کلاهبرداریهای رایج در حوزه ارزهای دیجیتال کدامند؟

باشگاه خبرنگاران/ رئيس مرکز تشخيص و پيشگيري از جرايم سايبري پليس فتا به تشريح کلاهبرداريهاي رايج در حوزه ارزهاي ديجيتال پرداخت.
سرهنگ علي محمد رجبي رئيس مرکز تشخيص و پيشگيري از جرايم سايبري پليس فتا ناجا با بيان اينکه حوزه ارزهاي ديجيتال مانند ديگر حوزههاي فعال در فضاي مجازي داراي بسترهاي مخرب هستند و احتمال کلاهبرداري در اين فضا نيز وجود دارد، گفت: کلاهبرداريهاي رايج در اين حوزه به ۴ دسته کلي تقسيم بندي ميشود.
وي با بيان اينکه پانزي، هرمي و شبکهاي از مهمترين بسترهاي کلاهبرداري در حوزه ارزهاي ديجيتال هستند، افزود: در اين روش شما مامور فروش يک محصول توکن بي ارزش هستيد و سود شما از طريق سرمايه گذاران جديد پرداخت ميشود تا اينکه در نهايت به دليل نبودن سرمايهگذار جديد تره از هم ميپاشد.
سرهنگ رجبي با اشاره به صرافيها، کيف پولهاي جعلي تصريح کرد: در اين روش صرافي پس از چند ماه فعاليت به طور ناگهاني با تمام سرمايهها ناپديد ميشود، بنابراين در هر نرم افزار و يا وب سايت سرمايه گذاري ارزشهاي ديجيتال خود را واريز نکنيد.
وي با اشاره به فروش توکنهاي بي ارزش افزود: بسياري از توکنها هدف و کاربردي به جز خالي کردن جيب افراد ندارند، لذا فراموش نکنيد همه ارزهاي ديجيتال نميتوانند به موفقيت برسند.
رئيس مرکز تشخيص و پيشگيري از جرايم سايبري پليس فتا ناجا با بيان اينکه وب سايتهاي جعلي و شبيه سازي شده يکي ديگر از بسترهاي کلاهبرداري در حوزه ارزهاي ديجيتال هستند، بيان کرد: صفحات جعلي، ظاهري مشابه سايت اصلي دارند، اما در حقيقت گامي براي رسيدن به اطلاعات شخصي شما هستند؛ بنابراين مراقب صفحات، ايميلها و پيامهايي که از شما اطلاعات حسابتان را ميخواهند، باشيد.
سرهنگه رجبي گفت: بدون اغراق اکثر سايتهاي کلود ماينينگ در واقع پانزي و کلاهبرداري هستند و هيچ استخراج واقعي در آن انجام نميشود بنابراين هميشه به خاطر داشته باشيد در صورت مواجهه با ايدههاي رويايي و ادعاهاي غيرمنطقي در حوزه ارزهاي ديجيتال به کلاهبرداري بودن آن شک نکنيد.