نماد آخرین خبر

دستگیری ۱۶۰۰ نفر از گردانندگان سایت‌های قمار و شرط‌بندی

منبع
تسنيم
بروزرسانی
دستگیری ۱۶۰۰ نفر از گردانندگان سایت‌های قمار و شرط‌بندی

تسنيم/ مدير مطالعات باليني واکسن کوو ايران برکت گفت: تا پايان ارديبهشت‌ماه، ۱۰هزار داوطلب در دو شهر تهران و کرج واکسن ايراني کرونا را دريافت خواهند کرد.

سردار وحيد مجيد با اشاره به اهم اقدامات پليس فتا در سال 99، اظهار کرد: سال 99 را در حالي به پايان رسانديم که ويروس منحوس کرونا  بر زندگي بشر سايه افکنده و با توجه به همه‌گيري اين ويروس در جوامع و کشورهاي مختلف به نوعي شاهد کوچ مردم از فضاي حقيقي به مجازي به ويژه براي انجام تبادلات بانکي، تجارت و خريد و فروش بوديم، درصد بسياري از مردم از فضاي سايبري استفاده کردند و در اين بين مجرمان سايبري نيز  به دنبال اقدامات مجرمانه خود بودند.

رئيس پليس فتا با اشاره به تشديد رصد تحرکات در فضاي مجازي به ويژه با شيوع ويروس کرونا، ادامه داد: در انتهاي سال 98 با پيگيري‌هاي صورت گرفته و البته با همکاري بانک مرکزي موفق شديم موضوع "رمز پويا" را به عنوان يک اقدام ملي اجرايي و جايگزين رمزهاي "ايستا" کنيم و با اين اقدام بر خلاف سالهاي 90 تا 98 که همواره شيب جرايم برداشتهاي اينترنتي و اقتصادي رو به افزايش بود، در سال 99 و با فعال شدن رمزپوياها اين شيب به سمت کاهش 25 درصدي رفت.

وي بيان کرد: در تعاقب اجراي اين طرح، بحث مرحله دوم رمزپوياها اجرايي شد و با بررسي و فرصت دو دقيقه‌اي که براي کاربران وجود داشت، موضوع مبلغ و نوع تراکنش در پيامک و اطلاع آن به کاربران گنجانده شد که اين موضوع نيز در کاهش جرايم برداشتهاي اينترنتي مؤثر واقع شد.

اين مقام ارشد انتظامي با اشاره به تشديد اقدامات پليس فتا همزمان با شيوع ويروس کرونا به منظور جلوگيري از فعاليتهاي مجرمان و بهره‌برداري از فضاي موجود افزود: در بحث برخورد با "فيک‌نيوزها"، انتشاردهندگان اخبارهاي جعلي، و شايعات نيز اقدامات قابل توجهي انجام داديم.

مجيد خاطرنشان کرد: عده‌اي با انتشار کليپهاي تقطيع شده، جعلي و ويسهاي تقلبي به دنبال متشنج کردن فضاي جامعه و تخريب روحيه مردم بودند، بنابراين سه هزار و 384 شبکه اجتماعي را مورد پايش سايبري قرار داديم، در اين ميان بالغ بر 800 مورد تذکر در حوزه شايعات کرونايي ابلاغ و بالغ بر 700 پرونده قضائي تشکيل شد.

رئيس پليس فتا ادامه داد: انتشار اخبار کذب و شايعات، کليپهاي تقلبي و تقطيع شده در پلت‌فرمهاي مختلفي صورت مي‌گرفت که براساس واپايشهاي پليس فتا بايد بگويم 56 درصد در حوزه شايعات، 17 درصد آمار جعلي و 6 درصد جرايم کلاهبرداري بود و براي مردم نگراني زيادي ايجاد مي‌کرد.

برخورد با اراذل و اوباش

اين مقام مسئول يکي از اقدامات پليس فتا را برخورد با جولان اراذل و اوباش در فضاي مجازي برشمرد و اظهار کرد: همانگونه که مقابله و مبارزه با اراذل و اوباش از برنامه‌هاي اولويت‌دار پليس در فضاي حقيقي بوده است، از رصد فعاليتهاي مجرمانه اين افراد در فضاي مجازي غافل نشديم و ضمن رصد 21 هزار پيج، بر روي چهار هزار پرونده در اين رابطه تمرکز کرديم و در اين رابطه بالغ بر 500 پرونده تشکيل شد.

مجيد درباره رصد تحرکات مجرمان درباره خريد و فروش سلاح و مهمات در فضاي سايبري سخن گفت و افزود: 12 هزار تارنما که اکثر آنها در پلت‌فرمهاي اينستا و تلگرام بودند را مورد رصد قرار داديم و در اين ميان هزار و 700 پرونده قضائي تشکيل شد.

وي تصريح کرد: در حوزه امنيت فضاي مجازي طرحهاي ديگري نيز با موضوعات اخلاقي، مزاحمتهاي فردي و اجتماعي با رويکرد تذکر، ارشاد و مقابله اجرايي شد که  در اين ميان 31 هزار تارنما و پيج را رصد و  پس از واپايش 13 هزار تارنما، حدود هزار و 800 پرونده در اين رابطه انجام شد.

رئيس پليس فتا با بيان اينکه برخورد با اراذل و اوباش و فروشندگان سلاح و مهمات از مطالبات جدي مردم از پليس است ، تأکيد کرد: در فضاي مجازي هرگونه فعاليت مجرمانه‌اي را رصد مي‌کنيم و اجازه جولان به اراذل و اوباش نمي‌دهيم.

اين مقام ارشد انتظامي متذکر شد: تمرکز و رصد فعاليتها در حوزه‌هاي کسب و کارهاي مجازي و اقتصاد ديجيتال، بررسي و رسيدگي به حوادث رايانه‌اي از ديگر وظايف حوزه پليس فتا است که در اين زمينه اقدامات زيادي انجام داده‌ايم و در تلاش هستيم براي کسب و کارهاي مجاز، امنيت مطلوبي را در فضاي سايبري ايجاد کنيم.

گسترش فعاليت مرکز فوريتهاي سايبري

مجيد با اشاره به گسترش فعاليت مرکز فوريتهاي سايبري بيان کرد: در 13 استان حوزه فعاليت فوريتهاي سايبري را افزايش داديم، 147 هزار تماس با مرکز فوريتهاي سايبري پليس در قالب "چت آنلاين" و "تماس تلفني" داشتيم که 90 درصد مربوط به دريافت راهنمايي و مشاوره بود.

تشريح اولويتهاي سال 1400

وي، تشديد اقدامات سايبري، مقابله با فعاليت سايتهاي شرط‌بندي و قمار، امن‌سازي فضاي سايبري براي کسب و کارهاي مجاز و ... را از برنامه‌هاي اولويت‌دار اين پليس معرفي کرد و افزود: مسئوليت‌سازي در ساير سازمانها و وزارتخانه‌هاي همکار با مأموريتهاي پليس فتا از جدي‌ترين اقدامات ما در سال جاري است، به گونه‌اي که اين روند در تداوم برنامه‌هاي سال گذشته دنبال شده و در پي تمرکز بر اين مهم با چند وزارتخانه و سازمان تفاهم نامه انعقاد کرده‌ايم.

رئيس پليس فتا با اشاره به انعقاد تفاهم‌نامه پليس فتا با سازمان محيط زيست تصريح کرد: جلوگيري از قاچاق گونه‌هاي نادر محيط زيست از دستاوردهاي جدي اجراي اين همکاري‌ها است.

اين مقام انتظامي، تلاش براي رفع خلاء‌هاي قانوني به منظور افزايش دستاوردهاي سايبري پليس را از ديگر اقدامات اولويت‌دار پليس فتا برشمرد و يادآور شد: در اين رابطه با اعضاي کميسيونهاي تخصصي مجلس شوراي اسلامي نشستهاي مداومي داشته و داريم.

حضور دانش آموزان در فضاي مجازي

مجيد عنوان کرد: همزمان با شيوع ويروس کرونا و اعمال محدوديت در ترددها، شاهد بوديم که موضوع تحصيل، آموزش و امتحانات دانش‌آموزان معطوف به فضاي سايبري شد بنابراين پويشي در سال 99 به عنوان "کودکان سايبري" با هدف تبيين آسيبهاي اخلاقي و جرايم سايبري که متوجه کودکان مي‌شود و همچنين ايجاد حساسيت اجتماعي و گفتمان‌سازي در رابطه با ورود دانش‌آموزان به فضاي مجازي، در يک هفته تدوين و اجرايي کرديم.

وي، با اشاره به روزشمار پويش "کودکان سايبري" عنوان کرد: کودکان سايبري؛ کرونا و آموزش، کودکان سايبري؛ مسئوليت اجتماعي، کودکان سايبري؛ خشونت سايبري، کودکان سايبري؛ اعتياد سايبري، چگونگي والد پروري در فضاي مجازي، کودکان کار سايبري، پليس فتا؛ حامي کودکان از محورهاي اين روز شمار هفتگي بود و خوشبختانه بازتاب خوبي داشت.

رئيس پليس فتا به بازخوردگيري از اجراي پويش کودکان سايبري اشاره و مطرح کرد: در هزار و 29 پلت‌فرم شبکه‌هاي اجتماعي، اين پويش و عمليات رسانه‌اي آن، بالغ بر هشت ميليون بازديد داشته است و بالغ بر 238 مورد محتواي پيشگيرانه سايبري و 47 مورد محتواي پيشگيرانه سايبري با محور گرافيک و عکس‌نما از اين بازتاب توليد شد و در پلت‌فرمهاي تبليغاتي اين پويش 247 بار در ويدئوهاي اشتراک محتوا، بازنشر شد، ضمن اينکه در هزار و 910 تيزر در590 نقطه از شهر به صورت فيزيکي نمايش داده شد.

مجيد درباره فعاليت در فضاي مجازي همزمان با انتخابات رياست جمهوري عنوان کرد: پايش فضاي مجازي و رسيدگي به تخلفات اين حوزه در اشکال مختلف از جمله اقدامات ما در اين ايام است و موضوعاتي از قبيل تخريب کانديداها، توهين، انتشار کليپهاي حاوي افترا، توهين يا نشر حريم خصوصي افراد را رصد و دنبال مي‌کنيم.

وي بيان کرد: رصد هرگونه فعاليت در حوزه را به جد دنبال مي‌کنيم و تاکنون تخلفي در اين زمينه نداشته‌ايم.

اين مقام انتظامي درباره اقدامات پليس در حوزه برخورد با گردانندگان سايتهاي شرط‌بندي و قمار عنوان کرد: اقدامات گسترده‌اي در اين خصوص انجام داده‌ايم به طوري که بالغ بر 6 هزار شبکه که مربوط به تبليغات اين چنيني بوده رصد، چهار هزار پرونده تشکيل و هزار و 600 متهم دستگير شده است.

رئيس پليس فتا از انهدام 15 باند قمار در پي تشديد اقدامات مقابله‌اي پليس فتا خبر داد و گفت: 246 نفر از اعضاي اين 15 باند، شناسايي و دستگير شده‌اند.

اين مقام مسئول درباره برخورد با کساني که ادعاي فروش سوالات کنکور را دارند نيز گفت: هر پديده‌اي در فضاي سايبري، مجرمان را مترصد اقدامات کلاهبردارانه مي‌کند و ما همکاري خوبي با سازمان سنجش داريم و حدود 13 کانال تلگرامي که در رابطه با فروش سؤالات فعاليت مي‌کردند شناسايي و برخوردهاي لازم صورت گرفت و همزمان با امتحانات دانش‌آموزان و فرا رسيدن کنکور فعاليتهايمان را در اين حوزه و رصد تحرکات مجرمانه تشديد مي‌کنيم.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar