کودک آزاری برای خودنمایی در اینستاگرام

ايران/ مرد شروري که به بهانه طرفداري يک کودک روستايي از تيم فوتبال استقلال وي را کتک زده و تهديد کرده بود در اعترافاتش مدعي شد براي شهرت و جلب توجه در اينستاگرام اقدام به اين کار کرده است.
روز جمعه کليپي در فضاي مجازي منتشر شد که در آن راننده و سرنشين يک خودرو در يکي از روستاهاي شهرستان داورزن پسر بچه چوپاني را به خاطر طرفداري از تيم فوتبال استقلال کتک ميزنند. راننده گوشهاي پسر بچه چوپان را در دست گرفته و ميپيچاند و از وي ميخواهد تا به تيم محبوبش استقلال توهين کند اما پسر بچه در حالي که بشدت درد ميکشد حاضر به اين کار نشده و ميگويد من تيمم را نميفروشم و راننده بار ديگر او را تهديد ميکند که اگر نگويي گوسفندانت را با خود ميبريم.
پس از انتشار اين کليپ و در حالي که با واکنشهاي زيادي از سوي کاربران رو به رو شده و عده زيادي خواهان شناسايي و دستگيري اين کودک آزار شده بودند رئيس دادگستري داورزن اعلام کرد که دستورات قضايي لازم به نيروي انتظامي و پليس فتا براي شناسايي اين افراد داده شده است و بهزودي با عاملان اين اقدام، برخورد قضايي ميشود.
دستگيري متهم
سرهنگ اکبر محمدآبادي، فرمانده انتظامي داورزن در تشريح جزئيات دستگيري و اعتراف اين کودکآزار گفت: بررسيهاي اوليه نشان ميداد کليپ مذکور در يکي از روستاهاي اطراف شهرستان داورزن تهيه شده که با اقدامات گسترده اطلاعاتي پليس فتا مشخص شد متهم ساکن سبزوار بوده و بلافاصله فرماندهي انتظامي سبزوار وارد عمل شد و در عملياتي کمتر از ۲ ساعت با دستورات تخصصي مراجع قضايي، متهم را ردزني و دستگير کرد.
فرمانده انتظامي داورزن افزود: اعترافات اوليه متهم حاکي از آن بود که اين کليپ مربوط به تابستان ۱۳۹۹ بوده و بنابر اظهار متهم وي چند ساعت قبل از دستگيري براي سرگرمي و جلب توجه آن را در صفحه اينستاگرام منتشر کرده است.
براساس اين گزارش متهم که جواني ۲۵ ساله است، با انتقال از شهرستان سبزوار به شهرستان داورزن براي سير مراحل قانوني به مراجع قضايي معرفي شده است.
سرهنگ حسين بياتمختاري، فرمانده انتظامي سبزوار نيز در اين باره گفت: با پيگيري فيلم کوتاهي در فضاي مجازي که نشان ميداد فردي يک کودک را بهخاطر هواداري يک تيم فوتبال آزار ميداد، عامل اين اقدام زشت در شهرستان داورزن واقع در غرب خراسان رضوي بازداشت شد. بلافاصله پس از نشر اين کليپ در فضاي مجازي مبني بر آزار يک کودک روستايي طرفدار تيم فوتبال استقلال، پليس فتا با اقدامات فني تخصصي فرد کودکآزار را شناسايي و دستگير کرد و اين متهم تحويل مرجع قضايي در شهرستان داورزن شده است.
بيانيه باشگاه استقلال
پس از اين حادثه باشگاه استقلال و جمعي از بازيکنان اين تيم نيز ضمن ابراز تأسف عميق از اين اتفاق، خواهان برخورد قانوني با فرد کودک آزار شدند و در بيانيهاي اعلام کردند: کليپي در فضاي مجازي منتشر شد که يک کودک هوادار استقلال مورد خشونت کلامي و آزار فيزيکي از سوي ۲ فرد قرار گرفته است. باشگاه استقلال از مراجع ذيربط درخواست مينمايد با آن ۲ فرد برخورد قانوني شود.
همچنين باشگاه استقلال بهطور قطع تقدير ويژهاي در اولين فرصت پس از رقابتهاي ليگ قهرمانان آسيا از اين کودک آبيدل خواهد کرد.
واکنش وزير ارتباطات
آذري جهرمي، وزير ارتباطات نيز در واکنش به اين حادثه نوشت: «همهتون ميدونيد که من يه پرسپوليسيام. امروز يه ويدئويي ديدم که چند نفري يه گل پسر استقلالي رو اذيت ميکنند. چقدر ناراحت شدم. اين فوتبال نيست. اين هواداري نيست. اين انسانيت نيست. کاش ميشد اين پسر رو پيدا کنم، بهش بگم دمت گرم که تيمت رو نميفروشي. دمت گرم که جلوي حرف زور کوتاه نمياي حتي اگه اذيتت کنند.»
وي در پايان نيز نوشت: «اون کسي بايد چهرهش محو و تار بشه که داره زور ميگه و اذيت ميکنه اين پهلوون رو.»
آرزويم بازي در تيم استقلال است
پسر 12 ساله درباره ماجراي روز حادثه گفت: آن روز تيم استقلال برده بود و من در صحرا داشتم خوشحالي مي کردم که آن دو نفر با ماشين آمدند و مرا صدا کردند . پرسيدند استقلالي هستي ؟ گفتم بله . بعد شروع کردند به تهديد من که بر ضد تيم استقلال شعار بدهم اما وقتي قبول نکردم کتکم زدند و با چاقو و گاز اشک آور مرا تهديد کردند.
پسر نوجوان ادامه داد: من عاشق استقلال هستم اگر از تيم استقلال من را دعوت کنند حتماً قبول مي کنم همين الان هم آرزويم بازي در اين تيم است مي خوام برم تست بدم اگر قبول شوم ميروم.
با مجازات افراد، وجدان مان را آسوده نکنيم
بر اساس ماده ۵ قانون حمايت از کودکان و نوجوانان مصوب ۱۳۸۱/۱۰/۱۱ کودک آزاري از جرايم عمومي است و احتياج به شکايت شاکي خصوصي ندارد و بر اساس ماده ۴ قانون فوق، هرگونه صدمه، آزار و شکنجه جسمي و روحي کودکان و ناديده گرفتن عمدي سلامت و بهداشت رواني و جسمي کودکان را داراي مجازات حبس ميداند.
قانونگذار نيز در ماده ۶۳۸ قانون مجازات اسلامي تظاهر به عمل حرام در انظار و اماکن عمومي را جرمانگاري ميداند که واجد مجازات حبس و شلاق است اما در همين رابطه مرتضي شهبازنيا، حقوقدان و رئيس سابق اسکودا به خبرنگار «ايران» گفت: در چنين پروندههايي دستگيري و مجازات افراد خاطي کافي نيست بلکه بايد در ابتدا يک سياست و فرايندي را در نظر بگيريم و به تک تک افراد جامعه نحوه برخورد با کودکان و رفتار صحيح را آموزش دهيم و سپس نظارت کنيم و پس از آن اگر در اجراي قوانين به مشکل برخورديم به سراغ مجازات برويم.
وي در ادامه افزود: بررسي پروندههاي مختلف کودکآزاري نشان ميدهد که مجازات راهکار خوبي نيست البته نه به اين معنا که بايد مجازات را حذف کنيم اما ما وقتي موضوعي را به افراد جامعه آموزش نداديم و سياستگذاري و فرهنگسازي درستي نکردهايم چه انتظاري ميتوانيم داشته باشيم. مطمئن باشيد بسياري از افرادي که به اتهام کودک آزاري بازداشت و مجازات ميشوند بر اين باور نيستند که کار خطايي کردهاند چون نميدانند که هرگونه فشار براي انجام کاري به اجبار ميتواند اتهام کودک آزاري باشد. ما ياد گرفتهايم که فقط متهمان را مجازات کنيم و فکر ميکنيم که کار درست انجام دادهايم در حالي که هرکدام از ما در قبال چنين متهماني مقصريم و بايد در وهله اول با فرهنگسازي به او بفهمانيم که انجام چنين کارهايي خطاست و نبايد انجامش دهي.
به هرحال اميدوارم ما بتوانيم در آيندهاي نزديک به فکر طراحي و تدوين برنامه جامعي براي سياستگذاري درست در اين حوزه باشيم و تنها با مجازات دلخوش نشويم و وجدانمان را آسوده نکنيم. چه بسا در بسياري از مواقع ميبينيم که مجازات عامل بازدارنده نيست و رفتارهاي فرد يا افراد خاطي بايد ريشهيابي شود تا کمتر شاهد چنين بزههايي باشيم.