پاسخ آموزش و پرورش به دارندگان «کارنامه سبز»

ايسنا/ رئيس مرکز برنامهريزي منابع انساني و امور اداري وزارت آموزش و پرورش با بيان اينکه، معرفي داوطلبان به مراکز مصاحبه و بررسي مدارک حقي براي استخدام ايجاد نمي کند، اظهار کرد: تمامي فرآيندهاي برگزاري آزمون هاي استخدامي آموزش و پرورش بر عهده سازمان سنجش آموزش کشور است و تحت نظارت سازمان اداري و استخدامي کشور انجام مي شود.
ناصر سليمانزاده درخصوص اعتراض داوطلبان آزمون استخدامي پيماني سال ۱۳۹۹ تحت عنوان «کارنامه سبزها» در ۳ بند، جهت تنوير افکار عمومي، توضيحاتي بدين شرح ارائه کرد: در قوانين استخدامي کشور تعريفي براي عبارت «کارنامه سبز» يا عناوين مشابه ديگر وجود ندارد. و مطابق ماده (۴۴) قانون مديريت خدمات کشوري، بکارگيري افراد در دستگاههاي اجرايي صرفاً پس از پذيرفته شدن در امتحانات عمومي و نيز امتحان يا مسابقه تخصصي امکانپذير است.
شرايط و ضوابط مربوط در «دفترچه راهنماي هشتمين امتحان مشترک فراگير دستگاههاي اجرايي کشور» و «دستورالعمل نحوه برگزاري امتحان عمومي و تخصصي براي استخدام افراد در دستگاههاي اجرايي» به صراحت اعلام و در آبان ماه ۱۳۹۹ جهت اطلاع کليه داوطلبان از سوي سازمان سنجش آموزش کشور، منتشر شده است.
بر اين اساس داوطلبان شرکت کننده در امتحان مذکور، با علم و آگاهي کامل از شرايط و ضوابط اعلام شده، اقدام به ثبت نام و شرکت در آزمون کرده و در راستاي صيانت از حقوق ساير داوطلبان آزمون مذکور، رعايت کليه شرايط و ضوابط آزمون براي همه داوطلبان شرکت کننده الزامي است.
مطابق مقررات مربوطه، معرفي داوطلبان جهت انجام مصاحبه استخدامي، از سوي سازمان سنجش آموزش کشور، منوط به کسب حدنصاب نمره در آزمون کتبي (مجموع ۴۰ درصد نمرات حيطه عمومي و ۶۰ درصد نمرات حيطه تخصصي با احتساب ضريب ۴/۱ بومي) بوده و انتخاب افراد پذيرفته شده به ترتيب نمرات مکتسبه، با در نظر گرفتن سهميه هاي قانوني (ايثارگران و افراد تحت پوشش سازمان بهزيستي کشور) و با رعايت ساير قوانين و مقررات جاري صورت ميپذيرد.
افراد پس از انجام مصاحبه تخصصي، بر اساس مجموع نمره کل نهايي آنان با وزن (۷۰) درصد براي آزمون کتبي و (۳۰) درصد براي مصاحبه استخدامي و با در نظر گرفتن سهميههاي قانوني به تعداد يک برابر ظرفيت پذيرش (نفر اصلي) در شغل محل انتخابي از سوي سازمان سنجش آموزش کشور به عنوان «قبول نهايي» به آموزش و پرورش معرفي شده تا بعد از «تأييد صلاحيتهاي عمومي گزينش» و «شرکت در دوره مهارت آموزي دانشگاه فرهنگيان و دانشگاه تربيت دبير شهيد رجايي» از ابتداي سال تحصيلي ۱۴۰۱-۱۴۰۰ استخدام شوند.
کليه پردازش هاي انجام شده بر روي نمرات و «کسب نمره حد نصاب»، براي همان «کد شغل محل انتخابي» اعتبار داشته و صدور کارنامه در مرحله اول، از سوي سازمان سنجش آموزش کشور، براي معرفي داوطلبان به مراکز مصاحبه و بررسي مدارک، صرفاً جهت اطلاع داوطلب بوده و هيچ حقي براي استخدامي فرد ايجاد نميکند. علاوه بر آن، تمام فرآيند برگزاري آزمون از ثبت نام تا اعلام نتيجه نهايي، با سازمان سنجش آموزش کشور و با نظارت سازمان اداري و استخدامي کشور صورت گرفته و آموزش و پرورش، هيچ دخالتي در «قبولي» يا «مردودي» افراد ندارد.
به استناد تبصره يک ماده (۲۴) دستورالعمل نحوه برگزاري امتحان عمومي و تخصصي براي استخدام افراد در دستگاههاي اجرايي (بخشنامه شماره ۹۷۵۷/۹۳/۲۰۰ مورخ ۱۹ مهرماه ۱۳۹۳ معاونت توسعه مديريت و سرمايه انساني رئيس جمهور)، درج اطلاعات افراد پذيرفته نشده داراي حدنصاب نمره و نتايج امتحان مشترک در سامانه امتحانات، حقي براي افراد جهت استخدام در دستگاههاي اجرايي ايجاد نمي کند. بنابراين حقي از افراد تضيع نشده و اگر داوطلبي نسبت به نتيجه آزمون خود اعتراض داشته، مي تواند در زمان تعيين شده از سوي سازمان سنجش آموزش کشور، اعتراض خود را ثبت و پيگيري کند.
به گزارش مرکز اطلاع رساني و روابط عمومي وزارت آموزش و پرورش، در ضمن؛ با توجه به اين که با انتخاب شغل-محل جديد، امتياز افراد به لحاظ «ضريب بومي» تغيير مي کند، امکان تکميل ظرفيت براي اين آزمون وجود ندارد. به همين علت، سهميه باقي مانده ار برخي شغل-محل ها به آزمون استخدامي سال جاري منتقل شده است.