ادعاهای عجیب با نام طب ایرانی؛ از واکسیناسیون تا درمان کرونا

ايسنا/مديرکل دفتر طب ايراني و مکمل وزارت بهداشت با تاکيد بر اينکه طب سنتي تقابل و تعارضي با واکسيناسيون ندارد، گفت: برخي صحبتهايي بر اين اساس انجام مي دهند که «ما اصلا فرزندمان را واکسن نزديم و هيچ مشکلي هم نداشته است»؛ پاسخ اين افراد اين است که فرزندشان در چتر ايمني عمومي که به سبب درصد بالاي پوشش واکسيناسيون اتفاق افتاده، قرار گرفته که تاکنون بيمار نشده ولي اگر درصد ايمني کاهش يابد بدون شک همه افراد با مشکل مواجه خواهند شد.
دکتر نفيسه حسيني يکتا، با تاکيد بر اينکه طب ايراني با تزريق واکسن کرونا منافاتي ندارد، گفت: متاسفانه ادعاهاي عجيبي را با نام طب ايراني ميشنويم، مدعياني که خود را صاحب نظر اين حوزه ميدانند اقدام به اظهار نظر ميکنند. آنچه که ميتوان با قطعيت گفت اين است که نه تنها واکسيناسيون در تقابل و تعارض با اصول و مباني طب ايراني نيست بلکه سابقه روشهايي شبيه به واکسيناسيون که طبيعت بدن را وادار به تقويت ميکرده و بدن را با ميکروارگانيسمها و عوامل بيماريزا آشنا ميکرده است و استفاده از اين روشها در طب ايراني و بومي ما به تاريخي قبل از تاريخ واکسيناسيون رسمي در دنيا باز ميگردد.
وي افزود: بنابراين نه تنها واکسيناسيون با طب ايراني در تعارض نيست بلکه بر اساس ردپايي که در منابع ما وجود دارد مدعي هستيم که مکتب طب ايراني در اين زمينه حرفهايي براي گفتن دارد و اتفافا مقالات اين موضوع در مجلات معتبري هم به چاپ رسيده است. پس اينکه طب ايراني با واکسيناسيون مخالفت دارد به هيچ وجه صحيح نيست.
حسيني يکتا تاکيد کرد: اگر کرونا را هم در نظر نگيريم گاهي هم برخي صحبتهايي بر اين اساس ميکنند که «ما اصلا فرزندمان را واکسن نزديم و هيچ مشکلي هم نداشته است»؛ پاسخ اين افراد اين است که فرزندشان در چتر ايمني عمومي که به سبب درصد بالاي پوشش واکسيناسيون اتفاق افتاده است قرار گرفتند که تاکنون بيمار نشدند ولي اگر درصد ايمني کاهش يابد بدون شک همه افراد با مشکل مواجه خواهند شد.
اين متخصص طب ايراني درباره درمان کرونا، اظهار کرد: درمان قطعي اين بيماري در طب رايج هم وجود ندارد. هر وقت ادعايي شد که يک روش درماني در هر يک از مکاتب درماني ميتواند درمان قطعي کوويد۱۹ باشد بدون شک بايد به مسير علمي اين ادعا شک کرد. درمان قطعي وجود ندارد ولي روشهاي طب ايراني ميتواند در بهبود و پيشگيري کمک کننده باشد.
بنابراعلام کانال خبري وبدا، وي افزود: از شيوع همهگيري کرونا به گوشمان ميرسيد که افراد روشهايي را براي کمک به درمان کرونا مطرح ميکردند و برخي هم روشهايي ارائه ميدادند که ميتوانست آزمايش شود، مسير بررسي اين ادعاها به جز در کارآزماييهاي باليني قرار ندارد.
وي گفت: از ابتداي شيوع کرونا ۹۸ کارآزمايي باليني درحوزه گياهان دارويي و فرآوردههاي سنتي در مراکز دانشگاهي داشتيم و گزارش حدود ۵۵ عدد از آنها به دفتر ما رسيده است و تعدادي از آنها هم توانسته مجوز داروي گياهي کمک کننده به درمان کرونا را از سازمان غذا و دارو بگيرد و ما جز اين مسير تحقيقاتي نداريم.