيستمهاي مالي و پولي
به خاطر کمرنگ شدن نقش نهادهاي ناظر و بانک مرکزي در تراکنشها، اين مسئله ميتواند يک خطر بسيار جدي براي سيستم پولي و مالي هر کشور و سرمايهگذاران باشد زيرا در اين صورت جايي براي اعمال سياستهاي پولي نميماند و نظارتي بر تراکنشهاي مالي وجود نخواهد داشت.
مشکلات قانوني و مقرراتي، دو مانع بزرگ مقابل مسير ارز ديجيتالي هستند. از آنجايي که اين تکنولوژي بسيار جديد است هنوز دولت و بانک مرکزي قوانين مشخصي براي آن ندارند، در نتيجه قوانين مربوط به ماليات، مبادله و مشروعيت آنها ممکن است تغيير کند و اين عدم اطمينانها باعث شده پولي که در ارز ديجيتال سرمايهگذاري شود، بيش از ديگر داراييها در خطر باشد.
افزايش فعاليتهاي مجرمانه
پول مجازي برعکس پولهاي سنتي از قوانين و مقررات شفاف برخوردار نبوده و اين ميتواند به يک چالش جدي براي هر دولتي تبديل شود زيرا راه را براي انجام کارهاي مجرمانه و پولشويي باز ميکند؛ در رمزارزها به دليل ماهيت رمزنگاريشده آن هويت واقعي فرستنده و گيرنده ناشناخته ميماند و اين امکان را براي متخلفان فراهم ميکند تا پول غير مشروع را از طريق فرآيند پولشويي وارد سيستم مالي کشورها کنند.
امنيت سرمايهگذاري
با توجه به عمق کم بازار رمز ارزها و افزايش آگاهي و اقبال متقاضيان جديد، قيمت رمز ارزها بسيار حساس به اخبار بوده و هر خبر مثبت و يا منفي ميتواند بر قيمت اين ارزها تأثيرگذار باشد در چنين فضايي رفتار تودهوار بسيار قابلمشاهده بوده و ميتواند باعث شکلگيري حبابهايي در دورههاي زماني مختلف شود، علاوه بر اين دارندگان عمده رمز ارزها که به نهنگها معروفند براي کسب سود با دامپينگ و دستکاري کردن در اين بازارها عده زيادي از سرمايهگذاران خرد را به زيان ميکشانند و باعث تلاطم و شکنندگي بالا در قيمت اين رمز ارزها ميشوند.
هک و سرقت گسترده
استقبال کاربران جهاني از رمز ارزها فرصت خوبي را براي هکرها و مجرمان سايبري فراهم آورده است تا بتوانند با هک حسابهاي کاربري آنها و نفوذ به پلتفرم صرافيهاي ارزهاي ديجيتالي، از طريق حملات سايبري گسترده مبالغ هنگفتي را به سرقت ببرند علاوه بر آن معاملات رمزارزها بهصورت روزانه نيز هک ميشوند که گاهي باعث از دست رفتن همهچيز ميشوند.
کلاهبرداري ارز ديجيتال
متأسفانه کلاهبرداري در بازار ارز ديجيتال بسيار زياد است، بسياري از مردم به اندازه کافي تحقيق نميکنند و کلاهبرداران خيلي سريع عکسالعمل نشان ميدهند حتي ممکن است با طراحي درگاههاي جعلي اقدام به سرقت وجوه خريداران رمزارزها کنند که اين امر براي يک سرمايهگذار بسيار خطرناک است.
خطاي انساني
خطاي انساني در هر موضوعي ممکن است رخ دهد اما در ارز ديجيتالي امکان اشتباه بيشتر بوده و يک اشتباه کوچک ممکن است تبعات بدي را به همراه داشته باشد، در نتيجه به راحتي امکان دارد که درخواست اشتباه دهيد يا ارز خود را به کيف پول اشتباه بفرستيد يا امکان دسترسي به حساب خود را به طور کامل از دست بدهيد.
شما همچنين هنگام مديريت ارز خود نيز ممکن است اشتباه کنيد اگر کليدهاي خصوصي خود را فراموش کنيد ممکن است نتوانيد به دارايي خود دسترسي داشته باشيد.