شرایط برگزاری مراسم ماه محرم اعلام شد
باشگاه خبرنگاران/ معاون امنيتي وزير کشور شرايط برگزاري مراسم ماه محرم را اعلام کرد.
حسين ذوالفقاري، معاون امنيتي وزير کشور و رئيس کميته امنيتي، اجتماعي و انتظامي ستاد مقابله با بيماري کرونا در جلسه امروز اين کميته که با حضور ايرج حريرچي معاون کل و عليرضا رئيسي معاون بهداشتي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي کشور و نمايندگان دستگاههاي ذيربط در محل وزارت کشور برگزار شد با تاکيد بر اينکه وضعيت بيماري در کشور، شرايط مناسبي ندارد؛ گفت: در شرايط کنوني افزايش حداکثري رعايت دستورالعملهاي بهداشتي در کنار سرعت در امر واکسيناسيون ميتواند زمينه را براي کنترل و مهار بيماري فراهم سازد.
بررسي نحوه برگزاري مراسم ايام ماه محرم از دستور کارهاي مهم جلسه امروز بود که ضمن تأکيد بر نقش موثر سازمان تبليغات اسلامي، مقرر شد: مراسم به شرط رعايت کامل دستورالعملهاي بهداشتي و به طور مشخص استفاده صد در صدي از ماسک، رعايت فاصله گذاري اجتماعي و با اولويت استفاده از مکانهاي باز و داراي تهويه هوا برگزار شود. ذوالفقاري با بيان اينکه تجربه خوبي در سال گذشته در برگزاري مراسم ماه محرم داشته ايم، تصريح کرد: بايد اين تجربه موفق امسال هم با رعايت حداکثري دستورالعملهاي بهداشتي و حفظ فاصله گذاري اجتماعي تکرار شود.
وي در ادامه گفت: امسال هم مثل سال گذشته ايستگاههاي صلواتي داير نخواهد شد و در عوض موکبهاي سلامت براي پخش ماسک مورد توجه قرار ميگيرد. رئيس کميته امنيتي، اجتماعي و انتظامي مديريت بيماري کرونا در بخش ديگري از صحبت هايش به مراسم دسته روي در ايام محرم اشاره کرد و گفت: اين مراسم نبايد به محلي براي تجمع عزاداران تبديل شود و بايد صرفاً به صورت محلي و محدود با رعايت اصول بهداشتي برگزار شود.
موضوع عدم تشکيل مراسم خانگي در ايام محرم از ديگر تاکيدات امروز جلسه کميته امنيتي، اجتماعي و انتظامي مديريت بيماري کرونا بود و در اين خصوص ذوالفقاري اظهار داشت: به تجربه ديده شده که مراسم خانگي با توجه به فضا و مکان سر بسته عامل شيوع و انتقال بيماري است و براي همين اين درخواست را از مردم عزيز کشورمان داريم که تحت هيچ شرايطي مراسم عزاداري در خانه هايشان برگزار نکنند.
معاون وزير کشور در بخش ديگري از صحبت هايش با اشاره به اينکه متولي اعلام و تحقق سياستهاي کرونايي در ايام ماه محرم، سازمان تبليغات اسلامي است؛ گفت: سازمان تبليغات اسلامي با کارهاي فرهنگي و رسانهاي نسبت به ضرورت رعايت دستورالعملهاي بهداشتي اهتمام جدي تري داشته باشد. افزايش بيماران کرونايي طي هفتههاي اخير از ديگر محورهاي مورد اشاره در جلسه امروز بود و در اين خصوص رئيس کميته امنيتي، اجتماعي و انتظامي مديريت بيماري کرونا خاطر نشان کرد: طبق آخرين گزارشها قرار است در هفتههاي پيش رو ۱۱ ميليون دوز واکسن وارد کشور شود و اميد ميرود با اين ميزان واردات در کنار توليدات داخلي، روند انجام واکسيناسيون سراسري سرعت بيشتري به خود گيرد.
ذوالفقاري همچنين افزود: طبق گزارش وزارت بهداشت، سويه هندي بيماري کرونا قدرت تسري و مرگ بسيار بالايي دارد و با توجه به سرعت بالاي ابتلاي اين بيماري، ضرروت تشديد محدوديتهاي بهداشتي و اتخاذ تدابير ويژه احساس ميشود که در اين زمينه پيشنهادات مورد نظر کميته به ستاد ملي مديريت کرونا ارائه شده است. وي در پايان خاطر نشان کرد: تجربه يک و نيم ساله بيماري کرونا نشان داده که موثرترين گزينه در مهار اين بيماري، رعايت حداکثري دستورالعملهاي بهداشتي با دو مکانيسم استفاده از ماسک و حفظ فاصله گذاري اجتماعي در کنار واکسيناسيون است و اميد ميرود با افزايش ميزان رعايت دستورالعملهاي بهداشتي در کنار سرعت در روند واکسيناسيون، وضعيت عمومي بيماري در کشور کنترل و مهار شود.