ايسنا/معاون پژوهشگاه علوم و فناوري اطلاعات ايران گفت: وزارت علوم، آموزش الکترونيک را در برخي رشتهها جايگزين آموزش حضوري کرده و در اين راستا 200 رشته الکترونيک ارايه و 6 هزار دانشجو در سطح کشور پذيرش شدهاند.
غلامعلي منتظر در کنفرانس بين المللي "يادگيري و آموزش الکترونيکي" در شيراز اظهار کرد: دانشگاه آزاد 20 هزار دانشجو و وزارت بهداشت نيز حدود 1000 دانشجو در دورههاي آموزش الکترونيکي دارد.
وي بيان کرد: در آموزش و پرورش آموزش الکترونيکي مکمل آموزش حضوري است و در برخي موارد جاماندگان از تحصيل ميتوانند از آموزش الکترونيکي استفاده کنند که در اين سازمان از 900 عنوان کتاب درسي 200 عنوان الکترونيکي شده است .
معاون پژوهشي پژوهشگاه علوم و فناوري اطلاعات ايران يکي از مشکلات اساسي آموزش الکترونيک را عدم مفاهمه اين مباني و استفاده درست از آن دانست و گفت: آموزش الکترونيک طي سالهاي اخير در آموزش و پرورش، دانشگاهها و حوزههاي علميه مورد استفاده قرار گرفته اما تاکنون جايگاه اصلي خود را نيافته و برداشت صحيحي از اين شيوه آموزشي نميشود.
منتظر تصريح کرد: در برنامههاي آموزشي صدا و سيما، با وجود اعلام الکترونيکي بودن، مدرس از وسايل ارتباطي تدريس حضوري استفاده ميکند و آموزش خود را با انتشار فيلم بر روي سي دي به فروش ميرساند و متاسفانه اين نوع فعاليت با عنوان آموزش الکترونيکي مورد استفاده قرار ميگيرد.
مشاور علمي مرکز مطالعات و همکاريهاي علمي بينالمللي خاطرنشان کرد: در عرصه آموزش الکترونيک يادگيرندگان، در يک مکان نيستند اما در زمان رفع اشکال و آزمون، هم مکان مي شوند البته وجود فايل هاي متني در برخي آموزشها و استفاده از کتاب نيز از اشکلات اين نوع آموزش در برخي دانشگاهها محسوب ميشود.
وي بيان کرد: با بررسي رويکرد سازمانهاي مختلف ميتوان دريافت که ما در کدام نسل آموزشي قرار داريم و براي طي مسير آينده چه برنامهريزي بايد انجام دهيم.