توقف روند افزایشی کرونا در کشور

ايسنا/ عضو کميته علمي ستاد ملي مقابله با کرونا ضمن اشاره به توقف روند افزايشي کرونا در کشور در عين حال نسبت به شکلگيري تجمعات هشدار داد و گفت: تا زماني که واکسن براي اکثر مردم تزريق نشود، هر تجمعي ميتواند سبب افزايش ريسک ابتلا به بيماري شود.
دکتر مسعود مرداني با اشاره به روند کاهش کرونا در ۱۵ استان کشور اظهارکرد: البته هنوز هم موارد بيماري زياد است و در برخي نقاط مراجعه کننده جديد کرونايي رو به افزايش است. در چنين شرايطي تختهاي ما عمدتا اشغال هستند و ICU ها مملو از بيماران بدحال است ولي توقف روند رو به تزايد خوب است. با اين حال نبايد سبب شود که دوباره دچار سهلانگاري شويم.
وي علت توقف روند افزايشي بيماري را اينگونه توضيح داد: يکي از ويژگيهاي ويروس اين است که بين ۴ تا ۶ هفته در پيک قرار ميگيرد سپس کم کم روند کاهش را طي ميکند. از طرفي عده زيادي هم به بيماري مبتلا شدند و تا مدتي مبتلا نخواهند شد همچنين محدوديتهاي مشاغل، ممنوعيت تردد شبانه و... در کاهشي شدن آمار بيتاثير نيست.
اين متخصص بيماريهاي عفوني تاکيدکرد: تاکنون شايد يک درصد جمعيت کشور واکسينه شدهاند پس توقف روند افزايشي بيماري فعلا چندان به واکسيناسيون مرتبط نيست. براي اينکه آثار واکسيناسيون مشهود شود ۷۰ درصد جمعيت يا بايد واکسن زده باشند و يا پيشتر به بيماري مبتلا شده و ايمن شده باشند.
وي درباره احتمال تغيير سوش بيماري از ويروس انگليسي به ساير جهشها اظهار کرد: همه چيز به رفتار مردم بستگي دارد. اگر شال و کلاه کنند و به سفر بروند قطعا ابتلا به گونههاي جهش يافته هم افزايش خواهد يافت.
مرداني درباره وضعيت دارو و تجهيزات بيمارستاني در شرايط فعلي بيماري گفت: به شکلي مختصر در مورد داروي رمدسيوير کمبودهايي داشتيم اما ساير داروها و تجهيزات در دسترس است. فکر ميکنم کمبودهاي مقطعي برخي داروها هم به دليل مصرف بسيار بالايي باشد که در نتيجه افزايش تعداد بيماران در اين پيک رخ داده است.
وي با اشاره به تجمعات اعتراضي دانشآموزان پايه نهم و دوازدهم براي عدم برگزاري حضوري امتحانات نهايي اظهارکرد: از برنامهريزي آموزش و پرورش بياطلاع هستم اما دانش آموزان بايد دقت کنند اين تجمعات شلوغ اعتراضي باعث گردش ويروس ميشود اين در حاليست که حداقل تجمعات در هنگام برگزاري امتحانات با فاصله گذاري و رعايت پروتکلها است اما در چنين تجمعات اعتراضي احتمالا موضوع فاصلهگذاري فيزيکي رعايت نميشود و خود به بستري براي گسترش بيماري بدل ميشود.
مرداني درباره شرايط بيماري در روزهاي پيشرو باتوجه به تجمعات عيد فطر، برگزاري انتخابات رياست جمهوري و... گفت: تا زماني که واکسن براي اکثر مردم تزريق نشود، هر گونه تجمعي ميتواند سبب افزايش ريسک ابتلا به بيماري باشد.