طوفان ۲۶۱ نفر را در سیستان روانه بیمارستان کرد

ايرنا/ مديرکل دفتر مديريت بحران استانداري سيستان و بلوچستان گفت: ۲۶۱ نفر از مردم منطقه سيستان در شمال اين استان به دليل مشکلات تنفسي ناشي از توفان و گرد و خاک از پنجم مرداد تاکنون روانه بيمارستانها و مراکز درماني شدند.
عليرضا شهرکي اظهار داشت: اين افراد به دليل عوارض تنفسي، چشمي و قلبي ناشي از توفان به بيمارستانها، مرکز درماني و پايگاههاي اورژانس مراجعه کردند.
وي ادامه داد: ۵۶ نفر از اين افراد در بيمارستانهاي شمال سيستان و بلوچستان بستري و ۲۰۵ نفر به صورت سرپايي درمان شدند.
مديرکل دفتر مديريت بحران استانداري سيستان و بلوچستان گفت: با توجه به خشک بودن تالاب هامون و در نتيجه بروز پديده توفان و گرد و خاک همواره مردم منطقه سيستان به دليل مشکلات مختلف که عمدهترين آنها تنفسي و چشمي است به مراکز بهداشتي درماني و بيمارستانها مراجعه ميکنند.
به گفته مديرکل هواشناسي سيستان و بلوچستان؛ ميزان ساعت آفتابي زابل بر اثر توفان شن و کاهش شديد ديد افقي در اين شهر به صفر رسيد.
محسن حيدري اظهارداشت: براي نخستين بار از ابتداي سالجاري توفان مانع تابش خورشيد در شهر زابل شده به طوريکه حتي يک دقيقه ساعت آفتابي نيز در اين منطقه ثبت نشده است.
وي ادامه داد: وزش بادهاي شديد ۱۲۰ روزه در زابل از شامگاه دوشنبه به توفان گرد و خاک تبديل شد و روز سهشنبه نيز ادامه يافت تا جايي که توده عظيم گرد و غبار به نيکشهر در جنوب استان نيز رسيد و شرايط کيفي هوا را به شدت کاهش داد.
مديرکل هواشناسي سيستان و بلوچستان افزود: بامداد امروز نيز بيشينه سرعت باد در زابل به ۳۰ متر بر ثانيه معادل ۱۰۸ کيلومتر بر ساعت رسيد و گرد و غبار حاصل، شعاع ديد افقي در محدوده فرودگاه اين شهر را به ۲ هزار و ۵۰۰ متر کاهش داد.
وي تصريح کرد: هماينک باد شديد و گرد و غبار گسترده مهمترين پديدههاي جوي حاکم در سيستان و بلوچستان هستند که از هيرمند و زهک در شمال استان تا نيکشهر در جنوب استان کشيده شده است.
حيدري اظهارداشت: بر اساس خروجي نقشههاي پيشيابي و مدلهاي جوي، همچنان وزش بادهاي شديد ۱۲۰ روزه در شمال استان و نفوذ گردوغبار آن به عرضهاي پايين تر ادامه دارد.