نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
جامعه و حوادث

اظهارات سخنگوی ستاد ملی مبارزه با کرونا درباره برگزاری یا لغو آزمون های کشوری

منبع
صدا و سيما
بروزرسانی
اظهارات سخنگوی ستاد ملی مبارزه با کرونا درباره برگزاری یا لغو آزمون های کشوری

صدا و سيما/ سخنگوي ستاد مقابله با کرونا : اين ستاد هيچ آزموني را در کشور برگزار يا لغو نمي‌کند. البته برگزار کنندگان بايد شيوه نامه هاي اعلام شده را رعايت کنند و اگر نمي توانند قاعدتا آزمون لغو خواهد شد.

آقاي دکتر عليرضا رئيسي گفت: ستاد مقابله با کرونا شيوه نامه‌هاي بهداشتي براي هر آزمون را ارائه مي‌کند و اين برگزارکنندگان هستند که در صورت امکان رعايت اين شيوه نامه‌ها آزمون برگزار مي‌کنند و اگر نتواند شيوه نامه‌ها را به درستي اجرا کنند موظف به لغو آزمون هستند.
وي با انتقاد از يکي از مجريان صدا و سيما که برگزاري آزمون ارتقا را بدون اطلاعات دقيق زير سؤال برده بود گفت: اين آزمون براي پزشکان عمومي است که در حال گذراندن دوره دستياري هستند و شغلشان به گونه‌اي است که بر بالين بيماران حاضر مي‌شوند.
آقاي دکتر رئيسي اضافه کرد: سالن محل برگزاري آزمون براي پزشکان دوره دستياري بسيار امن‌تر از بالين بيمار است.
وي ادامه داد: تمام پزشکان از جمله دانشجويان دوره دستياري واکسن مقابله با کرونا دريافت کرده اند و برگزاري آزمون براي آنان مخاطره آميز نخواهد بود.

سخنگوي ستاد مقابله با کرونا از برخي مجريان رسانه ملي در خواست کرد تا پيش از اظهار نظر با کارشناسان مربوطه مشورت کنند يا يکي از کارشناسان را در برنامه خود دعوت کنند که نظرات و جمع بندي‌ها بر اساس شواهد علمي و کارشناسي ارائه شود.

تزريق هفت ميليون دز واکسن تاکنون
سخنگوي ستاد مقابله با کرونا از تزريق ۷ ميليون دُز واکسن در کشور تاکنون خبر داد.
آقاي دکتر عليرضا رييسي در گفتگوي اختصاصي با خبرنگار خبرگزاري صدا و سيما گفت: تاکنون ۸ ميليون و ۱۰۰ هزار دز واکسن تحويل نظام سلامت شده است که ۷ ميليون و ۸۰۰ هزار دُز آن توزيع شده است و ۷ ميليون دُز تاکنون به هموطنان تزريق شده است.
وي افزود: مرحله نخست واکسيناسيون شامل گروه‌هاي بهداشت و درمان به پايان رسيده است و مرحله دوم گروه‌هاي سني ۸۰ سال به بالا ‏ ۷۵ تا ۸۰ سال و ۷۰ سال به بالا واکسن دريافت کرده اند و تفاوت شمار واکسن‌هاي توزيع شده با واکسن‌هاي تزريق شده به سبب نرسيدن زمان تزريق دُز دوم افراد ۷۰ سال به بالا و يا حفظ سهميه جاماندگان اين گروه سني است.


سخنگوي ستاد مقابله با کرونا با بيان اين که از اين پس تا واکسن در يخچال‌هاي ما قرار نگيرد به دريافت آن اعتماد نداريم ادامه داد: ارسال نشدن ۳ ميليون دُز واکسن از سوي کشوري که آن را به سبب نياز‌هاي داخلي مصرف کرد موجب اختلال در واکسيناسيون شد.
وي با بيان اين که ۸۰۰ مرکز تجميع واکسيناسيون در کشور فعال شده بود اضافه کرد: که در تهران ۷۵ مرکز فعال داشتيم به سبب کمبود حجم واکسن مجبور به تعطيلي برخي از مراکز شديم به گونه‌اي که تنها در تهران ۳۲ مرکز فعال تزريق واکسن داشتيم.
سخنگوي ستاد مقابله با کرونا با اشاره به اين که در برخي از مراکز واکسيناسيون تهران تجمع‌هايي مشاهده شد افزود:، اما خوشبختانه در ديگر نقاط کشور ازدحام در مراکز واکسيناسيون نبود.


آقاي دکتر رييسي گفت: با در اختيار داشتن واکسن کافي مراکز تجميع واکسيناسيون افزايش خواهد يافت به گونه‌اي که اين مراکز در تهران از ۷۵ به ۷۹ مرکز در پايان هفته خواهد رسيد.
سخنگوي ستاد مقابله با کرونا افزود: براساس پيش بيني‌ها تا فردا صبح يک و نيم ميليون دُز واکسن جديد وارد کشور مي‌شود و هفته آخر تير نيز يک و نيم ميليون دُز واکسن ديگر نيز به کشور مي‌رسد.
وي اضافه کرد: در مرداد نيز ۵ تا ۶ ميليون دُز واکسن ديگر وارد کشور خواهد شد.
آقاي دکتر رييسي گفت: هم اکنون ۳۸۰ هزار دُز واکسن کووبرکت در اختيار داريم و ۴۰ هزار دُز ديگر در حال برچست گذاري است.
وي ابراز اميدواري کرد که تا يکم مرداد حدود ۶۵۰ هزار دُز ديگر از اين واکسن در اختيار نظام سلامت قرار گيرد و افزود: تا ابتداي مرداد حدود يک ميليون دُز واکسن کووبرکت در اختيار خواهيم داشت.
وي اضافه کرد: براساس برنامه ريزي‌ها در مرداد هر هفته يک ميليون دُز واکسن داخلي خواهيم داشت که اين رقم در شهريور به ماهانه ۱۰ ميليون دُز واکسن افزايش مي‌يابد.
آقاي دکتر رييسي درباره واکسن پاستور نيز گفت: ۱۳۰ هزار دُز از اين واکسن در اختيار است و به نظر مي‌رسد در مرداد و شهريور نيز هر ماه ۵۰۰ هزار دُز از اين واکسن در اختيار نظام سلامت قرار گيرد.

 

رعايت ۶۸ درصدي شيوه نامه‌هاي بهداشتي در کشور
سخنگوي ستاد ملي مقابله با کرونا از رعايت ۶۸ درصدي شيوه نامه‌هاي بهداشتي در کشور انتقاد کرد.
آقاي دکتر عليرضا رئيسي  گفت: به سبب سهل انگاري و يا خستگي و يا تصور ايمني کامل از تزريق واکسن رعايت شيوه نامه‌ها در کشور کاهش يافته است که اين خطراتي را در پي خواهد داشت.
وي افزود: متأسفانه در برخي از استان‌ها رعايت شيوه نامه‌ها با کمتر از ۴۰ درصد رسيده است.
آقاي دکتر رئيسي گفت: از ابتدا در جهان سويه ووهان سپس انگليسي و پس از آن دلتا فراگير شد.
وي افزود: حدود ۶۸ کشور در جهان با سويه دلتا درگيرند.
سخنگوي ستاد ملي مقابله با کرونا اضافه کرد: امريکا و انگليس نيز با سويه دلتا آلوده شده اند، اما از آنجا که در انگليس درصد بالايي از جمعيت واکسينه شده اند هرچند روزانه حدود ۲۴ هزار نفر به کرونا مبتلا مي‌شوند، اما ميزان مرگ در اين کشور حدود ۱۰ تا ۲۰ نفر در شبانه روز است که اين نشانه‌اي اميدبخش در تأثيرگذاري واکسيناسيون محسوب مي‌شود.
آقاي دکتر رئيسي درباره موج يا خيز جديد کرونا نيز در کشور گفت: هر موج بيماري داراي يک بازوي بالا رونده، يک قله و يک بازوي پايين رونده است که بايد از يک نقطه شروع و به يک نقطه خاتمه يابد و بين دو موج نياز به فاصله زماني مقبول است، اما در شرايط کنوني موج چهارم در اواسط بازوي پايين رونده خود متوقف شد و دوباره بيماري کرونا شدت گرفت به گونه‌اي که نمي‌توان با قاطعيت شدت گرفتن بيماري کرونا در شرايط موجود را موج پنجم ناميد.
وي افزود: تنها در استان سيستان و بلوچستان مي‌توان با قاطعيت گفت که اين نخستين موج بيماري کرونا در اين استان است.
آقاي دکتر رئيسي اضافه کرد: هم اکنون ۱۶ استان کشور در بخش‌هاي جنوب و شرق دچار سويه دلتا شده اند و کمتر از يک هفته سويه غالب در تمام کشور دلتا خواهد بود.
وي گفت: در اولويت واکسيناسيون بعدي گروه‌هاي سني استان‌هاي جنوب و شرقي کشور سريع‌تر از ديگر افراد همسالشان در ساير استان‌ها واکسن کرونا دريافت مي‌کنند به گونه‌اي که واکسيناسيون در اين استان‌ها از ۶۵ سال به بالا اعلام خواهد شد، اما در ديگر استان‌ها از ۶۸ سال به بالا (هر دو سال در يک گروه) اعلام مي‌شود تا از ازدحام نيز پيشگيري شود.
سخنگوي ستاد ملي مقابله با کرونا کشور از تلاش‌هاي رسانه‌ها و به ويژه خبرنگاران صدا و سيما در دوران کرونا به صورت ويژه قدرداني کرد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar