چرایيِ ابتلای برخی بیماران کووید به قارچ سیاه

ايسنا/ "موکورمايکوزيس" نوعي عفونت قارچي مزمن و عامل بيماري "قارچ سياه" است که منجر به ايجاد رنگ سياه در مخاط بيني ميشود و ميتواند سينوسها، مغز، ريهها و چشمها را آلوده کند.
اين بيماري عموما در افرادي که سيستم ايمني ضعيف تري داشته و توان مبارزه کمتري با عفونت دارند، بروز ميکند و مي تواند در افراد ديابتي يا داراي نقص ايمني شديد مانند بيماران سرطاني يا مبتلايان به ايدز خطرساز باشد.
آبريزش بيني، تورم و درد يک طرفه صورت، سردرد، تب و بافتمردگي برخي از علائم ابتلا به اين عفونت قارچي است که سبب مرگ برخي از بيماران نيز ميشود.
اين قارچ که معمولا درون خاک، گياهان پوسيده و بافتهاي مرده برخي حيوانات وجود دارد از طريق تنفس يا زخمهاي پوستي وارد بدن انسان شده و به مخاط بيني آسيب ميرساند.
اخيرا مواردي از ابتلا به بيماري قارچ سياه در ميان مبتلايان به بيماري کوويد-۱۹ که در بيمارستانهاي هند، عراق و بوليوي بستري شده اند، مشاهده شده است.
به گفته متخصصان، گسترش سريع اين عفونت تا حد زيادي به استفاده بي رويه از داروهاي کورتيکواستروئيد (کورتون) که اغلب براي درمان بيماران مبتلا به کوويد-۱۹ تجويز ميشود، ارتباط پيدا ميکند. استفاده بيش از حد از اين داروها يا مصرف آنها توسط افرادي که سيستم ايمني بدن آنان به دليل بيماري ضعيف شده است، در واقع خطر ابتلا به اين عفونت قارچي را افزايش مي دهد.
بنابر گزارش بي بي سي، استروئيدها، التهاب موجود در ريه افراد مبتلا به کوويد-۱۹ را کاهش داده و به نظر مي رسد در جلوگيري از آسيب هايي که ممکن است هنگام مقابله بيش از حد سيستم ايمني بدن با کروناويروس ايجاد شود، سودمند باشند. اما در عين حال اين دارو باعث کاهش ايمني و افزايش سطح قند خون در بيماران ديابتي و افراد غيرديابتي مبتلا به کوويد-۱۹ مي شود.
همچنين متخصصان به برخي دلايل محيطي از جمله وجود آب آلوده در کپسولهاي اکسيژن يا دستگاههاي مرطوب کننده هوا به عنوان ديگر عوامل دخيل در تکثير قارچ سياه و پيشرفت آلودگي ناشي از اين عفونت قارچي اشاره کردهاند.
به گفته پزشکان هندي، اين عفونت ۱۲ تا ۱۸ روز پس از بهبودي بيماري کوويد-۱۹ ظاهر مي شود. درصورتيکه بيماران به موقع و به درستي تحت درمان قرار نگيرند، احتمال فوت بيمار تا ۹۴ درصد افزايش پيدا مي کند. هزينه درمان اين بيماري سنگين است و مشکل کمبود داروي آن نيز جدي است.
بسياري از بيماران براي طي کردن روند درمان به موقع مراجعه نميکنند و حضور آنان در مراکز درماني تنها زماني است که ديگر بينايي خود را از دست داده اند و پزشکان مجبورند چشم را تخليه کنند تا از رسيدن عفونت به مغز
"آمفوتريسين بي" داروي ضد قارچي است که در درمان اين عفونت نادر استفاده مي شود و ضروري است بيمار براي مدت هشت هفته روزانه اين دارو را دريافت کند.


















