بقالی، میوهفروشی و نانوایی در صدر تخلفات کرونایی

ايسنا/ کرونا با سويه انگليسي همچنان در کشور ميتازد و هر روز فاجعه مرگهاي ۳۰۰ و ۴۰۰تايي هموطنانمان را رقم ميزند. با اين حال، هرچند که آمارها، صعودي مرگبار را نشان ميدهند، اما گويا هنوز ارادهاي جمعي براي مقابله با کرونا آنهم از طريق رعايت پروتکلهاي بهداشتي وجود ندارد.
مرگهاي کرونايي در کشور همچنان بر مدار ۳۰۰ و ۴۰۰ مرگ پيش مي رود، اما درصد رعايت پروتکلهاي بهداشتي در کشور هنوز آنطور که بايد افزايش پيدا نکرده است. به طوري که دکتر عليرضا رييسي- سخنگوي ستاد ملي مقابله با کرونا، روز گذشته اعلام کرد که ۲۵ استان اصلا در وضعيت خوبي نيستند. هفت استاني که بيشترين روند صعودي را دارند شامل استانهاي تهران، خراسان رضوي، خراسان شمالي، گلستان، لرستان و همدان است.
رعايت ۶۱ درصدي پروتکلها در کشور
به گفته سخنگوي ستاد ملي مقابله با کرونا، در تعدادي از استانها نسبتا به نظر ميرسد در حال نزديک شدن به قله هستيم، اما با اين حال وضعيت رعايت پروتکلها در سطح کشور آنچنان که انتظار داريم افزايش نيافته است. به طوري که دو هفته است که محدوديتهاي قرمز و نارنجي ايجاد شده و تعطيلي مشاغل همه گروهها به جز گروه يک در شهرهاي قرمز و گروه يک و دو در شهرهاي نارنجي اعمال شده است، اما رعايت پروتکلها به ۶۱ درصد در کشور رسيده که عدد مطلوبي نيست.
بر اين اساس همانطور که در نمودار زير مشاهده ميکنيد، ميانگين رعايت پروتکلهاي بهداشتي در کشور ۶۱.۴۲ درصد است.
در نقشه زير ميتوانيد ميزان رعايت پروتکلهاي بهداشتي را در نقاط مختلف کشور را از تاريخ ۲۵ فروردين تا يکم ارديبهشت ماه ۱۴۰۰ مشاهده کنيد. همانطور که در تصوير ميبينيد ميزان رعايت پروتکلهاي بهداشتي در مناطق زرد رنگ شامل يزد، سمنان، تهران، قزوين، زنجان و اردبيل بين ۶۵ تا ۷۷ درصد است. ميزان رعايت پروتکل هاي بهداشتي در مناطق نارنجي ۶۰ تا ۶۴ درصد، در مناطق قرمز رنگ بين ۴۶ تا ۵۹ درصد و در مناطق قرمز تيره ۳۱ تا ۴۵ درصد است که کمترين ميزان رعايت را نشان مي دهد.
در عين حال بر اساس اعلام معاونت بهداشت وزارت بهداشت، ميانگين رعايت پروتکلهاي بهداشتي در اماکن عمومي استان هاي کشور از ۲۵ فروردين تا يکم ارديبهشت ماه ۶۳.۵۷ درصد بوده است اين در حاليست که به گفته سخنگوي ستاد ملي کرونا، اگر ميزان رعايت پروتکل هاي بهداشتي زير ۹۰ درصد باشد خيلي اثربخشي ندارد و بايد بهتر رعايت شود.
ميزان استفاده از ماسک در کشور
در عين حال ميانگين موارد استفاده از ماسک در اماکن عمومي استانهاي کشور ۶۳.۱۵ درصد بوده است.
ميانگين موارد رعايت پروتکل فاصله گذاري در اماکن عمومي استانهاي کشور نيز طي اين مدت ۶۱.۴۲ درصد بوده است.
ميانگين رعايت پروتکل هاي بهداشتي در پاساژها به تفکيک دانشگاه هاي علوم پزشکي کشور نيز طي اين مدت ۷۰.۱۶ درصد بوده است.
درصد رعايت پروتکل هاي بهداشتي در فروشگاه هاي زنجيره اي به تفکيک دانشگاه هاي علوم پزشکي از ۲۵ فروردين تا يکم ارديبهشت ماه ۱۴۰۰ نيز ۸۳.۹۸ درصد بوده است.
در عين حال طبق اعلام معاونت بهداشت وزارت بهداشت بر اساس اقدامات ناشي از تشديد بازرسيها از تاريخ ۲۵ فروردين تا يکم ارديبهشت ماه ، از تعداد ۳ ميليون و ۵۷۷ هزار و ۸۰۷ مراکز تهيه، توزيع و عرضه و فروش مواد غذايي، اماکن عمومي و واحدهاي کارگاهي تحت پوشش، بالغ بر ۳۱۷ هزار و ۹۵۸ مورد بازرسي انجام شده است.
همچنين طي اين مدت، تعداد ۴۴۰۶۰ مرکز از مراکز تهيه، توزيع، عرضه و فروش مواد غذايي، اماکن عمومي و واحدهاي کارگاهي اخطار گرفته و به مراجع قضايي معرفي شدهاند و ۷۰۹۹ از اين مراکز نيز پلمب شدهاند.
بيشترين اخطار بهداشتي به سوپرمارکت و خواروبار فروشي ها
بايد توجه کرد که به ترتيب سوپرمارکت و خواروبار فروشي، نانواييها و رستورانها رتبههاي اول تا سوم دريافت اخطار و معرفي به مراجع قضايي را در ميان اماکن عمومي از تاريخ ۲۵ فروردين تا يکم ارديبهشت ماه ۱۴۰۰ به خود اختصاص دادهاند و بعد از آن بانک ها، فروشگاههاي زنجيرهاي، پاساژها، ادارات و سازمانها، مطب ها، اماکن متبرکه و مساجد و آرامستان ها قرار دارند.
در حوزه صنايع نيز به ترتيب کارگاهها و صنايع کوچک، صنايع توليدي، نفت، گاز و انرژي و ساير، کشاورزي، دامپروري و معادن، صنايع ساخت و ساز و مراکز شمارهگذاري و معاينه فني بيشترين اخطار و معرفي به مراجع قضايي را طي مدت ۲۵ فروردين تا يکم ارديبهشت ماه ۱۴۰۰ دريافت کردهاند.